Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 23:26

ΠΑΟΚ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-0: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι στην Τούμπα (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το Κύπελλο Ελλάδας η Καλαμάτα που ηττήθηκε απόψε με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των “16”.

Η “Μαύρη Θύελλα” αγωνίστηκε στην Τούμπα μετά από 22 ολόκληρα χρόνια και αν εξαιρεθεί το πρώτο 15λεπτο στάθηκε αρκετά καλά απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με συνολικό σκορ 4-0 προκρίθηκε όπως αναμενόταν στα προημιτελικά του θεσμού, εκεί όπου θα βρει απέναντι της είτε τον Παναθηναϊκό είτε τον Βόλο.
Το έργο της καλαματιανής ομάδας ήταν εξ’ αρχής δύσκολο απέναντι σε μία ομάδα που έφτασε στις 8 νίκες στα 9 τελευταία παιχνίδια σε κάθε διοργάνωση.
Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου δεν μπήκε καλά στο ματς, αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και ο ΠΑΟΚ βρήκε δύο γρήγορα γκολ με τον Μπράντον Τόμας μέχρι το δεκαπεντάλεπτο.
Στη συνέχεια η “Μαύρη Θύελλα” πάτησε καλύτερα στο γήπεδο, βγήκε μπροστά κυρίως με ενέργειες του δραστήριου Αρναρέλλη και θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα γκολ στις δύο φάσεις που δημιούργησε στο πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ όλα είχαν κριθεί η Καλαμάτα με καλή αμυντική τακτική δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που πάντως είχε κατεβάσει εμφανώς ταχύτητα.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο Νίκος Αναστόπουλος προχώρησε και σε αλλαγές και το ευχάριστο ήταν πως ξεκουράστηκαν ορισμένοι βασικοί ποδοσφαιριστές και δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Δευτέρας με την Καλλιθέα για την Super League 2.

Πως έπαιξε η Καλαμάτα

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την Καλαμάτα ο Νίκος Αναστόπουλος.
Τη θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Μέντες αντί του μόνιμα βασικού Ταϊρη.
Δεξιά στην άμυνα έπαιξε ο Μαβινγκά, αριστερά ο Ασίγκμα και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο το αποτελούσαν οι Λουπάνο και Μπακαγιόκο.
Στον άξονα έπαιξαν οι Μπενίτες, Μοζέρ και Παπατόλιος, με τον τελευταίο να γυρίζει στην άμυνα μετά το 20ο λεπτό.
Δεξιά στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Καραγκούνης, αριστερά ο Αρναρέλλης (οι δύο τους άλλαξαν πτέρυγες στα μέσα του πρώτου μέρους) και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε για πρώτη φορά φέτος ως βασικός ο Μαρκόφσκι.

 Το φιλμ του αγώνα

6' Ωραία εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Μέντες εκτινάχθηκε στη γωνιά του και απομάκρυνε.
11' Διαγώνιο σουτ του Βιερϊνια απέκρουσε ο Μέντες
12' Ο Νάρει από δεξιά μέσα στην περιοχή έκοψε την μπάλα και ο Τόμας με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0.
13' Κάθετη πάσα Μπίσεσβαρ για τον Τόμας, στην πλάτη της άμυνας σουτ με την μία κάτω από πόδια του Μέντες για το 2-0. Τελευταία φορά που πέτυχε ο Τόμας δύο γκολ ήταν 10 Ιουνίου 2017 με τη φανέλα της Μαγιόρκα κόντρα στη Χετάφε!
19' Πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια για την Καλαμάτα με τον Αρναρέλλη να μπαίνει στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σάστρε, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι, με τον κ. Κατσικογιάννη να δίνει συνέχεια στο ματς.
24' Ο Μαρκόφσκι κέρδισε την μπάλα και έδωσε δεξιά για τον Αρναρέλλη που προχώρησε και έπιασε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.
37’ Οι Μπενίτες και Αρναρέλλης έπαιξαν το 1-2, με τον πρώτο να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και να πιάνει το συρτό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ωραία συνεργασία και καλή φάση για την Καλαμάτα.
49’ Ο Κάργας με έξοχη κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Νάρεί που απέφυγε τον Ασίγκμπα και πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Μέντες να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
56’ Ο Νάρεϊ με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Μπίσεσβαρ που έκανε το φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
82’ Μεγάλη φάση για την Καλαμάτα… Ο Βασιλόγιαννης έκανε την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή πέρασε κάθετη πάσα στον Μόζερ, ο οποίος απέναντι από τον Ζίβκοβιτς από πλάγια θέση σούταρε άουτ.
83’ Ο Τάτος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα.
89’ Ωραία προσπάθεια του Βασιλόγιαννη από αριστερά, έστρωσε στον Τάτο που σούταρε ψηλά άουτ.
Διαιτητής ήταν ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου), με βοηθούς τους Στεφανή (Καρδίτσας) και Στάικο (Λάρισας). Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπενίτες και Νάρεϊ.
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Σάστρε (63’ Λύρατζης 72’ λ.τρ. Σελιμάι), Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Σβαμπ, Νάρεϊ (63’ Α. Ζίβκοβιτς), Μπίσεσβαρ (72’ Τζίμας), Φιλίπε Σοάρες (32’ λ.τρ. Ρικάρντο), Μπράντον Τόμας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μπενίτες (70’ Κωνσταντινόπουλος), Μοζέρ (84’ Τριανταφυλλάκης), Μαβινγκά, Αρναρέλλης (76’ Τάτος), Μαρκόφσκι (70’ Βασιλόγιαννης).

Καλαματιανοί οπαδοί στην Τούμπα

* Στο γήπεδο της Τούμπας βρέθηκαν και περίπου 30-40 φίλαθλοι της “Μαύρης Θύελλας”, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στη Θύρα 8 και δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Καλαμάτας. Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες της Καλαμάτας πήγαν στη Θύρα 8 και χειροκρότησαν τους καλαματιανούς οπαδούς για την συμπαράσταση τους.