Σάββατο, 09 Ιούλιος 2022 11:13

Δεν κάνει έφεση ο Πανθουριακός

Γράφτηκε από τον

Το όνειρο της ανόδου στη Γ’ εθνική έσβησε για τον Πανθουριακό, καθώς η μεσσηνιακή ομάδα έχασε στις δικαστικές αίθουσες, ότι με κόπο κέρδισε μέσα στο γήπεδο και δεν θα κάνει καμία κίνηση για να ανατραπεί η απόφαση.

Οι νταμπλούχοι Μεσσηνίας παρότι έχουν δικαίωμα έφεσης, αρνούνται να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, τονίζοντας ότι οι αγώνες κερδίζονται μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε και επίσημα προχθές την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, για το ματς Πανθουριακός – Πανηλειακός (2-1) στην οποία αναφέρονται τα εξής
”Δέχεται την ένσταση του σωματείου Πανηλειακός ΑΟ, κατά του σωματείου Πανθουριακός Μεσσηνίας και την πρόσθετη παρέμβαση του σωματείου Πανγυθεατικός, υπέρ του ενιστάμενου σωματείου.
Κατακυρώνει τον αγώνα που διεξήχθη στις 29/05/2022 μεταξύ Πανθουριακού- Πανηλειακού υπέρ του σωματείου Πανηλειακός ΑΟ με τέρματα 3-0.
Επιβάλλει στο σωματείο Πανθουριακός την ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από τον πίνακα του 5ου ομίλου του πρωταθλήματος πρωταθλητριών ΕΠΣ, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ. Διαβιβάζει την παρούσα απόφαση και αντίγραφα της δικογραφίας στον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης για την τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων που αφορούν το ποδόσφαιρο, για δικές του ενέργειες”.
Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι ο Πανθουριακός χάνει έξι συνολικά βαθμούς από το ματς με Πανηλειακό και κατ’ επέκταση το τελευταίο εισιτήριο της ανόδου από τον 5ο όμιλο των μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ, το οποίο παίρνει ο Πανγυθεατικός. Ακόμα ανέβηκαν το Πάτραι και ο Πανηλειακός.
Ολα αυτά επειδή δεν είχε άδεια τέλεσης του αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και πλέον κινδυνεύει με μεγαλύτερη τιμωρία, αφού η υπόθεση θα πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Στον Πανθουριακό αναμένουν να τελειώσει οριστικά το ζήτημα, ώστε να τοποθετηθούν επίσημα για όσα συνέβησαν.
Ηδη πάντως έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, που θα βρει τους νταμπλούχους Μεσσηνίας και πάλι στα τοπικά πρωταθλήματα.