Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2022 11:20

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 0-1: Κακή εμφάνιση, αποδοκιμασίες και στο -8 από την κορυφή (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ο,τι έχτισε την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, γκρέμισε χθες στο Δημοτικό Στάδιο η Καλαμάτα, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την Ηλιούπολη στο τελευταίο ματς για το 2022.

Ο Καλαματιανός επιθετικός Μιχάλης Μπαστακός με ωραία κεφαλιά στο 86’ σόκαρε τη “Μαύρη Θύελλα” και έφερε αποδοκιμασίες στο φινάλε, τόσο για τους παίκτες, όσο και για τον προπονητή Νίκο Αναστόπουλο.
Η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο διπλό με τον Απόλλωνα Σμύρνης και με την πρώτη εντός έδρας ήττα απομακρύνθηκε οχτώ βαθμούς από την κορυφή του δευτέρου ομίλου της Super League 2. Εκεί όπου βρίσκεται η ασταμάτητη Κηφισιά, η οποία μετρά μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Την ώρα που η Καλαμάτα έχει πετάξει ήδη πέντε βαθμούς εντός έδρας, ενώ εκτός έχει ηττηθεί από τα Χανιά, με τα οποία ισοβαθμεί στην 6η θέση της βαθμολογίας (μαζί με την Καλλιθέα).
Η Ηλιούπολη, αν και νεοφώτιστη, έχει ένα βαθμό περισσότερο από τη μεσσηνιακή ομάδα, με τον τέχνικό της Νίκο Παντέλη να τονίζει ότι στόχος είναι η άνετη παραμονή. Αντίθετα για τη “Μαύρη Θύελλα” η άνοδος είναι το μοναδικό ζητούμενο, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορεί να ελπίζει. Η Καλαμάτα δεν μπορεί να βρει λύσεις κόντρα στις ομάδες που την περιμένουν. Οπως έπραξε δηλαδή η Ηλιούπολη.

Προβληματική ανάπτυξη

Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να πατήσουν περιοχή και απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ του Τάτου στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχαν μόνο δύο στιγμές στο 72’ με το Ρόβα και στο 75’ με τον Τάτο. Η Ηλιούπολη έψαχνε τη δική της στιγμή και τη βρήκε σε αντεπίθεση στο 86’ με τον αρχηγό της Μιχάλη Μπαστακό, που “πλήγωσε” την ομάδα της πόλης του. Με τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε βασικός και ο έτερος Καλαματιανός Ηλίας Πολίμος, ενώ στην 11άδα της Καλαμάτας δεν υπήρχε κάποιος Μεσσήνιος.
Η πρώτη φάση μπροστά από τις δύο εστίες καταγράφηκε στο 2’ με το σουτ του Κρέτση που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 8’ ο Βασιλόγιαννης από δεξιά σέντραρε στο πρώτο δοκάρι για το Ρόβα, που σούταρε άουτ.
Στο 11’ ο Περιστερίδης απέκρουσε τα διαδοχικά σουτ του Τάτου, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του και στο 19’ με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Ο Τάτος στο 31’ τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Ρόβα, αλλά ο Περιστερίδης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε με τα πόδια. Στο 44’ ο Μπενίτεζ με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ετσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με την Καλαμάτα να έχει την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και την ουσία.

Χειρότερη στο β’ μέρος

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Νίκος Αναστόπουλος άλλαξε το σύστημα με τετράδα στην άμυνα, κρατώντας στα αποδυτήρια τον Παπατόλιο και περνώντας στο ματς τον Αρναρέλλη. Η Ηλιούπολη είχε διπλή αλλαγή, με την πρώτη μάλιστα να είναι κάτω από τα γκολπόστ (Πολίτης αντί Περιστερίδη).
Στο 50’ σε φάση διαρκείας στα καρέ της Καλαμάτας, η πρώτη κεφαλιά του Μουριέλ (από σέντρα του Ματσούκα) χτύπησε στον Μπαστακό, ενώ στη δεύτερη του Τσαφτσαρίδη απομάκρυναν οι αμυντικοί μπροστά από την εστία. Στο 57’ ο ρέφερι Βλάχος απέβαλλε από τον πάγκο τον προπονητή τερματοφυλάκων της Καλαμάτας Αντώνη Παναγιωτόπουλο για διαμαρτυρία. Το ματς δεν είχε ρυθμό και αναλώθηκε σε μονομαχίες.
Η Καλαμάτα ήταν χειρότερη από ότι στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ στο β’ μέρος στο 72’ με το τεχνικό πλασέ του Ρόβα από το ύψος του πέναλτι, που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 79’ ο Μπόρχες εκτέλεσε κόρνερ, ο Τάτος πήρε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Πολίτης απέκρουσε.

Ο Μπαστακός το 0-1 στο 86'

Στο 86’ ήρθε το 0-1 σε αντεπίθεση και έπειτα από ωραία ενέργεια και σέντρα του Δημητριάδη και κεφαλιά του Μπαστακού στο β’ δοκάρι.
Η Ηλιούπολη κράτησε στη συνέχεια εύκολα το προβάδισμα, με την Καλαμάτα να μην μπορεί να αντιδράσει και να έχει ένα μακρινό σουτ του Τάτου στις καθυστερήσεις που πέρασε άουτ.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβινγκά (75’ Καραγκούνης), Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Παπατόλιος (46’ Αρναρέλλης), Κωνσταντινόπουλος, Ματέους (69’ Μόζερ), Μπενίτεζ, Τάτος, Βασιλόγιαννης (69’ Μπόρχες) , Ρόβας.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Περιστερίδης (46’ Πολίτης), Πολίμος, Μπουσάι, Κρητικός (46’ Ανδρέου), Μουριέλ, Γκοτσούλιας, Κρέτση (68’ Ντίαζ), Ματσούκας (64’ Δημητριάδης), Φελίπε (89’ Πατσατζόγλου), Τσαφταρίδης, Μπαστακός.

Αναστόπουλος: “Το πρωτάθλημα έχει δρόμο”

Η Καλαμάτα απέχει πλέον 8 βαθμούς από την πρωτοπόρο του β’ ομίλου της Super League 2 Κηφισιά, αλλά ο Νίκος Αναστόπουλος εκτιμά ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. “Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Ηταν ένα άτυχο αποτέλεσμα, γιατί δεν δόθηκε η συνέχεια για το διπλό με τον Απόλλωνα”, σημείωσε μεταξύ άλλων. Σε ερώτηση για την εμφάνιση της ομάδας, ο τεχνικός της Καλαμάτας επεσήμανε ότι: “Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος”, ενώ κατηγόρησε και τη διαιτησία λέγοντας ότι: “Δεν θέλω να σταθώ στη διαιτησία, γιατί έχει καταντήσει αηδία όλο αυτό. Στη φάση του γκολ της Ηλιούπολης ο Λουπάνο είναι στο έδαφος από μαρκάρισμα”.
Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Παντέλης σημείωσε ότι η τακτική απέδωσε και χαρακτήρισε δίκαιη και μεγάλη νίκη κόντρα στην Καλαμάτα. “Δώσαμε χώρο στην Καλαμάτα και περιμέναμε ότι θα ανοιχτεί στο δεύτερο ημίχρονο”, είπε ο τεχνικός των φιλοξενούμενων.