Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2022 11:02

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Δράση σήμερα με την 2η αγωνιστική

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Δράση σήμερα με την 2η αγωνιστική

Συνέχεια σήμερα στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής με τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής.

Πρόκειται για την πρώτη εμβόλιμη αγωνιστική του πρωταθλήματος και θα υπάρξουν αρκετές ακόμη, για να βγει το πρόγραμμα από τη στιγμή που το πρωτάθλημα ξεκίνησε ενάμιση μήνα αργότερα από το αρχικά προγραμματισμένο.

Από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει αναμφίβολα το ντέρμπι της Εράνης με την Κυπαρισσία στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών.
Ενα... κλασικό Τριφυλιακό ντέρμπι που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολύ κόσμο και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους ποδοσφαιρόφιλους της περιοχής. Η Εράνη ξεκίνησε με επιβλητική νίκη επί της Ομόνοιας στην Καλαμάτα και θα προσπαθήσει να πάρει το τρίποντο, μιας και φετινός της στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου.
Ο ΑΟΚ από την άλλη ξεκίνησε με λευκή ισοπαλία στην Καλαμάτα επί της Ράχης και στο δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς που θα δώσει θα κοιτάξει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο πρωταθλητής Πανθουριακός μετά το διπλό που πήρε στον Αγιο Νικόλαο από τον Ολυμπιακό Ανάληψης φιλοξενεί στο γήπεδο του Μεσσηνιακού την Ομόνοια και είναι το φαβορί για τη νίκη.
Στη Μεσσήνη ο Πάμισος υπέστη απρόσμενη ήττα από τον Εθνικό στο Μελιγαλά και στο σημερινό ματς με τον Αστέρα Αρφαρών (έφερε εντός έδρας ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Αβία) θα θελήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κατακτώντας την πρώτη νίκη μέσα από καλή εμφάνιση.
Αμφίρροπο προμηνύεται το ματς που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Μεθώνης ανάμεσα στον ΑΟΜ και την Μάνη.
Οι γηπεδούχοι πήραν εντυπωσιακό διπλό στην πρεμιέρα επί του Καλού Νερού και με την ψυχολογία υπέρ τους θα προσπαθήσουν να... ντουμπλάρουν τις νίκες τους, κόντρα στην ΑΕΜ που παραχώρησε ισοπαλία στη Σπερχογεία το Σάββατο και θα αναζητήσει την πρώτη της επιτυχία σε μία δύσκολη έδρα.
Την πρώτη τους νίκη θα διεκδικήσουν στο γήπεδο του Κάμπου η Α.Ε. Αβίας και ο ΠΑΣ Ράχη. Οι δύο ομάδες έχουν από ένα βαθμό και θα παλέψουν για τους τρεις βαθμούς, στη μάχη που θα δώσουν για την παραμονή. Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί φέτος και στο Κύπελλο, με την ομάδα της Μάνης να παίρνει εύκολα την πρόκριση.
Στο “Π. Γεωργανάς” η Σπερχογεία, που απέσπασε ισοπαλία στον Κάμπο από τη Μάνη, θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό Ανάληψης ο οποίος έχασε εντός έδρας από τον Πανθουριακό, σε ένα ματς ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα.
Το πρώτο του παιχνίδι στο “Π. Μπαχράμης” στην Α’ τοπική μετά από πολλά χρόνια θα δώσει σήμερα ο Ηρακλής Καλαμάτας απέναντι στον Ακρίτα Κορώνης.
Οι “κυανόλευκοι” μετά την ισοπαλία που απέσπασαν στους Γαργαλιάνους θα τα δώσουν όλα για το πρώτο τρίποντο, με την ομάδα της Κορώνης να φιλοδοξεί να πάρει αποτέλεσμα στο πρώτο της φετινό ματς. Τέλος, στην Κυπαρισσία το Καλό Νερό παίζει με τον Τέλλο Αγρα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο είχαν αναμετρηθεί στο ίδιο γήπεδο, με το Καλό Νερό να επικρατεί με 1-0.
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές:
Τετάρτη 2/11
Εράνη – Κυπαρισσία
Γήπεδο Φιλιατρών
Καυκάς, Αράπης, Γεωργαντάς
Α.Ε. Αβίας - ΠΑΣ Ράχη
Γήπεδο Κάμπου
Πλακογιάννης, Σ. Τσαούση, Ν. Σκόρδος
Πανθουριακός – Ομόνοια
Γήπεδο Μεσσηνιακού
Ρέκκας, Σταυρόπουλος, Γιαλλικάρης
Σπερχογεία - Ολυμπιακός Ανάληψης
Γήπεδο Σπερχογείας “Π. Γεωργανάς”
Η. Σκόρδος, Χ. Μπουρίκας, Ξανθάκης
Απόλλωνας Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά 0-3 (α.α.)
Μεθώνη - Α.Ε. Μάνης
Γήπεδο Μεθώνης
Τσαμούρης, Αντωνόπουλος, Α. Μιχαλόπουλος
Ηρακλής Καλαμάτας - Ακρίτας Κορώνης
Παπακωνσταντίνου, Μπασιλάρης, Ταβουλαρέας
Καλό Νερό - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Πανόπουλος
Πάμισος - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Μεσσήνης
Τσουλάκος, Μπαρδής, Αποστολόπουλος
*Ολοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 3.30 μ.μ., εκτός από το Πάμισος – Αρφαρα που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.