Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 10:07

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: “Να πανηγυρίσουμε στο τέλος όλοι μαζί”, δηλώνει ο Δημήτρης Ταΐρης

Γράφτηκε από τον

Δύο σεζόν κορυφαίος τερματοφύλακας τόσο στη Football League, που πλέον δεν υφίσταται, όσο και στη Super League 2.

Ο Δημήτρης Ταΐρης είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Καλαμάτας και κόντρα στον Παναιτωλικό έδειξε γιατί ψηφίζεται κάθε χρόνο ως ο Νο 1 γκολκίπερ στην κατηγορία που μετέχει. Ο έμπειρος τερματοφύλακας απέκρουσε δύο σερί πέναλτι των Μόρσεϊ και Κολοβού στη “ρώσικη ρουλέτα” και η “Μαύρη Θύελλα” πήρε τη μεγάλη πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, βγάζοντας νοκ – άουτ μια ομάδα που είναι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League 1.
O Ταΐρης το είχε κάνει και πέρυσι στην Κρήτη, αποκρούοντας δύο πέναλτι στην αναμέτρηση με την Ιεράπετρα.
“Είναι πολλά που παίζουν ρόλο στα πέναλτι. Βλέπεις τον παίχτη, τη φόρα, που έχει, την τεχνική. Είχαμε κάνει βέβαια προπόνηση στα πέναλτι”, λέει στην “Ε” ο πρωταγωνιστής του αγώνα της Τετάρτης. Η Καλαμάτα κοίταξε στα μάτια τον Παναιτωλικό και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, γύρισε το ματς σε πέντε λεπτά με δύο γκολ του Ρόβα. Ο Φλόρες που είχε ανοίξει το σκορ, ισοφάρισε στο 79’ και ακολούθησε παράταση και εν συνεχεία πέναλτι, αφού δεν άλλαξε το 2-2.
“Σταθήκαμε αντάξια απέναντι σε έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας. Τον κοιτάξαμε στα μάτια. Ημασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ήταν λογικό να πέσει ο ρυθμός, αφού δεν έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας, αλλά και πάλι παρουσιαστήκαμε ανταγωνιστικοί και είχαμε φάσεις και για άλλα γκολ”, το σχόλιο του Ταΐρη για το ματς με τους Αγρινιώτες.
Οσο για τι σημαίνει αυτή η πρόκριση; “ Πιο πολύ δείχνουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Βλέπουμε ότι έχουμε μια καλή ομάδα για την έναρξη του πρωταθλήματος. Στο Κύπελλο σίγουρα θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Με όποιον και να παίξουμε θα είναι το ίδιο. Θα είμαστε έτοιμοι”.
Ο έμπειρος γκολκίπερ βρίσκεται για 3η χρονιά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και μπορεί να απαντήσει για το αν το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο από τα προηγούμενα. ”Χωρίς να θέλω να μειώσω κάποιο από τα παιδιά που ήταν εδώ, μπορώ να πω ότι έχουμε πάρα πολύ αξιόλογο ρόστερ. Εχουμε πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Θεωρητικά είμαστε το φαβορί, αλλά θα το δούμε όταν ξεκινήσουμε. Το θέμα είναι να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα”.
Οσο για την υπόσχεση που δίνει στον κόσμο της ομάδας: “Το μόνο που υποσχόμαστε είναι ότι θα τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς, για να πανηγυρίσουμε στο τέλος όλοι μαζί”.Ο Ταΐρης ξεκαθαρίζει ότι δεν τον ενδιαφέρον οι ατομικές διακρίσεις. “Αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που περιμένουμε είναι να βγει η ομάδα”.

Πριμ 20.000 ευρώ για την πρόκριση

Το χέρι στην τσέπη έβαλε ο Γιώργος Πρασσάς, λίγο πριν αναχωρήσει για το Σικάγο. Ο πρόεδρος της Καλαμάτας έδωσε πριμ 20.000 ευρώ για την πρόκριση επί του Παναιτωλικού. Ο Γιώργος Πρασσάς επισκέφτηκε και τα αποδυτήρια στο φινάλε του ματς για να συγχαρεί τους παίκτες, που τον υποδέχτηκαν με το σύνθημα “Είναι τρελός ο πρόεδρος”.