Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 17:00

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Οδηγίες και γραπτές εξετάσεις στην πρώτη συγκέντρωση

Γράφτηκε από τον
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Οδηγίες και γραπτές εξετάσεις στην πρώτη συγκέντρωση

Την πρώτη επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Μεσσηνίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου της Ενωσης, με πολλούς διαιτητές εν ενεργεία και μη να δίνουν το “παρών”.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ηλίας Αλεξέας έδωσε οδηγίες στους ρέφερι για τους αγώνες του Κυπέλλου Μεσσηνίας που ξεκινούν την Κυριακή, όσον αφορά τη συμπεριφορά τους, τη σύνταξη των φύλλων αγώνα, ενώ αναφέρθηκε και στα κολλήματα για διάφορους λόγους.
Ακόμη έγινε γνωστό πως άμεσα οι Μεσσήνιοι διαιτητές θα διαθέτουν νέες στολές και ακόμη πως το προσεχές διάστημα θα... τρέξει μια νέα σχολή διαιτησίας, ενώ μοιράστηκαν ταυτότητες διαιτητών μετά από 15 χρόνια για την παρακολούθηση αγώνων.

Το ευχάριστο είναι πως την προσεχή σεζόν στο πίνακα παρατηρητών προστέθηκαν τρία νέα πρόσωπα και ο λόγος για τους Γιάννη Σουλιμά, Γιώργο Μπάκα και τη Σοφία Αθανασοπούλου.
Το “παρών” στη συνάντηση έδωσε εκ μέρους της Ενωσης ο υπεύθυνος διαιτησίας Αγγελος Γεωργόπουλος που τόνισε πως η ΕΠΣΜ θα είναι κοντά στους διαιτητές, χαρακτήρισε πετυχημένη διαιτητικά την περασμένη σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα και επισήμανε την ανάγκη να βοηθήσουν όλοι τα νέα παιδιά να εγκλιματιστούν στο χώρο της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου.
Να σημειωθεί πως κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Σακκά που έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο και είχε διατελέσει στη διοίκηση του ΣΔΠΜ, ενώ ήταν από τους πιο γνωστούς και αξιόλογους διαιτητές στο νομό εδώ και πολλά χρόνια.
Μετά τις οδηγίες που πήραν οι διαιτητές, ακολούθησαν οι γραπτές εξετάσεις (όχι για τους αξιολογημένους), ενώ σήμερα Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικά τεστ στο “Γ. Λουκαρέας”.