Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2023 15:47

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 1-3: Δυσκολεύει η παραμονή μετά την τέταρτη σερί ήττα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο αγώνας του Σαββάτου με τον Παναργειακό ήταν “τελικός” για το Διαβολίτσι, όμως για μία ακόμη φορά η εμφάνιση του ήταν κατώτερη των περιστάσεων…

Ο ΑΟΔ ηττήθηκε στο γήπεδο του Ασπροχώματος από την ομάδα του Αργους με 3-1 και είδε τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία να εξανεμίζονται.
Αυτή ήταν η τέταρτη εντός έδρας ήττα για την ομάδα της Ανω Μεσσηνίας και αυτή που “πόνεσε” περισσότερο, μιας και ήταν από ομάδα που έχει ίδιο στόχο, την αποφυγή του υποβιβασμού.
Πλέον μετά από 12 αγωνιστικές και ενώ την Τετάρτη ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος, το Διαβολίτσι είναι στην προτελευταία θέση με μόλις 8 βαθμούς και απέχει
έξι από την 9η θέση που οδηγεί στη σωτηρία.
Χρονικά περιθώρια σαφώς και υπάρχουν, όμως η εικόνα που βγάζει ο ΑΟΔ ειδικά τις τελευταίες αγωνιστικές είναι πως δεν μπορεί να “γυρίσει” την κατάσταση.
Η ομάδα δεν έχει προσανατολισμό στο γήπεδο, δυσκολεύεται πολύ στο γκολ και συνάμα έχει χάσει την σταθερότητα στην άμυνα, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο.
Στο Σαββατιάτικο ματς ο Παναργειακός του έμπειρου τεχνικού Γιώργου Βαζάκα ήταν ανώτερος σε όλη σχεδόν την διάρκεια και πήρε ένα σπουδαίο διπλό, ανεβαίνοντας πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Προβάδισμα με Ντε Σόουζα
στο 13’ με γκολ από το κέντρο! 

Οι φιλοξενούμενοι με γρήγορους παίκτες από τη μέση και μπροστά (Καμπεράι, Χαλκιαδάκης, Ντε Σόουζα) πήραν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία και έβγαιναν με ευκολία μπροστά.

Στο 13’ ο Ντε Σόουζα είχε την φοβερή έμπνευση να πιάσει ένα γυριστό σουτ λίγο κάτω από το χώρο του κέντρου και να “κρεμάσει” τον Καπατσώρη που είχε βγει αδικαιολόγητα από την εστία του, γράφοντας το 0-1! Ενα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από τους 20 φίλους του Παναργειακού που βρέθηκαν στο γήπεδο του Ασπροχώματος.
Μετά το γκολ οι “πράσινοι” συνέχισαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με το Διαβολίτσι να χάνει τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και να μην απειλεί την εστία του Παπά.

Ισοφάριση στο 30’ με Καντούτση

Στο 30’ όμως από μια στατική φάση ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του Κώστα Παλαμάρα… Ο Τσιγαρίδης εκτέλεσε με φάλτσο ένα φάουλ από πλάγια θέση και ο Καντούτσης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, προλαβαίνοντας την έξοδο του Παπά για το 1-1.
Μέχρι το ημίχρονο δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν παθητικό ρόλο και να αφήνουν τον Παναργειακό να κάνει παιχνίδι.

Χαμένο πέναλτι ο Χαλκιαδάκης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα να ελέγχει τον ρυθμό και να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ.

Ο Κ. Παλαμάρας έβγαλε από το ματς τον τραυματία Γουέσλει που είχε κάποιες καλές ενέργειες στο πρώτο μέρος και έβαλε τον Αλεξανδρή που για μία ακόμη φορά δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα.
Στο 49’ ο Καμπεράι ελίχθηκε από αριστερά και δέχθηκε το μαρκάρισμα του Μπαλόπουλου, με τον Λάκωνα διαιτητή να δίνει πέναλτι υπό τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Χαλκιαδάκης που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, με το 1-1 να παραμένει!

Από αμυντικό λάθος
το 1-2 με Ντε Σόουζα

Ο Παναργειακός παρά την απώλεια του πέναλτι έψαχνε περισσότερο το γκολ, με τον ΑΟΔ να μοιάζει να μην έχει σχέδιο να βγει μπροστά και τον Ηλιόπουλο να είναι αποκομμένος στην επίθεση.
Στο 65’ ο Τσιώλης που έδωσε πνοή στην ομάδα του με το που μπήκε στο ματς, έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, ο Σταματελόπουλος έκανε τσαφ και ο Ντε Σοόυζα δεν αρνήθηκε το “δώρο” και φάτσα απέναντι από τον Καπατσώρη έκανε με ψύχραιμο σουτ το 1-2.

Με 10 από το 70’ ο Παναργειακός

Στο 70’ ο Πλαστουργός έκανε ένα σκληρό φάουλ στο χώρο του κέντρου στον Ηλιόπουλο και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη από τον κ. Λιάρο, με τον Παναργειακό να μένει με 10 παίκτες.
Δύο λεπτά αργότερα ο Ντε Σόουζα έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Καπατσώρη να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.

Δοκάρι ο Ηλιόπουλος στο 80’

Η μόνη καλή στιγμή για το Διαβολίτσι μετά τη φάση της αποβολής ήταν στο 80’ όταν το απευθείας φάουλ του Ηλιόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!
Στην αντεπίθεση ο Παναργειακός ήταν πολύ επικίνδυνος και αφού απείλησε στο 86’ (σουτ άουτ από τον Καμπεράι), στο 88’ πέτυχε το 1-3 και “κλείδωσε” το τρίποντο…

Το “τελείωσε” ο Τσιώλης στο 88’

Ο Τσιώλης έκανε κούρσα πίσω από το κέντρο, μπήκε στην περιοχή και παρότι πιεζόταν από τον Μπούνα με ωραίο πλασέ νίκησε τον Καπατσώρη για το τελικό 1-3.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λιάρος (Λακωνίας), με βοηθούς τους Βαλκάνα και Τζαφαλιά από τον ίδιο σύνδεσμο. Εκτός από την κόκκινη στον Πλαστουργό, την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Βέλλης, Πιτσιλής, Γουέσλεϊ και Λιακόπουλος.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Πάγια (60’ Μουλιάτος), Μπαλόπουλος (74’ Μπούνας), Καντούτσης, Γουέσλει (46’ λ.τρ. Αλεξανδρής), Ηλιόπουλος, Βέλλης, Τσιγαρίδης (74’ Ορλάντο), Πιτσιλής (68’ Δημητρίου), Σταματελόπουλος, Θωδης.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Παπάς, Πλαστουργός, Πατσιαβούρας, Λιακόπουλος, Σακελλαρόπουλος, Σαϊριμέντ, Αλ. Τσάνι (90’ Τσιράκης), Χαλκιαδάκης (83’ Καπετανάκης), Καμπεράι (90’ Φλώρος), Ντε Σόουζα, Λ. Τσάνι (62’ Τσιώλης).