Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2022 12:51

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Στην Κύπρο απόψε για νέα νίκη

Γράφτηκε από τον

 

Εχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο και την άνοδο στη 2η κατηγορία του Nations League, η Εθνική Ομάδα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο UEFA Nations League με τους αγώνες εναντίον της Κύπρου και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Απόψε (21.45 Alpha & Νovasports Prime) η ομάδα που προπονεί ο Γκουστάβο Πογέτ αγωνίζεται για την 5η αγωνιστική στη Λάρνακα με την Κύπρο, με αρχικό στόχο τη νίκη στη Μεγαλόνησο και το «μηδέν» στην άμυνα, αφού έως τώρα δεν έχει δεχτεί γκολ.
Η εθνική Κύπρου από την άλλη θα τα δώσει όλα για τη συλλογή όσων περισσότερων βαθμών με Ελλάδα και εν συνεχεία με Κόσοβο για να αποφύγει την τελευταία θέση στον όμιλο.
Ο Γουστάβο Πογιέτ έχει χρησιμοποιήσει 21 παίκτες μέχρι τώρα στη διοργάνωση, με 10 από αυτούς να έχουν παίξει και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια. Από αυτούς έχουν σκοράρει οι πέντε, με τον Τάσο Μπακασέτα να έχει τρία γκολ, ενώ οι Γιακουμάκης, Λημνιός, Παυλίδης και Μάνταλος από ένα. Ο Τάσος Μπακασέτας θέλει ένα παιχνίδι ακόμα για να γίνει ο 44ος παίκτης μας στην ιστορία που θα φτάσει τις 50 συμμετοχές.

Η προϊστορία με Κύπρο

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα βρεθούν αντίπαλοι για 29η φορά, αλλά μόλις πέμπτη σε επίσημη διοργάνωση. Οι στενοί δεσμοί των δύο χωρών έφεραν πολλά φιλικά, 23 συνολικά, στα οποία η Ελλάδα έχει 19 νίκες, η Κύπρος τρεις και έξι αγώνες ήταν ισόπαλοι. Στα πέντε επίσημα παιχνίδια η Εθνική μας μετράει μόνο νίκες.
Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο Αλεξέι Κουλμπάκο από τη Λευκορωσία. Βοηθοί του 43χρονου ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του Ντμίτρι Ζιουκ, Όλεγκ Μασλιάνκο, ενώ 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Ντζμίτρι Ντζμιτριέου.