Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 10:26

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1: Αντίο… πρωτάθλημα από την 11η αγωνιστική (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με σκυμμένο το κεφάλι έφυγε χθες από το “Ελ Πάσο” η Καλαμάτα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Καλλιθέα στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής του β’ ομίλου της Super League 2.

Μια ήττα – ταφόπλακα στις ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς η “Μαύρη Θύελλα” υποχώρησε στην 6η θέση και είναι στο -13 από την πρωτοπόρο και αήττητη Κηφισιά, που θα πάρει στα χαρτιά τους βαθμούς στα ματς με Ηρόδοτο και Ολυμπιακό Β’. Η τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα φέρνει εξελίξεις στη μεσσηνιακή ομάδα, η οποία ξεκίνησε τη σεζόν ως το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά και δεν έχει κερδίσει στα μισά ματς που έχει δώσει! Ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε διαζύγιο με τον προπονητή Νίκο Αναστόπουλο και το μόνο που μένει είναι η ανακοίνωση.
Στον αντίποδα, η Καλλιθέα διατήρησε το αήττητο ενώπιον του κοινού της και τις ελπίδες της για άνοδο, αφού έχει να πάρει στα χαρτιά τους βαθμούς στα ματς με Ολυμπιακό Β’ και Επισκοπή και έτσι βρίσκεται στο -5 από την κορυφή.

Δύο γκολ με κεφαλιές

Οι γηπεδούχοι έφθασαν χθες στο τρίποντο με ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχαν δύο γκολ με ισάριθμες κεφαλιές των Μπουλούλη στο 23’ και Λουκίνα 43’ και είχαν και δοκάρι με τον Ντεμέτριους στο 19’.
Η “Μαύρη Θύελλα” μείωσε στο 83’ με πέναλτι του Αρναρέλλη, που κέρδισε ο Μπακαγιόκο, ο οποίος στη συνέχεια αποβλήθηκε και η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να σώσει, τουλάχιστον, το βαθμό.
Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν διαχείριση έχοντας “προίκα” το 2-0. Η Καλαμάτα με την είσοδο του Μαρκόφσκι και αργότερα του Αρναρέλλη, έκανε αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Στρέζου. Η μείωση του σκορ έδωσε ελπίδες και στο φινάλε το ματς έγινε ροντέο με εκατέρωθεν ευκαιρίες, δίχως όμως να αλλάξει το 2-1.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 3’ με τον Τάτο να δοκιμάζει το σουτ και τον Στρέζο να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 19’ ο Ντεμέτριους με σέντρα – σουτ από αριστερά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κυνηγόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο αμαρκάριστος Μπουλούλης με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-0.
Στο 41’ ο Κυνηγόπουλος με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον Μπακαγιόκο να διώχνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή σε κόρνερ! Η Καλαμάτα, ωστόσο, είχε πολλά κενά στις πτέρυγες, ειδικά στην αριστερή και στο 43’ από σέντρα του Νίλι, ο Λουκίνας με ωραία σκαστή κεφαλιά έγραψε το 2-0. Ο πρώην επιθετικός της Καλαμάτας πρόλαβε τους Μπακαγιόκο και Λουπάνο, νικώντας από κοντά τον Ταϊρη.

Πέναλτι και αποβολή

Με το σκορ στο 2-0 ο Νίκος Αναστόπουλος πέρασε στο ματς τον Μαρκόφσκι αντί του Βασιλόγιαννη, διαφοροποιώντας το σχήμα με τετράδα αντί τριάδα στην άμυνα, ενώ στο 59’ μπήκε και ο Αρναρέλλης στη θέση του Ρόβα. Ο Πασάς παρότι ήταν στην αποστολή και η ομάδα κυνηγούσε γκολ δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου! Ο Μαρκόφσκι στο 57’ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 71’ ο Αρναρέλλης έστρωσε στον Τάτο που έπιασε το φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 81' ο Μαρκόφσκι με κάθετη πάσα βρήκε στην περιοχή τον προωθημένο Μπακαγιόκο, με τον Λάσκαρη να τον "γκρεμίζει" από πίσω και τον διαιτητή Ντάουλα να δίνει το καθαρό πέναλτι.
Ενα πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Αρναρέλλης μειώνοντας σε 2-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς στα τελευταία λεπτά.
Στο 85', ωστόσο, ο Μπακαγιόκο είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε για φράγμα στο χώρο του κέντρου.

Στα τελευταία λεπτά το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Στο 91' και στο 94' ο Ταϊρης είπε "όχι" σε ισάριθμα σουτ του Κυνηγόπουλου μέσα από την περιοχή και στο 95' η "Μαύρη Θύελλα" λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όμως η κεφαλιά του Μόζερ από σέντρα του Τάτου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στρέζος, Μπουλούλης, Νίλι, Σαντάνα (79′ Λάσκαρης), Βασιλούδης (60′ Ρέντζας), Λουκίνας (69′ Ιωαννίδης), Κυνηγόπουλος, Καινούργιος (69′ Περέιρα), Κολτσίδας, Βλάχος, Ντεμέτριους (60′ Τσιντώνης).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Λουπάνο, Κωνσταντινόπουλος, Ασίγκμπα (59′ Μόζερ), Μπακαγιόκο, Παπατόλιος (70′ Μαβινγκά), Ματέους, Καραγκούνης, Τάτος, Βασιλόγιαννης (46′ Μαρκόφσκι), Ρόβας (59′ Αρναρέλλης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)
1. Κηφισιά 18-1 24
2. Απόλλων Σμύρνης 11-4 23
3. Παναχαϊκή 10-7 21
-. ΟΦ Ιεράπετρας 17-6 21
5. Καλλιθέα 12-6 19
6. Καλαμάτα 12-5 17
7. Χανιά 12-7 16
8. Ηλιούπολη 9-7 14
9. Αιγάλεω 5-8 12
10. Ολυμπιακός Β' 6-8 11
11. ΑΕΚ Β' 10-12 8
12.Προοδευτική 3-14 6
13. Ηρόδοτος 3-12 3
14. Επισκοπή 2-8 2
15. ΠΑΟ Ρουφ 4-27 0
* Εκκρεμεί η απόφαση για το Καλλιθέα – Ολυμπιακός Β’ που διεκόπη στο ημίχρονο λόγω αποχώρησης των “ερυθρόλευκων”
* Εκκρεμεί η απόφαση για το Κηφισιά – Ηρόδοτος, που διεκόπη στο 42’ και για το Ολυμπιακός Β’ - Κηφισιά που διεκόπη στο 22’.
* Εκκρεμεί η απόφαση για το ματς ΠΑΟ Ρουφ – Επισκοπή, Επισκοπή – Καλλιθέα και Ηρόδοτος – ΑΕΚ Β’.
*Το ρεπό τους έχουν κάνει Καλλιθέα, ΟΦ Ιεράπετρας, Χανιά, Προοδευτική, Επισκοπή, Καλαμάτα, Κηφισιά, Απόλλων Σμύρνης, ΑΕΚ Β’, Ηλιούπολη και Ηρόδοτος.
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Προοδευτική και Επισκοπή.