Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2023 16:36

Πέρασε από τις Σέρρες και φορτσάρει για τα ημιτελικά η Λαμία! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Πέρασε από τις Σέρρες και φορτσάρει για τα ημιτελικά η Λαμία! (βίντεο)

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, η Λαμία έφυγε με το διπλό από τις Σέρρες (2-1 τον Απόλλωνα Παραλιμνίου) και βρίσκεται με το... ένα πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον μαχητικό Απόλλωνα Παραλιμνίου, ωστόσο η Λαμία βρήκε τον τρόπο να φύγει με το διπλό από τις Σέρρες (2-1), ούσα πλέον με το... ένα πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Τζανδάρης (28') και Τσιλούλης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (78') τα γκολ για την ομάδα της Φθιώτιδας. Ισοφάρισε προσωρινά στο 41' με τον Ελέζι ο εξαιρετικός Απόλλωνας.
Την ερχόμενη εβδομάδα στην πόλη της Φθιώτιδας η ρεβάνς, με την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Απόλλωνα να στέκεται πολύ καλά στο γήπεδο και να μην αφήνει τη Λαμία να απειλήσει μέχρι το 20ο λεπτό.
Κάτι που άλλαξε αμέσως, με τους φιλοξενούμενους να στέλνουν τις... προειδοποιητικές τους βολές με Γιακουμάκη (20’) και Λαμπρόπουλο (25’). Ενδιάμεσα, ο Απόλλων είχε απειλήσει με μακρινό σουτ του Κουτζαβασίλη, στο οποίο δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει ο Σαράνοφ.
Στο 28' η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Τζανδάρης πήρε ωραία την μπάλα στα πλάγια της περιοχής από τον Μαρτίνεθ και με ένα υπέροχο τεχνικό σουτ με το αριστερό, την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, ωστόσο ο Κουτζαβασίλης ήταν ο νικητής στο τετ α τετ με τον Γιακουμάκη.

Από εκείνο το σημείο της αναμέτρησης, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, μέχρι και το 41ο λεπτό, όταν και ήρθε η ισοφάριση για τον Απόλλωνα. Ο Γκέκας μπήκε πανέμορφα από τα δεξιά στην περιοχή της Λαμίας, έδωσε υπέροχη πάσα στον Ελέζι και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει προ κενής εστίας για το 1-1! Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Οι παίκτες του Απόλλωνα μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας πολύ κοντά στην απόλυτη ανατροπή στο 50ο λεπτό, με τον Λαμπρόπουλο να απομακρύνει σωτήρια το επικίνδυνο γύρισμα του Γκέκα.

Στο 63’ ο Τσιλούλης που είχε περάσει ως αλλαγή σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι στο κατέβασμα της μπάλας. Στο 70’ ο Πέτρου δεν κατάφερε να νικήσει τον Σαράνοφ, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά μέχρι το 77ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Βασιλαντωνόπουλος κέρδισε πέναλτι από τον Τσομαχασβίλι, με τον Τσιλούλη να είναι ψύχραιμος και να το μετατρέπει σε γκολ για το 2-1!

Στα τελευταία λεπτά, ο Απόλλωνας προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τη Λαμία να προσπαθεί να βρει ακόμη ένα τέρμα στην κόντρα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε πράξη, με το 2-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Απόλλων Παραλιμνίου (Νίκος Καραμπετάκης): Φ. Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Ι. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Τζελίδης, Τζαμπέγια (89' Kωνσταντινίδης), Καρυοφύλλης, Ελέζι, Γεωργιάδης (69' Πέτρου), Γκέκας.
Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σίμον (59' Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αμπαντά (59' Σαραμαντάς), Λαμπρόπουλος, Τζανδάρης, Στάνκο (73' Μπάμπης), Ντε Βισέντι (58' Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (69' Τσούκαλος), Ασκόφσκι, Γιακουμάκης.

Πηγή: sport-fm.gr