Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 10:07

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Εχουμε δύο παίκτες για κάθε θέση”

Γράφτηκε από τον

Με τρία γκολ “φιλοδώρησε” η Καλαμάτα τον Ολυμπιακό Β’ στο πρώτο εντός έδρας φιλικό του καλοκαιριού.

Η “Μαύρη Θύελλα” έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, αφήνοντας ικανοποιημένους τους 600 φιλάθλους που βρέθηκαν την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο για τα… αποκαλυπτήρια. Οι νίκες στα φιλικά ανεβάζουν την ψυχολογία, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τα επίσημα παιχνίδια. Η Καλαμάτα δείχνει πάντως πως βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει της Super League 2.

Ο Σάκης Τσιωλης, που ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών, μιλώντας στην “Ε” επισημαίνει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.
“Μέσα από ένα παιχνίδι προετοιμασίας στοχεύεις σε κάποια πράγματα. Το πρώτο είναι η αφομοίωση του συστήματος. Το δεύτερο η ταχύτητα και το τρίτο η επιθετικότητα. Επιθετικότητα δεν σημαίνει μόνο όταν έχεις την μπάλα. Είναι και η επιθετική άμυνα. Για να είσαι κυρίαρχος, πρέπει να έχεις καλή επιθετική άμυνα. Για εμάς αυτό είναι το νούμερο ένα, λόγω του ότι η ομάδα διαθέτει αρκετούς επιθετικογενείς παίκτες”, λέει αρχικά ο προπονητής της Καλαμάτας και προσθέτει:
“Ολο αυτό τον καιρό έγινε μεγάλη προσπάθεια με πρωταγωνιστές τους παίκτες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Εχουμε ακόμα προπονήσεις και φιλικά για να βελτιώσουμε πράγματα στην επίθεση και βεβαίως στην ανασταλτική λειτουργία”.
Ο Σάκης Τσιώλης υπόσχεται ότι η νέα “Μαύρη Θύελλα” θα είναι μια ομάδα που θα παίζει συνδυαστικό, γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, παίρνοντας φυσικά τις νίκες, μιας και ο στόχος είναι η άνοδος. “Επειδή λίγο πολύ γνωρίζω την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του κόσμου της Καλαμάτας, πιστεύω ότι αυτό είναι που θέλει”, τονίζει χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός, που δεν κρύβει την ικανοποίησή του για τη δουλειά στην προετοιμασία, αλλά και την πληθώρα επιλογών. “Εχουμε δουλέψει καλά και το σημαντικό ότι δεν έχουμε κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα. Διαθέτουμε ποιότητα και μπορώ να πω, ότι έχουμε δύο παίκτες για κάθε θέση. Είμαστε στο σωστό δρόμο”.

Νέο φιλικό αύριο με Παναχαΐκή

Το πέμπτο κατά σειρά φιλικό τεστ της προετοιμασίας και δεύτερο σερί στο Δημοτικό Στάδιο, θα δώσει αύριο στις 6 μ.μ. η Καλαμάτα., με αντίπαλο την Παναχαΐκή. Οι Πατρινοί θα βρεθούν στο δρόμο της “Μαύρης Θύελλας” και στο πρωτάθλημα και είναι ένας αντίπαλος που προσφέρεται για συμπεράσματα.
Ο Σάκης Τσιώλης θα δοκιμάσει και πάλι σύστημα με τρεις στην άμυνα, περιμένοντας να δει βελτίωση συγκριτικά με το ματς με τον Ολυμπιακό Β’ όσον αφορά την ανασταλτική λειτουργία. Διότι επιθετικά η Καλαμάτα πέτυχε τρία γκολ με ωραίους συνδυασμούς, έβγαλε φάσεις και έδειξε ότι το γκολ θα είναι φέτος εύκολη υπόθεση, με παίκτες όπως οι Πασάς, Ρόβας, Αρναρέλλης, Βασιλόγιαννης. Οι τρεις πρώτοι σκόραραν μάλιστα με τους “ερυθρόλευκους” Να σημειωθεί ότι το Σάββατο η Καλαμάτα θα δώσει φιλικό και με τον Παναθηναϊκό Β’ στο Στάδιο.