Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2022 14:33

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ 0-1: Σε χαμηλή πτήση μετά τη δεύτερη εντός έδρας ήττα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ούτε την 5η αγωνιστική κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη το Διαβολίτσι στον 4ο όμιλο της Γ' εθνικής...

Και μάλιστα ούτε καν μπόρεσε να πάρει την ισοπαλία στο εντός έδρας ματς με την Μύκονο... Η νησιώτικη ομάδα επικράτησε χθες με 1-0 στο γήπεδο του Ασπροχώματος του ΑΟΔ, χάρις σε εκτέλεση φάουλ του Πινέιρο στο 46' από πλάγια θέση που ξεγέλασε τον γκολκίπερ Βασιλειάδη.
Ο ΑΟΔ πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση και υπέστη δίκαιη ήττα, που ήταν η δεύτερη εντός έδρας μετά από αυτή στην πρεμιέρα από τη Ρόδο.
Ετσι η μεσσηνιακή ομάδα παραμένει χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα με τρεις βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές και την επόμενη αγωνιστική παίζει “τελικό” ξανά εντός έδρας με αντίπαλο την ανεβασμένη Ερμιονίδα του Μάρκου Στεφανίδη.

Ούτε μία φάση
στο πρώτο μέρος

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τους γηπεδούχους να θέλουν αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της νησιώτικης ομάδας.
Η Μύκονος έδειχνε καλά στοιχεία ως ομάδα, ήταν συμπαγής αμυντικά αλλά και αυτή δεν πατούσε με ευκολία την περιοχή του Βασιλειάδη.
Στο πρώτο 45λεπτο δεν είχαμε τίποτα το αξιόλογο παρά μόνο ένα γέμισμα του Πάγια στο 28’ που μπλόκαρε με δυσκολία ο Ντούνης.

Στο 46’ το 0-1 με Πινέιρο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια για τους φιλοξενούμενους… Ηταν το 46’όταν ο δραστήριος Πινέιρο με φάουλ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Βασιλειάδη που αιφνιδιάστηκε και την απομάκρυνε αφότου είχε περάσει τη γραμμή…
Το 0-1 ήταν γεγονός για τη Μύκονο, ένα γκολ – μαχαιριά για το Διαβολίτσι στο πρώτο λεπτό του β’ ημιχρόνου.

Η αντίδραση του
ΑΟΔ δεν ήρθε ποτέ...

Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν ήρθε ποτέ, μιας και έλειπε ο παίκτης στο χώρο του κέντρου που θα δημιουργούσε και θα ανέβαζε την ομάδα μπροστά.
Ο ΑΟΔ προσπάθησε σπασμωδικά να φτάσει στην ισοφάριση, δίχως πλάνο και με τους παίκτες του εμφανώς νευρικούς μετά το 0-1.
Αντιθέτως η Μύκονος έλεγξε το ματς και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ.
Στο 50’ το σουτ του Μουσελί έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 78’ το γυριστό σουτ του Βαλαβανόπουλου απέκρουσε ο Βασιλειάδης.

Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 84’ για τους φιλοξενούμενους με τον Σγούρι να μπαίνει από αριστερά και να κάνει το γύρισμα, ο Βαλαβανόπουλος σούταρε με τον Θώδη να διώχνει σωτήρια με το κεφάλι λίγο πριν τη γραμμή.
Το Διαβολίτσι είχε απλά μια υποψία ευκαιρίας στο 86’όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ζαραφέτα και κεφαλιά του Δημητρίου, ο Αρκούδας έδιωξε σωτήρια μπροστά από τον Ηλιόπουλο που ήταν σε επίκαιρη θέση, έτοιμος να σουτάρει.
Καλή ήταν η διαιτησία του Παναγιωτάρα (Αθηνών) και των βοηθών του Κωνσταντόπουλου και Λουκά από την Αρκαδία. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σγούρι, Στυλιανόπουλος, Στραβάκος και Γκελγκέρια.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Βασιλειάδης, Καντούτσης, Βέλλης (77’ Σάλα), Μπαλόπουλος, Σταματελόπουλος, Τσιγαρίδης (58’ Ζαραφέτας), Ηλιόπουλος, Αλεξανδρής, Στραβάκος (66’ Δημητρίου), Πάγια (77’ Μεμά), Μουλιάτος (66’ Θώδης).
Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ: Ντούνης, Ράγια (69’ Αχείμαστος), Κέμπε (69’ Γιαννόπουλος), Αγγέλης (46’ Βαλαβανόπουλος), Σγούρι (92’ Παπιομύτογλου), Αρκούδας, Γράφας, Μουσελί, Ματσάνας, Πινέιρο (83’ Στυλιανόπουλος), Σπυρόπουλος.

Τα είπαν Μπένος – Βλάχος

Την ευκαιρία να τα πουν μετά από πολλά χρόνια είχαν χθες στο γήπεδο του Ασπροχώματος ο καλαματιανός προπονητής Γιώργος Μπένος και ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο δεύτερος είναι τεχνικός διευθυντής της Α.Ε. Μυκόνου και ο καλαματιανός τεχνικός βρέθηκε στο γήπεδο του Ασπροχώματος για να τον συναντήσει. Οι δυο τους είχαν θερμό εναγκαλισμό και τα είπαν αφού διατηρούν φιλία πολλών χρόνων.
* Τον αγώνα του Διαβολιτσίου με την Μύκονο παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης, συνοδευόμενος από τους αξιολογημένους διαιτητές Αποστόλη Καυκά, Ηλία Μπουρίκα και Χρήστο Καραμπέτσο. Επίσης τον αγώνα είδε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Κώστας Παπασταμάτης, μαζί με τον μέτοχο της ΠΑΕ Κώστα Βεργή που έλκει τη καταγωγή του από το Διαβολίτσι. Ο κ. Παπασταμάτης είναι άλλωστε αντιπρόεδρος της Α.Ε. Μυκόνου από τον Αύγουστο.