Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2022 11:11

Επιμένει ο Αυγενάκης να μη δοθεί επιπλέον παράταση για το Μητρώο

Γράφτηκε από τον
Επιμένει ο Αυγενάκης να μη δοθεί επιπλέον παράταση για το Μητρώο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα που αφορά στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων.

Σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Αυγενάκης, τονίζει -μεταξύ άλλων- πως κάθε χρόνο, γίνεται «κι ένα μεγάλο βήμα για να μπει τάξη και διαφάνεια στο αθλητικό μας οικοδόμημα, ενώ αναλυτικά η σχετική ανάρτηση του υφυπουργού Αθλητισμού, έχει ως εξής:

«Η αλήθεια σε αριθμούς!
Τρίτο έτος εφαρμογής του Ηλεκτρονικού Μητρώου Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων και η αποδοχή του δεν φαίνεται μόνο από τη συντριπτική πλειονότητα της αθλητικής οικογένειας, που το αγκάλιασε, καταδεικνύεται και από τους αριθμούς:
Μητρώο 2022 (σήμερα) με 5.618 εγγεγραμμένα και νόμιμα σωματεία κι άλλα 571 που οι αιτήσεις τους εξετάζονται.
Μητρώο στις 31-12-2021 με 4.882 εγγεγραμμένα σωματεία.
Μητρώο στις 31-12-2020 με 4.034 εγγεγραμμένα σωματεία.
Κάθε χρόνο κι ένα μεγάλο βήμα για να μπει τάξη και διαφάνεια στο αθλητικό μας οικοδόμημα.
Χωρίς εξαιρέσεις και αόριστες παρατάσεις, έπειτα από την ετήσια που δώσαμε πέρσι και τις ολιγοήμερες που δώσαμε φέτος το καλοκαίρι (από 31 Ιουλίου έως και 5 Σεπτεμβρίου), για να βοηθήσουμε όλα τα σωματεία να εγγραφούν.
Όσο για αυτούς που φωνασκούν, είμαστε εδώ να ακούσουμε ρεαλιστικές προτάσεις και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Μαζί νοικοκυρεύουμε το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας μας και πάμε τον αθλητισμό μας πιο ψηλά»!

Στον... αέρα τα πρωταθλήματα

Για την ώρα λοιπόν φαίνεται πως η ΓΓΑ και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είναι αρνητικοί στο να δοθεί και νέα παράταση στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στο Μητρώο.
Κάτι που σημαίνει πως τα τοπικά πρωταθλήματα εξακολουθούν να βρίσκονται στον... αέρα και είναι άγνωστο πως και πότε θα ξεκινήσουν. Να θυμίσουμε πως αναβλήθηκε η πρεμιέρα της Α’ τοπικής που ήταν προγραμματισμένη για το περασμένο σαββατοκύριακο και πολύ δύσκολα θα υπάρξει σέντρα στο νομό μας μέσα στο Σεπτέμβριο.
Το πρόβλημα στην ΕΠΣ Μεσσηνίας είναι αισθητά μεγαλύτερο από την πλειοψηφία των άλλων νομών, μιας και μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί μόλις 20 σωματεία σε σύνολο 64 που αριθμεί η Ενωση!

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ