Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2022 16:42

Λεβαδειακός-ΑΕΚ: Φουλ για το «5 στα 5» πριν τον ΠΑΟΚ η Ένωση

Γράφτηκε από τον

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στις 18:00 (Novasports Prime) τον Λεβαδειακό εκτός έδρας με στόχο την 5η διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα (και 6η συνολικά) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Η Ένωση προέρχεται από το άνετο 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην «Αγια-Σοφιά Opap Arena» για τον θεσμό του Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στο ίδιο γήπεδο, λυγίζοντας τους Περιστεριώτες στις καθυστερήσεις. Η Ένωση, η οποία μετά το 2-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο δεν έχει χάσει βαθμό, θέλει τη νίκη για να παραμείνει πάνω από τον Βόλο και σε επαφή (-6) με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Χατζισαφί, ενώ απουσιάζει και ο έτερος αριστερός μπακ, Μοχαμάντι, ενώ δεν είναι στη διάθεση του Αλμέιδα και οι Άμραμπατ, Τσούμπερ, Φαν Βέερτ. Λογικά αντί των Ιρανών θα αγωνιστεί ο Ραντόνια. Εκτός αν λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί επαναφέρει σύστημα με τριάδα πίσω ο Αργεντινός τεχνικός.
Στην αποστολή για την Ένωση, η οποία υποδέχεται τον ΠΑΟΚ την επόμενη Κυριακή, είναι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης.
Στην αντίπερα όχθη, ο Λεβαδειακός θα πάει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας ότι έχει πολύ δύσκολη αποστολή, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι Βοιωτοί, οι οποίοι μεσοβδόμαδα απέκλεισαν την ΑΕΛ στο Κύπελλο, δεν έχουν νίκη έως τώρα στο πρωτάθλημα. Με το ρεκόρ τους να είναι 0-3-5, έχοντας μαζέψει τους ίδιους βαθμούς με τον τελευταίο της βαθμολογίας Ιωνικό. Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν με 2-1 από τον Βόλο εκτός έδρας, παρότι πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες φετινές τους εμφανίσεις.
Η αποστολή: Μάρκοβιτς, Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Μπελμόντ, Τόρο, Χάμοντ, Λούα Λούα, Μεχία, Πέτρε, Μουτίνιο, Σκβάρκα, Βινίσιους, Βήχος, Γιαννιώτας, Δούμτσιος, Λιάγκας, Νίκας, Παναγιώτου, Τσάπρας, Τσιριγώτης
Πιθανές ενδεκάδες:
Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς - Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου – Τόρο, Μεχία, Νίκας, Βρακάς, Μουτίνιο - Δούμτσιος
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Ραντόνια - Σιμάνσκι (Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Πινέδα – Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο

Πηγή: www.sport-fm.gr