Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2022 10:48

Πριν το... Μουντιάλ η σέντρα στη Super League 2, τα νέα δεδομένα στον όμιλο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον


Λίγο πριν το… Μουντιάλ του Κατάρ θα γίνει η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 2, που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου και αργότερα μετατέθηκε για τις 16 Οκτωβρίου.

Τελικά η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας, ενώ άλλαξε και η σύνθεση των δύο ομίλων. Ο Διαγόρας Ρόδου ζήτησε να μεταφερθεί στον βόρειο όμιλο, παίρνοντας τη θέση της Ξάνθης που αποχώρησε, και το αίτημά του έγινε ομόφωνα δεκτό. Στον ίδιο όμιλο εντάχθηκε και ο Ηρακλής Λάρισας, που καλύπτει τη θέση του εκπροσώπου της Γ΄ εθνικής, και θα ακολουθήσει το πρόγραμμά του, όπως είχε καθοριστεί στην κλήρωση.
Στο νότιο όμιλο, που μετέχει η Καλαμάτα, τη θέση του Διαγόρα παίρνει η Ηλιούπολη και εκείνη του Εργοτέλη που ως γνωστόν έχει αποχωρήσει , καταλαμβάνει ο ΠΑΟ Ρουφ. Ετσι η σύνθεση των δύο ομίλων της Super League 2 για την περίοδο 2022-23 διαμορφώνεται ως εξής:


ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕΛ, Διαγόρας, Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Βέροια, Ηρακλής Λάρισας, Θεσπρωτός, Μακεδονικός, Νίκη Βόλου, ΠΟΤ Ηρακλής, Παναθηναϊκός Β΄, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ Β΄.
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Καλλιθέα, Επισκοπή, ΑΕΚ Β΄, Αιγάλεω, Απόλλων Σμύρνης, Ηλιούπολη, ΠΑΟ Ρουφ, Κηφισιά, Ολυμπιακός Β΄, ΟΦ Ιεράπετρας, Ηρόδοτος, Καλαμάτα, Παναχαΐκή, Προοδευτική, Χανιά.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει:
“Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, το οποίο έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1) Μετά τη γνωστοποίηση από την ΕΠΟ για τον προβιβασμό των τριών ομάδων από τη Γ Εθνική και την ενημέρωση της Ε.Ε.Α. για τον έλεγχο φακέλων των νέων μελών, αναβάλλει την έναρξη του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2 για τις 6 Νοεμβρίου 2022.
2) Κατόπιν αιτήματος της ίδιας ΠΑΕ και ομόφωνης ψήφισής του από το σώμα, η ΠΑΕ Διαγόρας θα αγωνίζεται στην τρέχουσα περίοδο, στον Α Όμιλο του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2 ακολουθώντας το πρόγραμμα της ΠΑΕ Ξάνθη που αποχώρησε.
3) Ο Ηρακλής Λάρισας που θα αγωνιστεί επίσης στον Α Όμιλο, θα ακολουθήσει το πρόγραμμα του Εκπροσώπου Γ Εθνικής, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας.
4) Για τον Β Όμιλο και σε κλήρωση που διεξήχθη στο συμβούλιο ανάμεσα στους προβιβασθέντες από τη Γ Εθνική, η Ηλιούπολη θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της ΠΑΕ Διαγόρας ενώ ο ΠΑΟ Ρουφ της ΠΑΕ Εργοτέλης που αποχώρησε.
5) Το πρωτάθλημα της Κ19 θα ξεκινήσει επίσης στις 6 Νοεμβρίου 2022, χωρισμένο στους υπάρχοντες δυο ομίλους και ακολουθώντας το πρόγραμμα του πρωταθλήματος Betsson Super League 2”.
Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα της Super League 2 η Καλαμάτα θα υποδεχτεί τον Ηρόδοτο, ενώ το πρώτο εκτός έδρας ματς είναι με τον Ολυμπιακό Β’ τη δεύτερη αγωνιστική.