Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 13:46

Κύπελλο Ελλάδας: Με τον ΠΑΟΚ στους «16» η "Μαύρη Θύελλα"!

Γράφτηκε από τον
Κύπελλο Ελλάδας: Με τον ΠΑΟΚ στους «16» η "Μαύρη Θύελλα"!

Αντιμέτωπη με τον μεγάλο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας η "Μαύρη Θύελλα", μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε πριν λίγο στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ετσι μετά τον Παναιτωλικό η Καλαμάτα θα βρει στο δρόμο της μια ακόμη ομάδα της Super League και μάλιστα από τις κορυφαίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το πρώτο ματς θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και ο αγώνας ρεβάνς στην Τούμπα. Η Καλαμάτα για να φθάσει στους “16” απέκλεισε σε νοκ – άουτ ματς στο Δημοτικό Στάδιο Προοδευτική
και Παναιτωλικό, ενώ ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο θεσμό από αυτή τη φάση μαζί επίσης με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Αρη, τις ομάδες δηλαδή που πήραν πέρυσι τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Για τον Δικέφαλο ο αγώνας με την Καλαμάτα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, θα είναι ο πρώτος μετά τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ.
Η “Μαύρη Θύελλα” κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, είναι το απόλυτο αουτσάιντερ, αλλά χωρίς άγχος θα επιδιώξει το καλύτερα στα διπλά ραντεβού με την ομάδα του Λουτσέσκου, που πέρυσι έφθασε μέχρι το τέλος της διαδρομής, αλλά ηττήθηκε στον τελικό στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 1-0.

Μια ομάδα Γ’ εθνικής στα προημιτελικά!

Στην κληρωτίδα μπήκαν χθες εννέα ομάδες από τη Super League 1, πέντε ομάδες από τη SL2 και δύο από τη Γ’ εθνική.
Στα πρώτα έξι ζευγάρια δεν είχε βγει το χαρτάκι με το όνομα της Καλαμάτας. Η “Μαύρη Θύελλα” ήταν γηπεδούχος στο 7ο ζευγάρι και οι αντίπαλοι που απέμεναν ήταν ο ΠΑΟΚ και οι δύο ομάδες της Γ’
εθνικής Απόλλων Παραλιμνίου και Αγιος Νικόλαος, που τελικά κληρώθηκαν μεταξύ τους και αυτό σημαίνει ότι μια ερασιτεχνική ομάδα θα βρεθεί στα προημιτελικά. Μάλιστα στους “8” θα παίξει με το
νικητή Λαμία ή Καλλιθέα. Σαφώς πιο βατό μονοπάτι από αυτό της Καλαμάτας που έχει μπροστά της μεγαθήρια.
Στη φάση των “16” δεν βγήκε κάποιο ντέρμπι, αφού ο Παναθηναϊκός θα παίξει με το Βόλο, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον Ατρόμητο, η ΑΕΚ με την Κηφισιά, ο Αρης με τον Λεβαδειακό και ο
ΠΑΟΚ με την Καλαμάτα. Στα προημιτελικά, ωστόσο, αν τα φαβορί επικρατήσουν θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, όπως επίσης και ο Ολυμπιακός με τον Άρη, ενώ στους ημιτελικούς είναι πιθανό να «κονταροχτυπηθούν» ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Οι πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16» είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διάστημα 15-16 Δεκεμβρίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα λάβουν χώρα το διάστημα 10-12 Ιανουαρίου. Τα πρώτα παιχνίδια για τους προημιτελικούς θα γίνουν 17-19 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς στις 24-26/1. Τέλος, οι πρώτοι αγώνες για τους «4» του Κυπέλλου θα τελεστούν στις 7-9 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς θα διεξαχθούν το διάστημα 28 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της 6ης φάσης:

Ολυμπιακός - Ατρόμητος

Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου

Παναθηναϊκός - Βόλος

Λαμία - Καλλιθέα

Λεβαδειακός - Άρης

Κηφισιά - ΑΕΚ

Καλαμάτα - ΠΑΟΚ

Απόλλων Παραλιμνίου - Άγιος Νικόλαος

* Τα παιχνίδια αυτής της φάσης είναι διπλά. Τα πρώτα ματς θα γίνουν 15-16 Δεκεμβρίου, ενώ οι επαναληπτικοί τους στις 10-12 Ιανουαρίου.

Κλήρωση 7ης φάσης (Προημιτελικά):

(1) Καλαμάτα/ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός/Βόλος

(2) Ολυμπιακός/Ατρόμητος - Λεβαδειακός/Άρης

(3) Απόλλων Παραλιμνίου/ΑΟ Αγίου Νικολάου - Λαμία/Καλλιθέα

(4) Κηφισιά/ΑΕΚ - Πανσερραϊκός/Απόλλων Πόντου

* Τα παιχνίδια αυτής της φάσης είναι διπλά. Οι πρώτοι θα γίνουν 17-19 Ιανουαρίου και οι δεύτεροι στις 24-26 Ιανουαρίου.

Κλήρωση 8ης φάσης (Ημιτελικά): 

(4) - (2)

(3) - (1)

Τα παιχνίδια αυτής της φάσης είναι διπλά και οι αγώνες θα γίνουν στις 7-9 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 2-3 Μαρτίου.