Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 10:30

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Διπλό στην Καλλιθέα για να μείνει... ζωντανή

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Διπλό στην Καλλιθέα για να μείνει... ζωντανή

Πριν από ένα μήνα η Καλαμάτα πήγε στη Νέα Σμύρνη με την... πλάτη στον τοίχο και έμεινε όρθιο νικώντας με 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Κάτι που πρέπει να κάνει και σήμερα στο "Ελ Πάσο" με αντίπαλο την Καλλιθέα (3,15 μ.μ, ζωντανά από την ΕΡΤ3) προκειμένου να μείνει ζωντανή στη μάχη για τον τίτλο.
Η "Μαύρη Θύελλα" μετά την προχθεσινή νίκη της Κηφισιάς επί της Παναχαϊκής, είναι επί της ουσίας στο -13 από την κορυφή του β' ομίλου της Super League 2 (η πρωτοπόρος θα πάρει τους βαθμούς στα ματς με Ηρόδοτο και Ολυμπιακό Β' που δεν ολοκληρώθηκαν) και χρειάζεται τρίποντο για να μην χάσει από το Γενάρη το τρένο της... ανόδου.
Μόνο νίκη θέλει και η Καλλιθέα που στοχεύει επίσης στον τίτλο και στο γήπεδό της έχει κερδίσει, Ιεράπετρα, ΑΕΚ Β', Χανιά, ενώ το ματς με τον Ολυμπιακό Β' δεν ολοκληρώθηκε, με τους "ερυθρόλευκους" να αποχωρούν στο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.
Η Καλλιθέα αναμένεται λοιπόν να πάρει στα χαρτιά το τρίποντο με τον Ολυμπιακό Β' και περιμένει την απόφαση της διοργανώτριας αρχής για το ματς με την Επισκοπή, που δεν διεξήχθη, λόγω ανάκλησης των δελτίων της κρητικής ομάδας. Οπως και να 'χει,, η νίκη με την Καλαμάτα είναι μονόδρομος για τη φιλόδοξη αθηναϊκή ομάδα.

Στην αποστολή ο Πασάς

Η προετοιμασία της Καλαμάτας ολοκληρώθηκε χθες και η είδηση είναι ότι στην αποστολή που αναχώρησε για την πρωτεύουσα συμπεριλήφθηκε και ο Γιάννης Πασάς.
Ο έμπειρος επιθετικός αποθεραπεύτηκε και επιστρέφει μετά από 1,5 μήνα και είναι στην ευχέρεια της τεχνικής ηγεσίας αν θα τον χρησιμοποιήσει. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου με την Επισκοπή. Εκτός πλάνων βρίσκεται ο τραυματίας Μπενίτεζ.
Αναλυτικά οι "εκλεκτοί" είναι: Ταΐρης, Μέντες, Λαδάς, Ασίγκμπα, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Καραγκούνης, Mόζερ, Παπατόλιος, Ματέους, Τριανταφυλλάκης, Γκότσης, Ρόβας, Αρναρέλλης, Βασιλόγιαννης, Τάτος, Μαρκόφκσι, Πασάς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)
1. Κηφισιά 18-1 24
2.. Απόλλων Σμύρνης 11-4 23
3. Παναχαϊκή 10-7 21
-. ΟΦ Ιεράπετρας 17-6 21
5. Καλαμάτα 11-3 17
6. Καλλιθέα 10-5 16
-. Χανιά 12-7 16
8. Ηλιούπολη 9-7 14
9. Αιγάλεω 5-8 12
10. Ολυμπιακός Β' 6-8 11
11. ΑΕΚ Β' 10-12 8
12.Προοδευτική 3-14 6
13. Ηρόδοτος 3-12 3
14. Επισκοπή 2-8 2
15. ΠΑΟ Ρουφ 4-27 0
* Εκκρεμεί η απόφαση για το Καλλιθέα – Ολυμπιακός Β’ που διεκόπη στο ημίχρονο λόγω αποχώρησης των “ερυθρόλευκων”
* Εκκρεμεί η απόφαση για το Κηφισιά – Ηρόδοτος, που διεκόπη στο 42’ και για το Ολυμπιακός Β’ - Κηφισιά που διεκόπη στο 22’.
* Εκκρεμεί η απόφαση για το ματς ΠΑΟ Ρουφ – Επισκοπή, Επισκοπή – Καλλιθέα και Ηρόδοτος – ΑΕΚ Β’
*Το ρεπό τους έχουν κάνει Καλλιθέα, ΟΦ Ιεράπετρας, Χανιά, Προοδευτική, Επισκοπή, Καλαμάτα, Κηφισιά, Απόλλων Σμύρνης, ΑΕΚ Β’, Ηλιούπολη και Ηρόδοτος.
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Καλλιθέα, Καλαμάτα, Προοδευτική και Επισκοπή.