Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2022 00:54

Superleague - βαθμολογία: Με «4x4» ο Παναθηναϊκός, στο +4 από τον Ολυμπιακό!

Γράφτηκε από τον

Στο συγκλονιστικό ντέρμπι της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ έκανε το «4 στα 4» και πλέον είναι στο +4 από τον Ολυμπιακό και στο +6 από την Ενωση!

Το πρώτο ημίχρονο είχε τα πάντα. Νεύρα, ένταση, ευκαιρίες και φυσικά τρία γκολ. Ο Παναθηναϊκός είχε πρώτος τις κλασσικές ευκαιρίες, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρήκε πρώτη γκολ με τον Πινέδα.

Όμως η Ένωση δεν χάρηκε μεγάλο χρονικό διάστημα το προβάδισμα της μιας και οι «πράσινοι» με δύο εύστοχα πέναλτι (Αϊτόρ, Σπόραρ) μέσα σε διάστημα λιγότερο των δέκα λεπτών πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1.
Βέβαια το ντέρμπι πήρε... φωτιά καθώς οι υποδείξεις του Βούλγαρου Καμπάκοφ και ιδιαίτερα το δεύτερο πέναλτι αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες του Δικεφάλου. Στην επανάληψη, όπου και πάλι τα νεύρα κυριάρχησαν, ο Αλμέιδα με τις αλλαγές του τα... έπαιξε όλα για όλα και φουλ επίθεση με την ΑΕΚ να έχει μεγάλη ευκαιρία με τον Αραούχο (τρομερή επέμβαση του Μπρινιόλι) και το «τριφύλλι» να απαντά με το δοκάρι του Αϊτόρ, ενώ λίγο πριν το φινάλε του αγώνα είχε και δεύτερο δοκάρι με το τρομερό σουτ του Παλάσιος που το... έβγαλε ο Στάνκοβιτς.

Ενας Ελ Αραμπί δεν φέρνει την άνοιξη στον Ολυμπιακό. Μπορεί να μπήκε αλλαγή και να βρήκε δίχτυα όμως το δικό του γκολ δεν ήταν αρκετό να σώσει τους Πειραιώτες από μια ηχηρή γκέλα. Την 2η βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη. Ο μαχητικός Βόλος αφού προηγήθηκε στο πρώτο μέρος, άντεξε στην επανάληψη την πίεση του Ολυμπιακού, άντεξε ακόμη και μετά το 1-1, είχε την τύχη με το μέρος του (δύο δοκάρια οι «ερυθρόλευκοι») και πήρε βαθμό χρυσάφι, ενώ μετά την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, έριξε μια ακόμη... βόμβα στο πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προβληματίζει, η αμφισβήτηση προς όλους είναι δεδομένη και προφανώς δείχνει πως έχει μεγάλη... ανηφόρα μπροστά του.

Έχοντας ήδη μια ήττα (από Παναιτωλικό) και μια ισοπαλία (με ΠΑΟΚ) στις πρώτες τρεις αγωνιστικές ο Άρης πήγε στην Τρίπολη με το... μαχαίρι στα δόντια καθώς δεν υπήρχε περιθώριο νέας γκέλας. Από την άλλη ο Αστέρας κι αυτός με τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς αναζητούσε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για να βελτιώσει την θέση του. Τελικά οι Θεσσαλονικείς με τον Τόλη Τέρζη στον πάγκο βρήκαν τα γκολ με τους Γκρέι και Εμπακατά κι έφυγαν νικητές από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» πετυχαίνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4Η)
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 2-1
Ιωνικός – Ατρόμητος 1-4

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Ολυμπιακός – Βόλος 1-1
Αστέρας Τρίπολης – Αρης 0-2
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

ΠΑΟΚ – Λαμία (7.00μμ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 4 ΑΓΩΝΕΣ
1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 12
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8
3. Π.Α.Ο.Κ. 7
4. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 7
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 7
6. ΑΡΗΣ 7
7. A.E.K. 6
8. ΒΟΛΟΣ 5
9. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 3
11. Ο.Φ.Η. 3
12. ΛΑΜΙΑ 2
13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1
14. ΙΩΝΙΚΟΣ 1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5Η)
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Aτρόμητος – Λαμία (8.00μμ)
Παναιτωλικός – ΑΕΚ (8.00μμ)
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (9.30μμ)

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης (6.00μμ)
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ (7.00μμ)
Άρης – Ολυμπιακός (8.00μμ)
Βόλος – Ιωνικός (9.00μμ)

Πηγή: gazzetta.gr