Σάββατο, 27 Σεπτέμβριος 2014 07:58

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα βλέμματα στο ντέρμπι Πάμισος - Εράνη, το πρόγραμμα και τα νέα όλων των ομάδων

Γράφτηκε από τον

Το κλασικό μεσσηνιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Πάμισο και την Εράνη κεντρίζει το ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής στην Α' τοπική Μεσσηνίας.


Οι δύο ομάδες θα ανταμώσουν σήμερα στις 4.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης. Την ίδια ώρα θα παίξουν ο Ακρίτας Κορώνης με την Ανδρούσα, ο Μεσσηνιακός με τον Ολυμπιακό και το Διαβολίτσι με τον Τσικλητήρα Πύλου.
Την Κυριακή η Κυπαρισσία θα υποδεχτεί τον Εθνικό Μελιγαλά σ' ένα από τα δυνατά ζευγάρια του διημέρου,  ενώ στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας θα αναμετρηθεί με τη Σπερχογεία.
Στα Αρφαρά ο τοπικός Αστέρας φιλοξενεί το Δώριο και στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" ο Απόλλωνας Καλαμάτας το Ασπρόχωμα.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα.


ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Μονόδρομος είναι για την Κορώνη η νίκη στο σημερινό ματς με την Ανδρούσα, το οποίο θα διεξαχθεί στη Μεθώνη, λόγω των εργασιών που γίνονται στο γήπεδο του Ακρίτα. Οι νεοφώτιστοι αντιμετωπίζουν μια ομάδα με τον ίδιο στόχο (παραμονή) και το αποτέλεσμα έχει διπλή αξία. Ο Δημήτρης Κουτσουμπός δεν υπολογίζει τους τραυματίες Πιχιγιόνι,  Β. Τομαροπανάγο. και τον Μαθιόπουλο που απέχει για προσωπικούς λόγους, ενώ αντίθετα επιστρέφει ο Κυριόπουλος.
Η Ανδρούσα θα αγωνιστεί και πάλι με σημαντικές απουσίες που έχουν να κάνουν με τους τραυματίες Φαράντο, Κολυβάρη και Καντζιλιέρη.  Ακόμα είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Γκούνη, Μαραγκούλια, Κοντόπουλου και Κάλλα. Παρά τα προβλήματα, η ομάδα του Κώστα Καρλαύτη θα προσπαθήσει να φύγει με βαθμούς ή βαθμό από τη Μεθώνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Το πρώτο του φετινό εντός έδρας ματς θα δώσει σήμερα ο Μεσσηνιακός με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Οι "πράσινοι" πήραν στην πρεμιέρα το βαθμό στο Μελιγαλά και ο Ελβιο Μάνα προσμένει πλέον το τρίποντο. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα με εξαίρεση τον τιμωρημένο Πανταζή.
Αισιοδοξία επικρατεί και στον Ολυμπιακό που ξεκίνησε με νίκη το πρωτάθλημα (2-0 την Κορώνη). Ο νεαρός τεχνικός Γιώργος Πολυμενέας πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να φύγει νικήτρια από το γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος" κάνοντας το "2 στα 2".
Αγωνιστικά, ο Δρακόπουλος είναι ανέτοιμος και οι Αριτζής, Φιλανδριανός αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Με το.. αριστερό μπήκε στο πρωτάθλημα το Διαβολίτσι χάνοντας εκτός με 3-1 από το Ασπρόχωμα. Ο Σωτήρης Δημάκης πιστεύει όμως ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί βελτιωμένη στο σημερινό δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τον Τσικλητήρα. Η ομάδα της Πύλου είναι από τις πιο δυνατές στην κατηγορία, όμως ο ΑΟΔ θα παίξει για τη νίκη ώστε να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις από την πρεμιέρα.  Δεν υπολογίζονται οι Παπατζίκης και Ζερίτης.
Στον αντίποδα ο Τσικλητήρας θα μεταβεί πάνοπλος στο Διαβολίτσι και με τη ψυχολογία στα ύψη ύστερα από τη νίκη με καλή εμφάνιση κόντρα στον Τέλλο Αγρα.
Ο Μιχάλης Ζάγκος τόνισε στους παίκτες του τη δυσκολία που παρουσιάζει η αναμέτρηση, αλλά ποντάρει στην καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα της Πύλου.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΕΡΑΝΗ
Ιδανικά ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Πάμισος περνώντας νικηφόρα από το Δώριο (0-3).  Για να έχει αντίκρισμα όμως το διπλό θα πρέπει οι Νησιώτες να νικήσουν και στο σημερινό πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, με αντίπαλο την Εράνη στη Μεσσήνη. Ενα ματς που θα φέρει πολύ κόσμο στο γήπεδο, καθώς πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχει και το γόητρο. Επιπλέον οι παίκτες του Παμίσου έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για τους τρεις βαθμούς, καθώς αν κάνουν το "3 στα 3" με  Εράνη, Εθνικό Μελιγαλά και Ολυμπιακό Καλαμάτας, τότε θα μοιραστούν πριμ από το νέο πρόεδρο Δημήτρη Αντωνόπουλο της τάξης των 2000 ευρώ, ενώ θα δοθεί στον καθένα από ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι Σπύρος Τσίκινης και Νίκος Γεωργακλής μπορούν να υπολογίζουν και στον Τσιπλάκη που εξέτισε την ποινή του.
Για την Εράνη η μοναδική απουσία, αλλά σημαντική είναι ο τραυματίας Κόλλιας. Η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου πήρε θετικό βαθμό στο δύσκολο τεστ της πρεμιέρας με την Κυπαρισσία και πάει χωρίς φόβο στο ντέρμπι.
Απαντες στα Φιλιατρά γνωρίζουν ότι ο Πάμισος είναι φέτος πολύ δυνατός και ειδικά μέσα στο γήπεδό του, όμως η Εράνη θα προσπαθήσει να φύγει αήττητη.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Νέα αρχή θέλει να κάνει ο Τέλλος Αγρας στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Σπερχογεία. Η ομάδα των Γαργαλιάνων παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην πρεμιέρα με τον Τσικλητήρα με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα.
Ο Δημήτρης Παναγιώτου ευελπιστεί ότι οι παίκτες του θα δείξουν αύριο διαφορετικό πρόσωπο και θα πάρουν τη νίκη. Εκτός είναι μόνο ο τραυματίας Μπακάκης.
Η Σπερχογεία θα παίξει εκ νέου εκτός έδρας με σκοπό να έχει και πάλι βαθμολογικό όφελος. Οι "ταύροι" νίκησαν την πρώτη αγωνιστική με 2-3 την Ανδρούσα και θα παίξουν με επιθετική φιλοσοφία και στους Γαργαλιάνους, όπως λέει ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής.
Δεν θα αγωνιστούν οι Βασιλόπουλος και Ζουμπόπουλος.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Ο,τι δεν κατάφερε στο τριφυλιακό ντέρμπι με την Εράνη, θέλει να πετύχει αύριο η Κυπαρισσία. Ο ΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Εθνικό Μελιγαλά με μοναδικό στόχο τη νίκη
"Ο Εθνικός είναι ποιοτική ομάδα, αλλά επιβάλλεται να κερδίσουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής Αλέξης Μαντζούνης που θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή για να δει ποιους παίκτες θα έχει στη διάθεσή του, αφού αρκετοί αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών (Γαργαρώνης, Μαργαρώνης, Παναγόπουλος, Λυδιώτης).
Για τον Εθνικό η δεδομένη απουσία είναι ο τραυματίας Παυλάκος, ενώ επιστρέφει ο Ντούζια που εξέτισε την ποινή του. Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου έμεινε στο 0-0 στην πρεμιέρα με το Μεσσηνιακό και θέλει να μην γυρίσει με… άδεια χέρια από την Κυπαρισσία.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Χωρίς τον τραυματία Φουρναράκο και τον τιμωρημένο Γιακουμή θα υποδεχτεί αύριο ο Απόλλωνας Καλαμάτας το Ασπρόχωμα. Το θετικό για το Γιώργο Γρηηγορόπουλο είναι ότι γυρίζει από τιμωρία ο Μάλαμας. Ο νεαρός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι μόνο με νίκη θα έχει ουσία το σημαντικό διπλό στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Αρφαρών.
Από νίκη προέρχεται και το Ασπρόχωμα και μάλιστα με σκορ 3-1 απέναντι στο Διαβολίτσι που ενισχύθηκε αισθητά το καλοκαίρι. Ο Πέτρος Χιώτης θέλει η ομάδα του να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Εκτός πλάνων παραμένουν οι Καραχάλιος και Θεοδωρόπουλος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΔΩΡΙΟ
Για δεύτερη σερί αγωνιστική ενώπιον του κοινού του θα παίξει ο Αστέρας Αρφαρών, με αντίπαλο αυτή τη φορά το Δώριο. Πριν από μια εβδομάδα η ομάδα του Τάκη Βούτσα έχασε με 3-4 από το Απόλλωνα παίζοντας όμως σχεδόν σε όλο το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καρτερολιώτη. Ο νεαρός τεχνικός πιστεύει ότι κόντρα στο Δώριο δεν θα γίνουν τα λάθη της πρεμιέρας και θα έρθει η νίκη.
Ο Καρτερολιώτης δεν έχει φυσικά δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Μπαστακός είναι τραυματίας.
Από το Δώριο θα απουσιάσουν και πάλι οι Κουλουράς και Βασιλόπουλος, αλλά γυρίζει ο Κωτσάκης. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα, γιατί ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ακρίτας Κορώνης - Ανδρούσα
Γήπεδο Μεθώνης
Πλακογιάννης, Ταβουλαρέας, Μπασιλάρης
Μεσσηνιακός - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Μεσσηνιακού
Γιαννόπουλος, Καστανάς, Κυριακόπουλος
Διαβολίτσι - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Διαβολιτσίου
Νικάς, Αδαμόπουλος, Καλογερόπουλος
Πάμισος - Εράνη
Γήπεδο Μεσσήνης
Μπλάνας, Σκόρδος, Γεωργαντάς


Κυριακή

Τέλλος Αγρας - Σπερχογεία
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Ζαρακοβίτης, Καστανάς, Αντωνόπουλος
Κυπαρισσία - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Ι. Γιαννέτσος
Απόλλωνας Καλαμάτας - Ασπρόχωμα
Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας"
Πλακογιάννης, Τσαούση, Κατσάς
Αστέρας Αρφαρών - Δώριο
Γήπεδο Αρφαρών
Γιαννόπουλος, Καλογερόπουλος, Τσοπανάκης
* Ολα τα παιχνίδια  θα ξεκινήσουν στις 4.30 το απόγευμα.