Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 11:37

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Ιστορικός αγώνας με Διαγόρα Βραχνέικων για το Κύπελλο Ελλάδας

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Ιστορικός αγώνας με Διαγόρα Βραχνέικων για το Κύπελλο Ελλάδας

Ιστορικός είναι ο σημερινός αγώνας με τον Διαγόρα Βραχνέικων για τον Πανθουριακό...

Οι νταμπλούχοι Μεσσηνίας θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Κύπελλο Ελλάδας και συγκεκριμένα στην πρώτη φάση που λαμβάνουν μέρος οι Κυπελλούχες ομάδες των Ενώσεων. Συνολικά σήμερα θα διεξαχθούν 21 αναμετρήσεις για την πρώτη φάση.
Η αναμέτρηση του Πανθουριακού με την ομάδα της Αχαίας θα φιλοξενηθεί στο ανακαινισμένο γήπεδο του Μεσσηνιακού και θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα.
Πρόκειται για νοκ άουτ αγώνα, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τα 90 λεπτά, θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και -αν χρειαστεί- και πέναλτι για να γίνει γνωστή η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση στη δεύτερη φάση του θεσμού.
Ο Πανθουριακός βλέπει ως πρόκληση το σημερινό ματς και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη και την πρόκριση, αναλογιζόμενος πως θα έχει απέναντι του μια σαφώς πιο έμπειρη ομάδα. Ο Διαγόρας Βραχνέικων αγωνιζόταν επί σειρά ετών στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής και πέρυσι υποβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣ Αχαίας. Διατήρησε όμως τον κορμό του και διαθέτει μια δυνατή ομάδα που θα έρθει στην Καλαμάτα για να πάρει την πρόκριση.
Ο προπονητής της ομάδας της Θουρίας Τάκης Σακελλαρόπουλος αντιμετωπίζει τον αγώνα ως ένα δυνατό τεστ προετοιμασίας, επισημαίνοντας πως η ομάδα του δεν είναι ακόμα έτοιμη, όμως θα τα δώσει όλα για τη νίκη.
Τα προβλήματα δεν λείπουν από τον Πανθουριακό, μιας και εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Γιακουμής και ακόμη οι Γαλανόπουλος, Οικονομέας, Καραϊσκος και Μπούνας.
Τη σημερινή αναμέτρηση θα διαιτητεύσει ο Μπόζνος (Αρκαδίας), με βοηθούς τους Κωνσταντόπουλο και Λουκά από τον ίδιο σύνδεσμο. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Παναγιωτόπουλος (Αργολίδας).