Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2022 11:24

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Πέρασε από το Ρέντη με Πασά

Γράφτηκε από τον

Μετά τον Ηρόδοτο, η Καλαμάτα νίκησε με 2-0 και τον Ολυμπιακό Β', αυτή τη φορά εκτός έδρας και έκανε το δύο στα δύο στη Super League 2, υποχρεώνοντας παράλληλα στην πρώτη ήττα τους "ερυθρόλευκους" υπό το βλέμμα του Μίτσελ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού βρέθηκε το Σάββατο στο Ρέντη για να δει τους νεαρούς σε ηλικία παίκτες της δεύτερης ομάδας, αλλά και τους Λάιτνερ και Κασάμι. Ο διεθνής Ισραηλινός αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Ελβετός στη μεσαία γραμμή.
Η Καλαμάτα είχε όμως... Γιάννη Πασά. Ο περσινός πρώτος σκόρερ της κατηγορίας χτύπησε δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο και υπέγραψε το σημαντικό διπλό. Ο έμπειρος επιθετικός έκανε το 0-1 στο 50' με πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία, έπειτα από λάθος διώξιμο του γκολκίπερ Νίκα στη σέντρα του Ματέους και στο 85' διαμόρφωσε το τελικό 0-2, με πέναλτι που κέρδισε ο Αρναρέλλης από τον Καλογερόπουλο.
Δύο λάθη της άμυνας ισάριθμα γκολ από τον Πασά, που είχε χριστεί σκόρερ και στην πρεμιέρα με τον Ηρόδοτο, φθάνοντας έτσι τα τρία τέρματα σε δύο μόλις αγωνιστικές.

Κατοχή, αλλά χωρίς ουσία οι γηπεδούχοι

Ο Ολυμπιακός Β' μετά το πρώτο δεκάλεπτο που κύλησε χωρίς ευκαιρία, είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, αλλά ήταν φλύαρος. Η πρώτη τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 17' με το σουτ του Λιάτσου εκτός περιοχής που πέρασε άουτ. Στο 19' ο Νταμπό έβγαλε σε θέση βολής τον Κωστή, αλλά ο τελευταίος αντί να πλασάρει, επέλεξε την πάσα και έκοψε ο Λουπάνο.
Η Καλαμάτα έκανε αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ στο 28' με το σουτ του Ρόβα εκτός περιοχής, που έφυγε πάνω από την εστία του Νίκα, ενώ λίγο αργότερα το σουτ του Μπόρχες από το ημικύκλιο, σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών.
Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο ματς. Ο Κωστή εκτέλεσε κόρνερ, ο Καλογερόπουλος νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς, όχι όμως και τον Ταΐρη που έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

Ξετύλιξε το... δώρο

Η Καλαμάτα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγή, όπως και ο Ολυμπιακός Β' και στο 50' έγινε το 0-1, όταν ο Βοΐλης έχασε την μπάλα, ο Ματέους σέντραρε και ο γκολκίπερ Νίκας έκανε κακή εκτίμηση, στρώνοντας ουσιαστικά με το πόδι την μπάλα στον Πασά, που δεν είχε πρόβλημα σε κενή εστία να ανοίξει το σκορ. Η Καλαμάτα διαχειρίστηκε στη συνέχεια το προβάδισμα, με τον Αναστόπουλο να αλλάζει τους δύο παίκτες στον άξονα (Ματέους, Μπενίτεζ) με τους Καραγκούνη και Αναστασόπουλο, θέλοντας να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή.
Στη συνέχεια μπήκε και ο Μπακαγιόκο αντί του Βασιλόγιαννη, ώστε να θωρακίσει τα μετόπισθεν, με τον Ολυμπιακό Β' να μην μπορεί να απειλήσει.

Το καθάρισε στο 85'

Η Καλαμάτα βρήκε και δεύτερο γκολ που έδιωξε το όποιο άγχος στο 85', όταν ο Καλογερόπουλος έκανε δύο λάθη στην ίδια φάση, ανατρέποντας τον Αρναρέλλη που είχε μπει στο ματς πέντε λεπτά νωρίτερα στη θέση του Μπόρχες.
Ο Πασάς δεν λάθεψε από τα 11 βήματα και και το 0-2 ήταν το τελικό σκορ, αφού στις καθυστερήσεις ο Ταΐρης απέκρουσε το σουτ του Μπα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β': Νίκας, Λάιντνερ (88′ Αποστολόπουλος), Κασάμι (62′ Σαπουντζής), Λιάτσος (77′ Συρμής), Καλογερόπουλος, Νταμπό, Νίκολιτς, Βοΐλης, Κωστή (88′ Ιμπαγάσα), Κινκουέ, Καράκουτης (62′ Μπα)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μαβινγκά (70′ Ασίγκμπα), Λουπάνο, Παπατόλιος, Ματέους (57′ Καραγκούνης), Μπενίτεζ (57′ Αναστασόπουλος), Μπόρχες (80′ Αρναρέλλης), Βασιλόγιαννης (70′ Μπακαγιόκο), Ρόβας, Πασάς.

Μαθαίνει αντίπαλο στο Κύπελλο Ελλάδας

Η Καλαμάτα μετρά δύο προκρίσεις στο Κύπελλο Ελλάδας με Προοδευτική, Παναιτωλικό και βρίσκεται στους "16" του θεσμού. Ο επόμενος αντίπαλος (σε διπλά παιχνίδια) θα γίνει γνωστός σήμερα, καθώς στη μία το μεσημέρι θα γίνει η κλήρωση για την 6η, 7η και 8η φάση της διοργάνωσης.
Η κλήρωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Marriott Athens με καλεσμένο τον Αντώνη Νικοπολίδη και θα μεταδοθεί με live streaming από το epo.gr και από το κανάλι της ΕΠΟ στο YouTube".