Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 15:25

Η Καλαμάτα νίκησε 1-0 στην Κύμη και προκρίθηκε στην β' φάση του Κυπέλλου Γ' εθνικής

Γράφτηκε από τον
Η Καλαμάτα νίκησε 1-0 στην Κύμη και προκρίθηκε στην β' φάση του Κυπέλλου Γ' εθνικής

Παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Κουρμπανάς ξεκούρασε πολλούς βασικούς παίκτες η "Μαύρη Θύελλα" κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Γ' εθνικής καθώς επικράτησε με 1-0 στην Κύμη.


Οι «αναπληρωματικοί» άρπαξαν την ευκαιρία που τους έδωσε ο Νίκος Κουρμπανάς καθώς πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο και έφτασαν απόλυτα δίκαια στη νίκη χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Γεωργακόπουλος στο 60'.
Οι Μεσσήνιοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από την Κύμη ενώ είχαν ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα γκολ. Τελικά πήραν δίκαια την πρόκριση και στον επόμενο γύρο θα παίξουν πάλι εκτός έδρας, με τον Ερμή Κιβερίου.
Το ματς ξεκίνησε σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο και με τους γηπεδούχους να έχουν το αέρα υπέρ τους στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο η Καλαμάτα ήταν αυτή που απείλησε την αντίπαλη εστία στο ξεκίνημα του αγώνα.
Αρχικά με σουτ του Τριάντου στο 13' όταν απομάκρνυνε αμυντικός λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος και στην συνέχειαστο 15'  όταν ο γκολκίπερ της Κύμης απέκρουσε δύσκολα πέφτοντας το σουτ του Βασιλόπουλου.
Στο 42' ο Τριάντος απείλησε με κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ για να λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα το πρώτο ημίχρονο.
Ιδια εικόνα και στην επανάληψη με την Καλαμάτα να μπαίνει πιο δυνατά να χάνει 1-2 ευκαιρίες και στο 60' να παίρνει τελικά προβάδισμα με ωραίο σουτ του Γεωργακόπουλου.
Στο 63' μάλιστα ο Κακκαλής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής αντί για πέναλτι έδωσε επιθετικό φάουλ προς έκπληξη όλων!
Στο τελευταίο 15λεπτο η Καλαμάτα οποσθοχώρησε κάπως για να κρατήσει το σκορ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν σε αυτό το διάστημα όμως δεν βρήκαν τρόπο για να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση στην εστία του Μούζου.
Διαιτητής ήταν ο Τσαγκαράκης (Κορινθίας).
ΑΟ ΚΥΜΗΣ (Βαγγέλης Ντόβολης): Αγριόδημος, Μανωλάς (77' Δαφνής), Γεραντώνης (46 λτρ. Τσατσαρώνης), Κόκκος, Δημητρακόπουλος, Κεϊτά, Ντούρμας, Ταυταρίδης, Ζαχαράκης, Δήμου, Κούρτης (65' Λέτσος).   
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Μούζος, Τριάντος (49' λ.τρ. Ρούσσης),, Μαρτίνος, Σκαρλάτος, Χριστοφιλέας, Κουντάνης, Χαρίτος, Ζάρκος (82' Λουμπαρδέας), Νιφορόπουλος, Γεωργακόπουλος, Βασιλόπουλος (59' Κακκαλής).