Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2023 10:40

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": “Μόνο έτσι θα ανέβουμε ψηλά” - Η υπόσχεση του Νίκου Κακαλέτρη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Μετά από εννέα χρόνια ο Νίκος Κακαλέτρης είναι ξανά στο τιμόνι της “Μαύρης Θύελλας”, αντικαθιστώντας τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και αποτελεί παρελθόν, με τη διοίκηση να γνωστοποιεί μάλιστα τη λύση της συνεργασίας με μεταμεσονύχτια ανακοίνωση!

"Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της κοινή συναινέσει με τον Νίκο Αναστόπουλο. Ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία της ομάδας μας. Την ανέδειξε πρωταθλήτρια στη Football League και για 2 χρονιές προσπάθησε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να ανεβάσει την ομάδα στη Super League. Φεύγει σαν φίλος και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ με την οποία γίνεται ακόμα γνωστό ότι μαζί με τον Νίκο Αναστόπουλο, αποχωρούν “Ο βοηθός Φραγκίσκος Κεράνης, ο Ισπανός γυμναστής Χόρχε Γκόμεζ, ο προπονητής τερματοφυλάκων Αντώνης Παναγιωτόπουλος και ο εργοφυσιολόγος Θανάσης Μουρτζιάπης. Χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο Νίκος Κακαλέτρης, ο μέχρι πρότινος προπονητής της K19, με βοηθό τον Γιώργο Πολυμενέα και γυμναστή τον Κώστα Αθανασόπουλο".
Ο Νίκος Κακαλέτρης, που αποτελεί μεταβατική λύση, έκανε χθες την πρώτη προπόνηση στα Παλιάμπελα και λίγο πριν πιάσει δουλειά, δεν έκρυψε τα συναισθήματά του, μιλώντας στην “Ε”
“Χαρά, ευγνωμοσύνη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα τρία που μου έρχονται άμεσα στο μυαλό. Νιώθω χαρούμενος που επανέρχομαι στην ομάδα, που στην ουσία γαλουχήθηκα προπονητικά και όχι μόνο ξεκινώντας να παίζω ποδόσφαιρο από την Καλαμάτα”, τόνισε αρχικά ο 50χρονος προπονητής και πρόσθεσε: “Νιώθω ευγνωμοσύνη στη διοίκηση, που με επέλεξε για το ρόλο του προπονητή, αλλά και φιλοδοξία. Γιατί κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει φιλοδοξίες για να μπορεί να εξελίσσεται. Να γίνεται καλύτερος μέρα με τη μέρα”.
Ο νέος τεχνικός θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο στο αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με την Προοδευτική (2.45 μ.μ.), όπου η νίκη είναι το “φάρμακο” για τις πληγές που άνοιξε η ήττα στην Καλλιθέα.

Ο ίδιος τονίζει άλλωστε ότι στην παρούσα φάση τα αποτελέσματα είναι πιο σημαντικά και από τις εμφανίσεις.
“Είναι μια δύσκολη εβδομάδα αυτή, γιατί παίξαμε Δευτέρα και θα ξαναπαίξουμε Σάββατο, οπότε έχουμε στην ουσία 2-3 προπονήσεις μέχρι το παιχνίδι του Σαββάτου. Η ομάδα σίγουρα βαθμολογικά δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι και στη θέση που της αρμόζει, για κάποιους λόγους τέλος πάντων. Η ομάδα χρειάζεται άμεσα καλές εμφανίσεις. Χρειάζεται αποτελέσματα που είναι πολύ σημαντικά. Ισως είναι πιο σημαντικά τα αποτελέσματα από τις εμφανίσεις στην παρούσα φάση, έτσι ώστε με ένα σερί κάποιων αποτελεσμάτων να ανέβει πιο ψηλά στη βαθμολογία”.
Η “Μαύρη Θύελλα” βρίσκεται πλέον 13 βαθμούς μακριά από την κορυφή της Super League 2 και ο κόσμος είναι λογικό να είναι απογοητευμένος.
Η υπόσχεση του Νίκου Κακαλέτρη είναι ότι θα κάνει τα πάντα για να ανέβει ψηλά η ομάδα και εξηγεί τη φιλοσοφία του:
“Η ομάδα βάζει πάντα τον πήχη ψηλά και έτσι ξεκίνησε και φέτος η χρονιά. Με φιλοδοξίες, με όνειρα, με στόχους πρωταθλητισμού. Το ποδόσφαιρο όμως, ξέρετε πως είναι. Παίζεται από πολλούς παράγοντες και πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το αποτέλεσμα και την κατάληξη αυτού. Η υπόσχεση είναι ότι θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο, που να ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και να αναγκάζει τις ομάδες να προσαρμόζονται σε αυτό το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα και όχι η ομάδα να προσαρμόζεται στο ποδόσφαιρο που παίζουν οι άλλοι. Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα που λέω, αλλά μόνο έτσι η ομάδα θα ανέβει ψηλά και θα γίνει πάλι δυνατή”.
Στη χθεσινή προπόνηση έδωσαν το “παρών” εκ μέρους της διοίκησης οι Γιώργος Ράλλης και Βασίλης Παναγιωτόπουλος, που μίλησαν στους παίκτες πριν βγουν στο γήπεδο.
Αγωνιστικά, ο Μπενίτεζ παραμένει τραυματίας και θα απουσιάσει κόντρα στην Προοδευτική, όπως και ο Μπακαγιόκο που αποβλήθηκε στην Καλλιθέα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στην Κ19 της Καλαμάτας χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο Ηλίας Μουρούσιας με γυμναστή τον Δημήτρη Αλεξανδρόπουλο και προπονητή τερματοφυλάκων τον Σπύρο Αντωνόπουλο.