Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 20:01

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ξανά ισόπαλη με Παναχαΐκή

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ξανά ισόπαλη με Παναχαΐκή

 

Οπως στο ματς της 31ης Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο (1-1), έτσι και σήμερα στην Αγυιά, Παναχαΐκή και Καλαμάτα αναδείχθηκαν ισόπαλες, με τη διάφορα ότι το φιλικό πελοποννησιακό ντέρμπι στην Πάτρα δεν είχε ούτε γκολ.

Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, με τη “Μαύρη Θύελλα” να είναι καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και να απειλεί στο 54’ με τον Πασά και στο 65’ με τον Τάτο, ενώ στο πρώτο μέρος είχε φθάσει κοντά στο γκολ με τον Ρόβα στο 23’.
Οι Πατρινοί ξεκίνησαν καλύτερα το φιλικό και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν δύο τελικές με Μπουρλάκη στο 7’ και Κέρι στο 10’. Στο δεύτερο ημίχρονο απείλησαν μόνο στο 59’ με ένα μακρινό σουτ του Κέρι και στο 81’ από αμυντικό λάθος του Μπακαγόκο. Σε γενικές γραμμές είδαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Το γήπεδο μάλιστα κλείνει για συντήρηση του τάπητα.
Τόσο ο Σούλης Παπαδόπουλος, όσο και ο Σάκης Τσιώλης δοκίμασαν συστήματα και πρόσωπα εν όψει του πρωταθλήματος της Super League 2, που αργεί ακόμα, αφού η πρεμιέρα θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου.
Γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 39 ποδοσφαιριστές. Η Καλαμάτα έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο με τριάδα στην άμυνα (Λουπάνο, Παπατόλιος, Κωνσταντινόπουλος), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Ασαμόα και Μπακαγιόκο έπαιξε με τετράδα.
Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 7’ με το σουτ του Μπουρλάκη που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 10’ ο Ταϊρης απέκρουσε το σουτ του πρώην παίκτη της Καλαμάτας Λόρι Κέρι, ενώ στο 23’ η Καλαμάτα έχασε μεγάλη ευκαιρία.
Πασάς και Ρόβας έφυγαν στην αντεπίθεση και ο τελευταίος με σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα κράτησε περισσότερη ώρα την μπάλα και στο 54’ ο Τάτος από αριστερά, τροφοδότησε στην περιοχή τον Πασά που κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Κέρι δοκίμασε στο 59’ το σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Μέντες που είχε περάσει στο ματς απομάκρυνε με γροθιές.
Στο 65’ η Καλαμάτα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο φιλικό. Ο Παπατόλιος από αριστερά, έμεινε όρθιος, παρά τα συνεχόμενα φάουλ και πάσαρε στον Τάτο που μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε δύο φορές να νικήσει τον Θεοδωράκη, που απέκρουσε τα διαδοχικά σουτ.
Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 81’, όταν ο Λινάρδος έκλεψε από τον Μπακαγιόκο, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Μέντες.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Θεοδωράκης, Στεργίδης (69’ Τοπάλ), Λιποράσε, Τσακμάκης, Λαρέα (66’ Ρουγκάλας) Τσιάρας (87’ Σίλβα), Μπουρλάκης (57’ Κωνσταντακόπουλος), Χαντί (46’ Λινάρδος), Αλεξόπουλος (77’ Κάρλος), , Κέρι (70’ Π. Καραγλάιτς), Ν. Καραγλάιτς (52’ Τριμμάτης)
ΚΑΛΑΜΑΤA: Ταϊρης (51’ Μέντες), Μπενίτεζ (46’ Κόκκορης), Λουπάνο, Μαβινγκά (46’ Ασαμόα), Αναστασόπουλος (51’ Μπόρχες), Αρναρέλλης (46’ Βασιλόγιαννης), Κωνσταντινόπουλος (77’ Τριανταφυλλάκης), Παπατόλιος, Πασάς (85’ Λούκατσικ), Ρόβας (46’ Μπακαγιόκο), Τάτος (85’ Πολίτης).