Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2013 19:56

Το Ασπρόχωμα δικαιώθηκε στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ!

Γράφτηκε από τον

Πλήρης ανατροπής των δεδομένων όσον αφορά το παιχνίδι Ασπρόχωμα - Αστέρας Αρφαρών από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ…
Συγκεκριμένα το δικαιοδοτικό όργανο της ομοσπονδίας δικαίωσε το Ασπρόχωμα στην έφεση που είχε κάνει κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣΜ. Η ετυμηγορία της επιτροπής εφέσεων αναφέρει ότι επιστρέφονται στα δύο σωματεία οι δύο βαθμοί που τους είχαν αφαιρεθεί και πως ο αγώνας θα συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε (91ο λεπτό)!
Αναλυτικά η απόφαση έχει ως εξής:
"Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:
Δέχεται τυπικά και κατά πλειοψηφία στην ουσία την έφεση του σωματείου ΑΟ  Ασπροχώματος κατά της υπ΄αριθμ. 401/26-2-2013 απόφασης  της ΠΕ/ΕΠΣ Μεσσηνίας. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Δέχεται την ένσταση κατά πλειοψηφία. Αποφαίνεται  ότι  η εκκαλούσα και  κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 537  Κ.Π.Δ. και  η αντίπαλος ομάδα  Αστέρας Αρφαρών δεν είναι υπαίτια της διακοπής του αγώνα βάσει του φύλλου αγώνα. Διατάσσει τον επανορισμό του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΟ Ασπροχώματος και  Αστέρας Αρφαρών και την συνέχισή του για τον υπολειπόμενο  χρόνο από της διακοπής του  και  μέχρι  της λήξεώς του".

"Επεσε" το φύλλο αγώνα

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή απόφαση αφού "έπεσε" το φύλλο αγώνα, κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια και πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον ως δεδικασμένο από άλλες ομάδες σε ανάλογες περιπτώσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχαν συμβεί δύο σοβαρές παρατυπίες στο φύλλο αγώνα και οι οποίες εντοπίστηκαν με την παρακολούθηση του βίντεο της αναμέτρησης, αλλά και με τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων φορέων. Στην απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ δεν μέτρησε το φύλλο αγώνα και το πιο πιθανό είναι να τιμωρηθεί ο διαιτητής του αγώνα Χρήστος Κυριακόπουλος για πλημμελή σύνταξη του.

Αρκετά ερωτηματικά…

Αυτή η απόφαση είναι τελεσίδική, όμως υπάρχουν ακόμη αρκετά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν… Οπως με πόσους παίκτες θα συνεχιστεί ο αγώνας από τη στιγμή που είχαν αποβληθεί από τον διαιτητή πέντε από κάθε ομάδα; Επίσης πόσα ακριβώς λεπτά θα παιχθούν και σε ποια ημερομηνία θα συνεχιστεί ο αγώνας;
Ολα αυτά τα ερωτήματα είναι ακόμη αναπάντητα μιας και ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση.

Αλλάζουν τα δεδομένα στη βαθμολογία

Φυσικά η επιστροφή των δύο βαθμών σε Ασπρόχωμα και Αστέρα Αρφαρών αλλάζει τα δεδομένα στη βαθμολογία της Α' τοπικής, με το Ασπρόχωμα να πηγαίνει στους 25 βαθμούς και τα Αρφαρά στους 30.
Μάλιστα το πιο πιθανό είναι η ομάδα του Λάκη Σπάλα να φτάσει τους 28 βαθμούς αν διατηρήσει στα λίγα λεπτά που απομένουν το υπέρ της 1-0 με το οποίο προηγούνταν τη στιγμή της διακοπής.
Οι άνθρωποι του Ασπροχώματος μιλούν για δικαίωση και επισημαίνουν πως "δεν μας έγινε η χάρη, τους βαθμούς αυτούς τους αξίζαμε και τους πήραμε στο γήπεδο". Μιλούν μάλιστα και για ηθική νίκη κόντρα και στην απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣΜ και τις επόμενες ημέρες ετοιμάζουν σκληρή ανακοίνωση που θα τοποθετούνται επί του θέματος.
Η βαθμολογία μετά από αυτή την απόφαση έχει ως εξής:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 24 αγώνες)
1. Μεσσηνιακός    81-19    60
2. Κυπαρισσία    39-21    51
3. Ολυμπιακός Καλαμάτας    37-26    45
4. Σπερχογεία    49-37    42
5. Δώριο    35-32    34
6. Α.Ο. Φαραί    30-31    33
7. Τέλλος Αγρας    31-36    31
-. Α.Ο. Διαβολιτσίου    29-33    31
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    32-34    31
10. Ομόνοια    36-44    30
-. Αστέρας Αρφαρών    34-41    30
12. Μεθώνη    33-44    25   
-. Αίαντας    25-32    25   
-. Ασπρόχωμα    32-42    25
15. Α.Ε. Αβίας    27-44    24
16. Απόλλωνας Πεταλιδίου    25-58    13 
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Ασπρόχωμα και Αστέρας Αρφαρών. 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ