Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2022 10:55

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 1-0: Πρόκριση σε... επεισοδιακό ματς

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 1-0: Πρόκριση σε... επεισοδιακό ματς


Ενα γκολ του Ανδρέα Βασιλόγιαννη στο 51’ ήταν αρκετό, ώστε η Καλαμάτα να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η “Μαύρη Θύελλα” επικράτησε με 1-0 σε νοκ – άουτ ματς της μαχητικής Προοδευτικής, παρουσία 1500 και πλέον θεατών στο Δημοτικό Στάδιο. Πλέον προσμένει τον αντίπαλο της στην πέμπτη φάση του θεσμού, όπου θα συμμετάσχουν και οι ομάδες της Super League 1, με εξαίρεση τις τέσσερις πρώτες του περσινού βαθμολογικού πίνακα.
Η Καλαμάτα μπήκε νωθρά στο χθεσινό παιχνίδι και η Προοδευτική απείλησε δύο φορές με Ευθυμίου και Παυλίδη, πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά! Σταδιακά όμως ισορρόπησε και στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε παίρνοντας ψυχολογία από το γκολ του Βασιλόγιαννη και έχοντας σημαντικές ευκαιρίες με Τάτο και Πασά για δεύτερο τέρμα.
Οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, με την Καλαμάτα να διαχειρίζεται το προβάδισμα και να παίρνει δίκαια τη νίκη – πρόκριση στο παρθενικό επίσημο ματς της σεζόν.

Το σκηνικό έντασης

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε πάντως από επεισόδια που έγιναν με οπαδούς της Προοδευτικής, που τελικά δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο και εμφανίστηκαν έξω από αυτό και ενώ το ματς βρισκόταν στο 30ο λεπτό!
Οι πάνω από 50 Κορυδαλλιώτες πέταξαν φωτοβολίδες, καπνογόνα, μπουκάλια, πέτρες και άλλα στους οπαδούς της Καλαμάτας, που βρίσκονταν στη βόρεια εξέδρα οι οποίοι εξαγριώθηκαν και για αρκετή ώρα υπήρχε μεγάλη ένταση. Το σκηνικό λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στην κεντρική είσοδο του Σταδίου και τερματίστηκε με την επέμβαση της Αστυνομίας. Οι οπαδοί των φιλοξενούμενων μάλιστα απομακρύνθηκαν και το δεύτερο ημίχρονο κύλησε ομαλά.

Αλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο

Η προσοχή στράφηκε στον αγωνιστικό χώρο, με την Καλαμάτα να μπαίνει αποφασισμένη και να βρίσκει το γκολ στο 51’ με ένα εξαιρετικό σε δημιουργία τέρμα. Ο Αναστασόπουλος έκανε κούρσα και την κατάλληλη στιγμή μοίρασε αριστερά για τον Αρναρέλλη, που φάτσα με τον γκολκίπερ, σιγούρεψε το γκολ δίνοντας στον Βασιλόγιαννη που σκόραρε με προβολή σε κενή εστία, αλλά υπό την πίεση αμυντικού.
Ο Αρναρέλλης ήταν ο πρωταγωνιστής και στη μόνη καλή στιγμή της Καλαμάτας στο πρώτο μέρος, στο 15’, όταν από κάθετη πάσα του Τάτου βρέθηκε τετ α τετ με τον Αστρά που απέκρουσε το ψηλοκρεμαστό πλασέ.
Ο Ταϊρης έκανε επίσης καλά τη… δουλειά του όταν χρειάστηκε, διώχνοντας σε κόρνερ τη σέντρα – σουτ του Ευθυμίου στο 1’ και μπλοκάροντας την μπάλα στην αδύναμη πάντως κεφαλιά του Παυλίδη στο 8’ μέσα από τη μικρή περιοχή. Ο πρώην παίκτης της Καλαμάτας ήταν ο καλύτερος της ομάδας του στο πρώτο μέρος και από τη δική του κούρσα στο 39’, ο Αθανασίου βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ταϊρης αρχικά και εν συνεχεία ο Λουπάνο απομάκρυναν το επικίνδυνο γύρισμα.
Ετσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως σκορ, με την Καλαμάτα να μην πατά καλά στον αγωνιστικό χώρο.
Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο, με την Καλαμάτα να μεταφέρει το παιχνίδι έξω από την περιοχή της Προοδευτικής. Στο 62’ ο Μαβινγκά μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκοψε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι για τον Τάτο που πλάσαρε όμως αδύναμα και στο κέντρο της εστίας, δίνοντας την ευκαιρία στον Αστρά να μπλοκάρει. Η Καλαμάτα έλεγχε το ματς, αλλά όσο έμενε το 1-0, οι φιλοξενούμενοι ήλπιζαν. Παρόλα αυτά δεν μπορούσαν να απειλήσουν και αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 95’ ο Πασάς άγγιξε το δεύτερο γκολ, αλλά του το στέρησε ο Αστράς αποκρούοντας το μονοκόμματο σουτ που εξαπέλυσε, ύστερα από σέντρα του Μπόρχες.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ:Ταϊρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Λουπάνο, Αναστασόπουλος, Μπενίτεζ (88’ Κόκκορης), Τάτος (78’ Αλβες), Βασιλόγιαννης (88’ Μπόρχες), Αρναρέλλης (73’ Ρόβας), Πασάς.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Αστράς, Παντίδος (80’ Φλένμποργκ), Φάζος, Ποτουρίδης, Σίνκελ, Νταβιώτης (73’ Παβλάς), Μαρκοπουλιώτης (73’ Αλεξίου), Μεγαρίτης (75’ Πίσσας), Παυλίδης (80’ Νομικός), Ευθυμίου, Γιαννιτσάνης.