Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 20:25

Πρώτη συγκέντρωση και αγιασμός στην Ομόνοια

Γράφτηκε από τον
Πρώτη συγκέντρωση και αγιασμός στην Ομόνοια

Με την πρώτη προπόνηση στο δημοτικό γήπεδο “Γιώργος Λουκαρέας” η Ομόνοια θα αρχίσει σήμερα την προετοιμασία της για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Το Σάββατο έγινε η πρώτη συγκέντρωση για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όπου η διοίκηση και ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος καλωσόρισαν τους παίκτες - απουσίαζαν αρκετοί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κυρίως – και τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμα της προετοιμασίας, ενώ στη συνέχεια του μοίρασαν το αθλητικό υλικό. Ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός ώστε να πάνε όλα καλά και η ομάδα να μην συναντήσει δυσκολίες και προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν.
Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγιασμός μίλησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο προπονητής της Ομόνοιας Γιώργος Γρηγορόπουλος και ο Πάντος Τζανετάκος από τους βασικούς χρηματοδότες της ομάδας, ο οποίος παράλληλα θα προσφέρει και τις υπηρεσίες του ως ποδοσφαιριστής, όταν του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις.
Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος στις δηλώσεις του είπε: “Μια δύσκολη χρονιά για όλες τις ομάδες. Ενα καινούργιο ξεκίνημα για την ομάδα μου με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα όσο μπορούσαμε υπό τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν. Μια δύσκολη χρονιά με 18 ομάδες σε έναν όμιλο. Σίγουρα θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα θα έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην βαθμολογία.
Θεωρώ ότι μέσα από καλή δουλειά με πολλή ηρεμία και πειθαρχία θα παρουσιάσουμε σαν Ομόνοια ένα καλό σύνολο για να προχωρήσουμε και να συνεχίσουμε την περσινή μας χρονιά. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά θεωρώ ότι εάν γίνουν αυτά που πρέπει θα είμαστε σε καλό δρόμο.
Εχουν γίνει 4-5 κινήσεις. Δεν προσπαθούμε να πάρουμε πάρα πολλά παιδιά, αλλά ποιοτικά ώστε να βοηθήσουν να το βγάλουμε μέσα στο γήπεδο και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Ενα ρόστερ 20 ατόμων με διάφορα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς είμαστε ερασιτέχνες πάνω απ’ όλα. Θα ενσωματωθούν στη συνέχεια κάποια παιδιά -όπως ο Πάνος Δημητρίου και 1-2 φοιτητές που περιμένουμε- αυτοί που είμαστε, είμαστε αρκετά καλοί και θεωρώ ότι εάν δείξουμε το καλό μας πρόσωπα όπως και πέρυσι, θα ξαναμείνουμε άνετα στην κατηγορία.
Φιλοσοφία της Ομόνοιας, όπως και κάθε χρόνο είναι η ηρεμία στα αποδυτήρια μας. Να είμαστε μια οικογένεια, όπως προσπαθούμε. Οι παίκτες είναι ηλικιακά νέοι, πολύ καλοί χαρακτήρες και να βγάλουμε μια καλή εικόνα στο γήπεδο με καλό ποδόσφαιρο και να πλασαριστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για την παραμονή μας στην κατηγορία, αυτή είναι ο στόχος μας όχι κάτι παραπάνω. Προχωράμε και βλέπουμε, ότι είναι στην πορεία να γίνει, θα γίνει”.

Στη συνέχεια ο Πάντος Τζανετάκος δήλωσε: “Αλλη μια χρονιά μετά από τόσες και τόσες… το ποδόσφαιρο είναι ζωή τους Μεσσήνιους αθλητές νομίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια με τον κορωνοϊό δεν μπορούσαμε να το χαρούμε όπως θα έπρεπε. Γύρισε το πρωτάθλημα και στην κανονικότητα με έναν όμιλο να παίζουμε παντού θεωρώ ότι είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε όλες οι ομάδες, καθώς αντιμετωπίζουμε δυσκολίες για να λειτουργήσουμε. Κι αυτό θα φέρει ακόμη περισσότερες, με μετακινήσεις και διάφορα έξοδα ακόμα και να πούμε ότι θα παίξουμε Τετάρτες ή Σάββατο καθώς τα παιδιά εργάζονται. Εν πάση περιπτώσει το ποδόσφαιρο είναι ζωή για εμάς όλους τους Μεσσήνιους.
Αλλη μια χρονιά ξεκινά για την Ομόνοια. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον περσινό κορμό και τα καταφέραμε τα 15 από τα 19 παιδιά που έπαιξαν στο πρωτάθλημα παρέμειναν στην ομάδα και κάναμε 4-5 προσθήκες που θα μας βοηθήσουν εκεί που «πονάμε». Η Ομόνοια κατά 90-95% είναι πλήρης, αν βρεθεί κάτι ιδιαίτερο, καλό που θα ταιριάζει και θα το χρειαζόμαστε ίσως το αποκτήσουμε. Νομίζω ότι είμαστε μια ομάδα 4-5 χρονών, ένας κορμός που ξέρουμε πάνω κάτι τι θέλουμε, έχουμε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα τα τελευταία χρόνια θα το διατηρήσουμε και φέτος.
Εχουμε ένα συμβούλιο δέκα ενεργών -τονίζω- ατόμων που δεν νομίζω να το έχει καμία άλλη ομάδα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε μια παρουσία δέκα ατόμων που παίζει καθοριστικό ρόλο στο να λειτουργεί και να ευημερεί η ομάδα.
Υγεία σε όλα τα παιδιά που παίζουν στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Πιστεύω να γίνει μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά από τα παλιά, όπως όταν έπαιζα πριν γίνει επαγγελματίας.
Στόχος της Ομόνοιας είναι -θα το πω με έναν λαϊκό τρόπο- είναι να «καίει η λάμπα». Να μην έχουμε στο μυαλό μας εκρήξεις ή βλέψεις, πράγματα τα οποία δεν είναι σε βάσεις και δεν πατάμε στα πόδια μας. Η Ομόνοια είναι να μείνει σε αυτή την κατηγορία, που βρίσκεται πάρα πολλά χρόνια, ούτε πιο κάτω που πήγε μια χρονιά ούτε πιο πάνω. Η θέση της είναι εδώ, στο γήπεδο αυτό, με τους ανθρώπους που την χρηματοδοτούν και έχει μια ταυτότητά που λίγες ομάδες την έχουν στο τοπικό ποδόσφαιρο”.
Το έμψυχο δυναμικό στο οποίο θα στηριχθεί τη φετινή χρονιά ο Γιώργος Γρηγορόπουλος αποτελείται από τους Κώστα Κοστρίβα, Κανάρη Μπούνα, Παναγιώτη Δημητρίου, Σταύρο Γαβρά, Παναγιώτη Μπαζάνη, Βόλφι Τάφα, Δημήτρη Μπάλα, Κώστα Μάλαμα, Γιάννη Κωστόπουλο, Σπύρο Καρνούσκο, Μάριο Μπαρσελό, Δημήτρη Σταυριανό, Γιάννη Μέτσο, Πάντο Τζανετάκο, Στράτο Μιχελή, που συνεχίσουν από την περσινή σεζόν και στα νέα αποκτήματα Βαγγέλη Βαβαρούτσο, Γιώργο Μαρίτσα, Γιάννη Καφαντάρη, Κυριάκο Γλέζο, Αρη Ηλιόπουλο, Γιώργο Τσίγκα, στο νεαρό Λόρντι, ο οποίος προέρχεται από την ακαδημία της Ομόνοιας και σε όσους παίκτες αποκτηθούν τις επόμενες ημέρες.
Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Τσίγκας, που είναι το τελευταίο μέχρι σήμερα απόκτημα της ομάδας είναι 22 ετών και αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μέσου και προέρχεται από ομάδα της Βορείου Ελλάδας.