Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 14:13

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ: Φιλική ισοπαλία με επίλεκτους Κορίνθου

Γράφτηκε από τον
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ: Φιλική ισοπαλία με επίλεκτους Κορίνθου

Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη την Κυριακή αργά το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο Δυτικής παραλίας (πρώην Σφαγείων), οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την ομάδα Επιλέκτων Βετεράνων Κορίνθου.

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο των φιλικών σχέσεων που διατηρούν οι δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια, δίνοντας φιλικά στην Καλαμάτα και την Κόρινθο.
Λόγω της πανδημίας τα προηγούμενα δύο χρόνια οι φιλικές αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και όλες οι αγωνιστικές τους δραστηριότητες είχαν σταματήσει.
Σε ότι αφορά το κυριακάτικο ματς, που είχε διάρκεια 70 λεπτών (35λεπτα ημίχρονα), οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τα τέρματα που σημείωσαν στο 12’ ο Κουτσαντώνης με σουτ και στο 20’ ο Φυκούρας με ψηλοκρεμαστό σουτ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο δεύτερο μέρος με κοντινό πλασέ του Βενετσάνου στο 46’ και με αυτογκόλ του Φωτόπουλου στο 67’. Ο Βιδάλης έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Φωτόπουλος που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας προσπάθησε να διώξει με το πόδι, αλλά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να διαμορφώσει έτσι το τελικό 2-2.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Νίκος Αποστολόπουλος με βοηθούς διαιτητές τους Μπάμπη Τοτάκη και Αγγελο Αθανασά.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΙ: Ηλίας Τσουλάκος, Γιώργος Σταυρόπουλος, Βαγγέλης Κολοκάθης, Ηλίας Αναστασόπουλος, Νίκος Μουστάκας, Γαβρίλης Φυκούρας, Πέτρος Καλατζής, Θέοδωρος Κουτσαντώνης, Γιάννης Σακελλαρόπουλος, Σταύρος Χριστόπουλος. Επαιξαν και οι Βασίλης Παρασκευάς, Τάκης Κατσίποδας, Γιώργος Νινιός, Τζίμης Αναστασόπουλος, Θεόδωρος Μισέρος, Κώστας Αλεξανδρόπουλος. Στον πάγκο ήταν οι Χρήστος Σολωμάκος, Δημήτρης Μπρεζεράκος και ο προπονητής Δημήτρης Πετρόγιαννης.
ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Σταμάτης Σιώκος, Μάκης Βιδάλης, Αντώνης Μαυρέας, Βαγγέλης Τσούγγαρης, Γιώργος Βορινιώτης, Δημήτρης Κοντογιάννης, Σπύρος Τριανταφύλλου, Λάτσι, Θανάσης Τριμπόνιας, Δημήτρης Μπίτζιος, Νίνο Λάτσι. Επαιξαν και οι Γιάννης Βενετσάνος, Γιώργος Ηλίας, Παναγιώτης Καλιαντάσης.

Ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών

Πριν την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες αντάλλαξαν δώρα και αναμνηστικά με αφορμή τη συνάντηση τους στους αγωνιστικούς χώρους μετά από δύο χρόνια απουσίας.
Επίσης μετά το παιχνίδι οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού παρέθεσαν γεύμα σε ταβέρνα δίπλα από το γήπεδο. Εκεί ο Γιάννης Βενετσάνος εκ μέρους των Βετεράνων της Κορίνθου προσέφερε αναμνηστικά στον πρόεδρο των παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Σταύρο Χριστόπουλο. Από την πλευρά του ο Σταύρος Χριστόπουλο έδωσε στον κ. Βενετσάνο ένα αρτικόλεξο με τον όνομα του Μεσσηνιακού. Το αρτικόλεξο είχε βρεθεί τη δεκαετία του 1920. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν κάνει επανέκδοση του αρτικόλεξου και αυτό προσέφεραν στους Βετεράνους της Κορίνθου.