Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 16:52

Εγκαινιάστηκε το ανακατασκευασμένο γήπεδο στο Πλατύ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Εγκαινιάστηκε το ανακατασκευασμένο γήπεδο στο Πλατύ (φωτό)

Το ανακατασκευασμένο γήπεδο στο Πλατύ, με τον νέο πλαστικό τάπητα και τις άλλες παρεμβάσεις αναβάθμισης εγκαινιάστηκε χθες το πρωί, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ηταν μια γιορτή για το Πλατύ και τον ιστορικό Ατρόμητο, στην οποία παρέστησαν βουλευτές (Λαμπρόπουλος, Μαντάς), αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Καλαμάτας και η τοπική κοινωνία, με το Δ.Σ. του Ατρόμητου, το Συμβούλιο της Κοινότητας, τους ποδοσφαιριστές, παλαίμαχους και φίλους του συλλόγου, καθώς και κατοίκους του χωριού που στήριξαν και στηρίζουν τον Ατρόμητο και δράσεις εξωστρέφειας και προβολής του χωριού.

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου Ηλίας Σγουράκης ενημέρωσε ότι το έργο κόστισε 300.000 ευρώ και θύμισε πως το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στο ξερό γήπεδο ήταν τον Μάρτιο του 2016.
Σημείωσε ότι θα είναι χώρος άθλησης για τη νεολαία κι ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα που έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών χρόνων. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Γιώργο Μαντζή - ευεργέτη του χωριού, τον πρόεδρο της κοινότητας Σπύρο Μαρούλη, τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βασίλη Χαντζή, για τη βοήθειά τους.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Μαρούλης παρατήρησε ότι το ανακατασκευασμένο γήπεδο θα συμβάλει τα μέγιστα στο χωριό μας και στους νέους. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη και όσους συνέβαλαν στο έργο και κυρίως όσους έχουν προσφέρει στον Ατρόμητο εδώ και πολλά χρόνια, επισημαίνοντας ότι “η κληρονομιά που μας άφησαν οι παλιότεροι πρέπει να τη διατηρήσουμε και να την αναβαθμίσουμε”.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ευχήθηκε “να απολαύσετε το γήπεδο, να τραβήξετε και άλλο κόσμο εδώ” και δήλωσε πως ο δήμος θα στηρίξει σε ό,τι ζητηθεί.

Ο Βασίλης Χαντζής, συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μέλος του Δ.Σ. του Ατρόμητου, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την ανακατασκευή του γηπέδου και για την προσφορά του στο χωριό και στην περιοχή από την εποχή που ήταν αντινομάρχης και δήμαρχος. Ευχαρίστησε, επίσης, και όλους αυτούς που συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι “είναι ένα έργο που δικαιούστε” και δήλωσε πως “έχω γνωρίσει τόσο σημαντικούς ανθρώπους από το Πλατύ”, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τον Γ. Μαντζή, τον Β. Χαντζή και τον Βασίλη Τσιγαρίδη, αστυνομικό διευθυντή Λακωνίας.
Παρατήρησε ότι “το γήπεδο είναι μια μικρή κοινωνία, στην οποία φαίνεται, μεταξύ άλλων, ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευφυία, τι σημαίνει αγωνιστικότητα, τίμια προσπάθεια είναι ένα σχολείο”. Ενημέρωσε πως “φτιάχνουμε 25 γήπεδα στην Πελοπόννησο” και δήλωσε ότι “τα λεφτά που μας δώσατε, τα χρησιμοποιήσαμε για σας”.

Μετά το κόψιμο της κορδέλας και τη συμβολική πρώτη μπαλιά από τον περιφερειάρχη και τις αναμνηστικές φωτογραφίες, πραγματοποιήθηκε συμβολικά αγώνας 15 λεπτών παλαιμάχων του Ατρόμητου, με τους κίτρινους να επικρατούν των μαύρων.