Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2022 10:54

Η Καλαμάτα 4-1 τον Πάμισο υπό το βλέμμα Πρασσά (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Με σκόρερ τους Βασιλόγιαννη (2), Πασά και Ασαμόα η Καλαμάτα νίκησε χθες στη Μεσσήνη με 4-1 τον Πάμισο (το γκολ ο Ρουμελιώτης) στο τελευταίο της φιλικό πριν από το ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό την Τετάρτη στο Στάδιο.

Ενα παιχνίδι που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πάντως πρόβα τζενεράλε, με δεδομένο ότι ο μαχητικός Πάμισος μετέχει στην Α’ τοπική. Γι’ αυτό και η ‘Μαύρη Θύελλα” αγωνίστηκε με δύο διαφορετικές 11άδες. Για την ακρίβεια στο δεύτερο ημίχρονο διατηρήθηκαν στο βασικό σχήμα μόνο οι Ταϊρης, Δρούγας και Λουπάνο που αργότερα αντικαταστάθηκαν.
Ο Πασάς με ωραίο γυριστό σουτ στο 11’ άνοιξε το σκορ και ενώ στο 9’ ο Αρναρέλλης είχε σουτ στο δοκάρι (απέκρουσε και ο Οικονομόπουλος).

Στο 30’ από σέντρα του Ρόβα, ο Αρναρέλλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προβολή του Ρόβα, έπειτα από σέντρα του Αρναρέλλη στο 43’.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (στα 30 δευτερόλεπτα) ο Κόκκορης από δεξιά έδωσε στον αμαρκάριστο Βασιλόγιαννη, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2.

Στο 58’ ο Ασαμόα εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Αργυρόπουλου, γράφοντας από κοντά το 0-3, ενώ στο 80’ ο Βασιλόγιαννης με πέναλτι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-4. Ο Πάμισος, που είχε την ευκαιρία να κοντραριστεί με επαγγελματική ομάδα, πέτυχε το γκολ της τιμής, με πέναλτι του Ρουμελιώτη στο 86’.

Στο ημίχρονο ο επίτιμος πρόεδρος του Παμίσου Γιώργος Πετρουλάκης έδωσε αναμνηστικά της ομάδας στον πρόεδρο της Καλαμάτας Γιώργο Πρασσά, ο οποίος παρακολούθησε το φιλικό. Ο μεγαλομέτοχος της “Μαύρης Θύελλας” μιλώντας στην “Ε” δεν έκρυψε τη χαρά του που βρίσκεται στη Μεσσηνία.
“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον τόπο μου μετά από αρκετό καιρό”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για τον στόχο της Καλαμάτας στη Super League 2 ήταν ξεκάθαρος: “Οι στόχοι φέτος είναι πολύ υψηλοί. Η ομάδα κυνηγάει το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν είναι μόνο στα λόγια. Πρέπει να γίνει και μέσα στο γήπεδο. Πολλοί παραπονιούνται για την καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι η ομάδα είναι έτοιμη να αρχίσει ότι ώρα και να είναι”. Σε ερώτηση για το αν θεωρεί φαβορί την Καλαμάτα απάντησε: “Ετσι λένε και εγώ το πιστεύω ότι είμαστε φαβορί. Εχει ενισχυθεί πιο πολύ και είναι πιο πλήρης από πέρυσι. Πρέπει να το αποδείξει, όμως όπως είπα στο γήπεδο”. Ο Γιώργος Πρασσάς δεν θα μπορούσε να λείπει και από το ματς – πρόκληση με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο Ελλάδας, την προσεχή Τετάρτη.
“Θα είμαι στο γήπεδο. Είναι ένα ματς εναντίον μιας πολύς καλής ομάδας Α’ εθνικής. Θα παλέψουμε για την πρόκριση. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο”.

Το φιλικό διαιτήτευσε ο Παπακωνσταντίνου με βοηθούς τους Ηλ. Μπουρίκα και Καραμπέτσο.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος (46’ Αργυρόπουλος), Χαραλαμπόπουλος, Αριστομενόπουλος, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας (81’ Μακαρούνης), Ψυχογιάννης, Τιμπλαλέξης (59’ Υμεράσι), Βλάχος (65’ Ηλιόπουλος), Νινιός (56’ Ροντρίγκες), Μπορχάν (46’ Ρουμελιώτης), Δ. Παπαδόπουλος (76’ Γεωργόπουλος).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Α’ ημίχρονο: Ταϊρης, Δρούγας, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Αλβες, Μπόρχες, Ρόβας, Αρναρέλλης,, Πασάς, Λουπάνο, Μπακαγιόκο. Β’ ημίχρονο: Ταϊρης (78’ Ανδρουτσόπουλος), Δρούγας (61’ Μόζερ), Γκότσης, Λουπάνο (67’ Λούκατσικ), Παπαδόπουλος, Μπενίτεζ, Καραγκούνης, Ασαμόα, Βασιλόγιαννης, Κόκκορης, Τριανταφυλλάκης.