Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2022 09:29

Εγκαινιάστηκε ο πλαστικός τάπητας στο γήπεδο Μεσσηνιακού (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ετοιμο να υποδεχτεί τις επόμενες γενιές αθλητών και αθλητριών, είναι το γήπεδο του Μεσσηνιακού, το πιο παλιό (από το 1900) στη Μεσσηνία, καθώς χθες εγκαινιάστηκε ο ανακατασκευασμένος αγωνιστικός χώρος, ενώ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν εργασίες για την τοποθέτηση ταρτάν στίβου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήταν αυτή που χρηματοδότησε το έργο αλλαγής του χλοοτάπητα από φυσικό σε πλαστικό και θα βοηθήσει σε ότι άλλο χρειαστεί, όπως ανέφερε χθες ο Παναγιώτης Νίκας. Ο περιφερειάρχης, αφού έκοψε την κορδέλα, έκανε και τη σέντρα στο φιλικό που ακολούθησε ανάμεσα στους Παλαίμαχους του Μεσσηνιακού και την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.
Νωρίτερα, ο π. Νικόλαος τέλεσε τον αγιασμό, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, των βουλευτών Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά, καθώς και άλλων αιρετών και εκπρόσωπων φορέων.
Μαζί με το νέο τάπητα, εγκαινιάστηκε και η συνεργασία ανάμεσα στο Μεσσηνιακό, τον Αίαντα και τον Πανθουριακό, που οραματίστηκε ο πρόεδρος του Πανθουριακού Αγαθοκλής Χριστόπουλος, που έδωσε το “παρών” στη χθεσινή εκδήλωση, την οποία συντόνισε το μέλος του Μεσσηνιακού Χρήστος Ζερίτης.
Ο πρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Τάκης Στασινόπουλος, έκανε ιστορική αναδρομή για το πως κατασκευάστηκε το γήπεδο και ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Νίκα για την προσφορά του στα έργα που έγιναν και θα γίνουν. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι “Είμαστε τυχεροί που δραστηριοποιείται στον τόπο μας, ο πιο ιστορικός σύλλογος”. Ο δήμαρχος επανέλαβε την ανάγκη κατασκευής ενός νέου κλειστού στην πόλη, αφού όπως παρατήρησε: “Τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κάποιο μεγάλο έργο.
Τελευταίο ήταν η Τέντα το 1991 και αυτό όχι με ευθύνη των δημοτικών αρχών. Γι’ αυτό είμαστε σε συζήτηση με εταιρεία και αναζητούμε χρηματοδότηση, ενώ φτιάχνουμε το κλειστό προπονητήριο στο Στάδιο”.

Ο Παναγιώτης Νίκας αναφερόμενος στα έργα που έγιναν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, επιτέθηκε στον πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: “ Μια δεκαετία η Περιφέρεια δεν έκανε απολύτως τίποτα σε αθλητικά έργα. Εμείς σε τρία χρόνια φτιάξαμε το Στάδιο με 300.000 ευρώ, το γήπεδο του Μεσσηνιακού με 300.000 ευρώ, το γήπεδο της ΕΠΣΜ με 350.000 ευρώ. Φτιάξαμε στο Πλατύ, χθες υπογράψαμε στο Μελιγαλά, τέλη Οκτωβρίου στην Ελαία και μετά στη Μεσσήνη. Ολα αυτά σε τρία χρόνια. Το χρωστάμε στη νεολαία. Εχουν προτεραιότητα οι αθλητικοί χώροι από ένα δρόμο ή ένα ρουσφέτι”. Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε και στη θητεία του και στα αθλητικά έργα ως δήμαρχος Καλαμάτας, τονίζοντας ότι δεν είχε βοήθεια.
“Ελαβα μόνο υποσχέσεις” είπε και πρόσθεσε με νόημα ότι: “Δεν είμαι άνθρωπος των θα, είμαι άνθρωπος της πράξης”