Παρασκευή, 15 Ιούλιος 2022 10:45

Συνεχίζει την αδικία η Super League 1 για τις θέσεις ανόδου από τη SL2

Γράφτηκε από τον

Η παγκόσμια... πρωτοτυπία να μην ανεβαίνουν απευθείας οι πρωταθλητές ενδέχεται να συνεχιστεί και τη νέα σεζόν στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, καθώς η Super League 1 αποφάσισε ομόφωνα να διατηρήσει το ίδιο καθεστώς για την άνοδο (1+1).

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόνο ο 14ος της βαθμολογίας από τη SL 1 υποβιβάζεται απευθείας και ο 13ος δίνει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2 Οπως συνέβη φέτος με τη Λαμία, που αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια του βορείου ομίλου Βέροια, η οποία νωρίτερα είχε δώσει αγώνα μπαράζ με τον πρωταθλητή του νοτίου ομίλου Λεβαδειακό, ο οποίος είναι η μόνη ομάδα που ανέβηκε φέτος από τη Super League 2. Οι Βοιωτοί, ωστόσο, δεν ψήφισαν προχθές να αλλάξει η προκήρυξη, αφού ανήκουν πλέον στην κορυφαία λίγκα που αγνοεί επιδεικτικά τη χαμηλότερη κατηγορία.
Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, τάχθηκε πάντως, υπέρ της αποκατάστασης αυτής της αδικίας και αυτό αφήνει ελπίδες για την Καλαμάτα και τις υπόλοιπες ομάδες που θα λάβουν μέρος στη SL2.
“Δεν είναι δυνατόν να παίζουν 34 ομάδες και να ανεβαίνει ένας. Είναι κάτι που θα συζητηθεί, δεν είμαι μόνο εγώ εκεί. Εμένα η άποψή μου είναι πάρα πολύ απλή. Θα πρέπει από κάθε όμιλο της κατηγορίας αυτής, να ανεβαίνει σίγουρα ο πρωταθλητής και να παίζει μπαράζ ο δεύτερος. Εγώ θα ήθελα να ανεβαίνουν 2+2, αλλά επειδή βλέπω ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποιες δυσχέρειες, η δική μου πρόταση θα είναι να ανεβαίνουν οι πρωταθλητές και ο δεύτερος να παίζει μπαράζ”, δήλωσε μεταξύ άλλων στον Over FM Πάτρας ο κ. Μπαλτάκος.

Εν αναμονή της απόφασης

Από τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα ότι υπάρχει διαφωνία ΕΠΟ – Λίγκας, εκτός βέβαια από τη διαφωνία ανάμεσα στις δύο κατηγορίες αναφορικά με τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας όμως, είναι αυτή που θα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι.
Τον Σεπτέμβριο του 2021 η Ε.Ε. της ΕΠΟ έκανε το... χατήρι στην μεγάλη κατηγορία και με ψήφους 11-5 αποφάσισε να υποβιβαστεί απευθείας από τη SL1 μόνο μια ομάδα (η τελευταία της κατάταξης), ενώ η προτελευταία ομάδα έδωσε αγώνα μπαράζ με τον 2ο της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας. Για τη νέα σεζόν τα πάντα είναι ανοιχτά. Το σωστό πάντως θα είναι να υποβιβαστούν απευθείας δύο ομάδες από τη SL 1 και να ανέβουν απευθείας οι πρωταθλητές των δύο ομίλων.