Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2023 21:07

AEK: Αναμονή για Ρότα ενόψει του ντέρμπι

Γράφτηκε από τον

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ουσιαστικά σήμερα να επικεντρώνει την προσοχή της στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό (8/1, 19:30).

Θυμίζουμε ότι η χθεσινή (Τετάρτη) προπόνηση έγινε αμέσως μετά την καθυστερημένη άφιξη της αποστολής από τα Ιωάννινα, συνεπώς ο Αλμέιδα δεν δούλεψε σε όσα θα ήθελε. Σήμερα άρχισε να εφαρμόζει τα πλάνα του, με μοναδικό ερωτηματικό τη συμμετοχή του Λάζαρου Ρότα. Ο διεθνής δεξιός μπακ έχει αναδειχθεί σε βασικό στέλεχος της Ένωσης από την αρχή της σεζόν και η απουσία του ήταν εμφανής στην ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ρότα παραμένει κλινήρης για 5η ημέρα λόγω ίωσης και εάν αύριο είναι καλύτερα και προπονηθεί, τότε θα μπορεί να υπολογίζεται. Εάν όχι, τότε ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ θα συνεχίσει να καλύπτει το κενό του. Κατά τα άλλα ο Μάνταλος έχει επιστρέφει σε φουλ ρυθμούς μετά τη θλάση που τον ταλαιπώρησε, ενώ διαθέσιμος θα είναι ξανά και ο Νταμιάν Σιμάνσκι που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω καρτών.

* Ακόμα μία μεταγραφή, την τρίτη μέσα σε λίγα 24ωρα, πραγματοποίησε η ΑΕΚ για την ενίσχυση της Β΄ ομάδας της. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Γιώργο Σταμούλη, αδελφού του Κώστα ο οποίος ήδη αγωνίζεται στην ΑΕΚ Β΄.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Γιώργου Σταμούλη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2026 και θα ενταχθεί άμεσα στην ΑΕΚ Β. Είναι γεννημένος στις 9 Ιανουαρίου του 2003 και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού επιθετικού. Αρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία του Αχαϊκού στην Πάτρα και στη συνέχεια επελέγη από την ακαδημία του Ολυμπιακού και έφτασε να αγωνιστεί μέχρι και σε επίπεδο Super League 2 με τον Ολυμπιακό Β. Στον πρώτο γύρο της σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στη Γ' Εθνική με τον Φωστήρα. Εχει ύψος 1,85 και στο παρελθόν είχε συμμετοχές με τις Εθνικές Ομάδες U15 και U16. Είναι αδερφός του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Β, Κώστα Σταμούλη».