Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2022 14:05

Ηττα για την μαχητική Καλαμάτα 2-0 από τον ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον
Ηττα για την μαχητική Καλαμάτα 2-0 από τον ΠΑΟΚ

 Την ήττα με σκορ 2-0 από τον ΠΑΟΚ γνώρισε η Καλαμάτα στο πρώτο ματς για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Οι Θεσσαλονικείς σκόραραν στο 26' με πέναλτι του Νέλσον Ολιβέιρα και στο 77' με σουτ του Μπράντον Τόμας και "κλείδωσαν" ουσιαστικά την πρόκριση για τα προημιτελικά, έχοντας και τη ρεβάνς του Ιανουαρίου στην Τούμπα.  Ο ΠΑΟΚ ήταν άλλωστε από τη μέρα της κλήρωσης το φαβορί. Η "Μαύρη Θύελλα", ωστόσο,  έκανε τηρουμένων των αναλογιών θετική εμφάνιση. Ηταν μαχητική και θα μπορούσε στο φινάλε του ημιχρόνου να ισοφαρίσει με τον Μπακαγιόκο, αλλά ο Κοτάρσκι τον νίκησε εξ επαφής κάνοντας την απόκρουση του ματς.  Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη χάρη στην εμπειρία και την ποιότητα των παικτών του, αλλά μεσοεπιθετικά προβλημάτισε. Δυστυχώς η Καλαμάτα δεν είχε σήμερα τον πρώτο της σκόρερ Γιάννη Πασά που είναι τραυματίας.. Και με εξαίρεση τη φάση με τον Μπακαγιόκο, δεν είχε άλλες φάσεις, αλλά από την άλλη είναι λίγες και οι στιγμές που κινδύνεψε. Στα αξιοσημείωτα η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Στάδιο που δημιούργησαν οι 2.000 και πλέον φίλαθλοι, ανάμεσά τους και 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της "Ε"

Το φιλμ του ματς

Τέλος στο ματς. Καλαμάτα - ΠΑΟΚ 0-2

Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις, με το 0-2 να παραμένει.

89' Σέντρα Σβάμπ από αριστερά, ο Μπράντον Τόμας βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, αλλά αυτή πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

84' Τρεις αλλαγές για την Καλαμάτα. Ματέους, Μπενίτεζ,  Τριανταφυλλάκης μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Ρόβα, Μαβινγκά, Παπατόλιου.

Οι δύο παίκτες που ήρθαν από τον ΠΑΟΚ συνεργάστηκαν σε αυτή τη φάση και ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε δίχτυα.

77' Ο Μουργκ βρήκε τον Μπράντον Τόμας μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με σουτ αιφνιδίασε τον Μέντες, σουτάροντας στην κλειστή γωνία, γράφοντας το 0-2.

75' Ολοκληρώνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ. Βγαίνουν Σάστρε, Ολιβέιρα και μπαίνουν Βιερίνια και Μπράντον Τόμας.

73' Νεύρα ανάμεσα σε Αουγκούστο και Τάτο, που βλέπουν και οι δύο την κίτρινη κάρτα.

72' Δεύτερη αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Βασιλόγιαννης στη θέση του Αρναρέλλη.

Η Καλαμάτα είναι μαχητική, με τον ΠΑΟΚ να μην απειλεί.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν έχει φάσεις.

70' Από κόρνερ του Τάτου, ο Λουπάνο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

68' Πρώτη αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Τάτος στη θέση του Μόζερ.

64' Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Βγήκαν οι αρνητικοί Μπίσεσβαρ, Φ. Σοάρες και μπήκαν οι Σβάμπ και Μουργκ.

Στο έδαφος μετά από σύγκρουση Νάσμπεργκ, Μπακαγιόκο, Κοτάρσκι. Ο Νάσμπεργκ δεν θα συνεχίσει και στη θέση του θα μπει ο Κουλιεράκης. 

55' Παραμένει το Καλαμάτα - ΠΑΟΚ 0-1, χωρίς κάτι αξιοσημείωτο στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους.

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

Η Καλαμάτα βράβευσε στο ημίχρονο τους  παλαίμαχους Βασίλη Γεωργόπουλο, Αντώνη Μαυρέα και Βαγγέλη Καλογερόπουλο (απουσίαζε και την πλακέτα πήρε ο Σωτήρης Δεδούσης) για την προσφορά τους στις δύο ομάδες, καθώς και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ημίχρονο λοιπόν στο Στάδιο. Καλαμάτα - ΠΑΟΚ 0-1.

45' Η Καλαμάτα κερδίζει κόρνερ, αλλά ο ρέφερι Τσιμεντερίδης δεν αφήνει να εκτελεστεί και σφυρίζει τη λήξη του ημιχρόνου. 

42' Απίστευτη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Η "Μαύρη Θύελλα" έφυγε στην αντεπίθεση με τον Μπακαγιόκο να διασχίζει σχεδόν όλο το γήπεδο να δίνει αριστερά στον Αρναρέλλη, αυτός γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Ρόβα που δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Κοτάρσκι και εν συνεχεία ο Μπακαγιόκο, πλάσαρε από κοντά με τον Κροάτη να σώζει την εστία του, κάνοντας εκπληκτική επέμβαση.

40' Καλαμάτα - ΠΑΟΚ 0-1 από το 26' με το πέναλτι του Πορτογάλου Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάζει ή να απειλεί, βρήκε το γκολ και να δούμε πως θα αντιδράσει τώρα η Καλαμάτα.

26' Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σε ανατροπή του Κωνσταντέλια από τον Ασίγκμπα. Ο Ολιβέιρα σημαδεύει σωστά και κάνει το 0-1. Είχε προηγηθεί κεφαλιά του Νάσμπεργκ (από φάουλ του Ρ. Σοάρες)  που απέκρουσε ο Μέντες, η μπάλα όμως δεν έφυγε από την περιοχή και ο νεαρός Κωνσταντέλιας έγινε κάτοχος της μπάλας και βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ασίγκμπα.

Το "Notosport" βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο και θα σας μεταφέρει την εξέλιξη της αναμέτρησης. 

21' Πρώτη τελική για την Καλαμάτα, με τον Μαβινγκά να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. 

20' Καλαμάτα - ΠΑΟΚ πάντα στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει απειλητικός. 

Πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ στο 13'. Ο Ράφα Σοάρες από αριστερά σέντραρε στην περιοχή, ο Σάστρε έπιασε το σουτ, αλλά ήταν πολύ άστοχο και δεν ανησύχησε το Μέντες, που στην επόμενη φάση δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει και το σουτ του Νάρει.

Δέκα λεπτά χωρίς σκορ, αλλά και ευκαιρία στο Δημοτικό Στάδιο.

 Με τρεις τελικά στην άμυνα η Καλαμάτα (Ασίγκμπα, Λουπάνο, Μπακαγιόκο), Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Μόζερ και Καραγκούνης οι πέντε στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση Ρόβας και Αρναρέλλης. 

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο στο πρώτο πεντάλεπτο. Αναγνωριστικό παιχνίδι.

 Με ασπρόμαυρα η Καλαμάτα, με μωβ εμφάνιση ο ΠΑΟΚ

Ο ρέφερι Τσιμεντερίδης από την Κοζάνη σφυρίζει τη σέντρα.

Οι δύο αρχηγοί Κωνσταντινόπουλος και Μπίσεσβαρ αντάλλαξαν αναμνηστικά. Ακολουθούν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες των δύο ομάδων.

 Οι δύο ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο. Οι οργανωμένοι της Καλαμάτας ετοίμασαν και ένα ωραίο κορεό. 

Δέκα λεπτά απομένουν για τη σέντρα της αναμέτρησης, με την προσέλευση των φιλάθλων να συνεχίζεται. Περίπου 2.000 αυτή την ώρα στο Δημοτικό Στάδιο.

Πώς θα παίξουν

Για την Καλαμάτα ο Μέντες θα είναι στην εστία, ο Μαβινγκά στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Κωνσταντινόπουλος στο αριστερό, ενώ το κεντρικό δίδυμο στα μετόπισθεν συνθέτουν Λουπάνο και Μπακαγιόκο. Οι δύο στον άξονα θα είναι οι Ασίγκμπα και Παπατόλιος. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή (Καραγκούνης, Αρναρέλλης, Μόζερ) και στην κορυφή της επίθεσης ο Ρόβας.

Για τον ΠΑΟΚ τερματοφύλακας θα είναι ο Κοτάρσκι. δεξί μπακ ο Σάστρε και αριστερά ο Ράφα  Σοάρες. Οι δύο στόπερ θα είναι οι Νάσμπεργκ, Κάργας. Μπροστά τους οι Αουγκούστο, Φελίπε Σοάρες, στις πτέρυγες οι Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας και ο Μπίσεσβαρ σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ Νέλσον Ολιβέιρα.

Οι δύο ομάδες αναμένεται να παραταχθούν με σχηματισμό 4-2-3-1.

Οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν πάρει ήδη τις θέσεις τους στις κερκίδες.   Ο καιρός δεν είναι ηλιόλουστος, αλλά τουλάχιστον αυτή την ώρα δεν βρέχει. 

Θυμίζουμε ότι ο προπονητής της Καλαμάτας Νίκος Αναστόπουλος είναι τιμωρημένος (αποβλήθηκε στο ματς με την Επισκοπή).

Για πρώτη φορά ο Μέντες θα καθίσει σήμερα κάτω από τα γκολπόστ της Καλαμάτας. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μόζερ, Ρόβας, Αρναρέλλης. Στον πάγκο για την Καλαμάτα βρίσκονται οι Ταϊρης, Τριανταφυλλάκης, Ασαμόα, Μπενίτεζ, Βασιλόγιαννης, Τάτος, Ματέους, Γκότσης, Κόκκορης. 

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κάργας, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Φ. Σοάρες, Ντάγκλας Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Νάρει, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα. Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ είναι οι Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιερίνια, Κουλιεράκης, Ντάντας, Σβάμπ, Κουαλιάτα, Ρικάρντο, Μουργκ, Μπράντον Τόμας.