Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2023 15:19

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΕΡΑΝΗ 1-1: Ισόπαλο το τριφυλιακό ντέρμπι, με… κερδισμένο τον Πάμισο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Το αήττητο το διατήρησαν η Κυπαρισσία και η Εράνη μετά το πέρας και της 19ης αγωνιστικής, αλλά το ζητούμενο που ήταν η νίκη δεν το κατόρθωσε καμία από τις δύο, με συνέπεια μεγάλος κερδισμένος από την ισοπαλία 1-1 στο Τριφυλιακό ντέρμπι να είναι ο Πάμισος!

Οι δύο μεγάλες Τριφυλιακές ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, έχασαν από δύο βαθμούς, με την ομάδα της Μεσσήνης να είναι πλέον στο +3 από την Εράνη και στο +5 από την Κυπαρισσία. Αξιοσημείωτο πως και το ματς του πρώτου γύρου στα Φιλιατρά είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 1-1!

Πολύς κόσμος στο γήπεδο

Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με πολύ κόσμο στις εξέδρες και μάχες από το πρώτο μέχρι το 96ο λεπτό! Στην κερκίδα του γηπέδου της Κυπαρισσίας βρέθηκαν χθες 600 περίπου θεατές, πολλοί εκ των οποίων φίλοι της Εράνης και το σημαντικό είναι πως δεν σημειώθηκε το παραμικρό παρατράγουδο.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και με τον Κωνσταντόπουλο σε σούπερ ημέρα προηγήθηκαν χάρις σε δικό του γκολ στο 18’.
Η Εράνη μπήκε καλύτερα στο δεύτερο αλλά χρειάστηκε ένα χοντρό αμυντικό λάθος στο 50’ για να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Κόλλια, ένα αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Προβάδισμα στο 18’
με Κωνσταντόπουλο

Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου μπήκε πιο ορεξάτα στον αγωνιστικό χώρο, “φορτώντας’ την αριστερή πτέρυγα της Εράνης, με τους Γεωργιόπουλο και Κωνσταντόπουλο να συνεργάζονται άψογα, συνεπικουρούμενοι από τον Σπυρόπουλο που ήταν… παντού, ενώ δραστήριος ήταν και από αριστερά ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Θανάσης Μπακατσέλος. Η Εράνη είχε πρόβλημα στον άξονα, ενώ οι Γεωργιόπουλος, Μπάρκας και Μιχαλόπουλος έδειχναν έξω από τα… νερά τους.
Στην πρώτη αξιόλογη φάση του ντέρμπι οι “κυανόλευκοι” άνοιξαν το σκορ…
Ηταν το 18’ όταν ο Μπακατσέλος με εξαιρετική διαγώνια μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Κωνσταντόπουλο που με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-0!
Ενα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από τους φίλους του ΑΟΚ.
Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους που συνέχισαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τη φιλιατρινή ομάδα να αδυνατεί να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Κοντά και σε δεύτερο γκολ ο ΑΟΚ

Στο 27’ ο Μπακατσέλος εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί απομάκρυναν και ο Κατσιώλης έπιασε το σουτ με τον Κουμπαρούλη να αποκρούει.
Πέντε λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ της Εράνη έδιωξε σε κόρνερ και το φάουλ από πλάγια θέση του Μπακατσέλου, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να τον αιφνιδιάζει.
Η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη της Εράνης στα καρέ του Δασκαλόπουλου έγινε στο 45’ με τον Γεωργιόπουλο να βγάζει τη σέντρα από δεξιά και τον Μπάρκα να μην παίρνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο ΑΟΚ έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ…
Στο 45+3’ από μακρινό φάουλ του Π. Μπουτσικάκη ο Καπλάνης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στο 2ο δοκάρι, με τον Κουμπαρούλη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μπακατσέλος και ο Μιτρόφ πήρε την γυριστή κεφαλιά που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Πλήγμα η αποχώρηση του
τραυματία Κωνσταντόπουλου

Το δυσάρεστο για τους γηπεδούχους ήταν πως αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το ημίχρονο με πρόβλημα στον καρπό του χεριού του ο Κυριάκος Κωνσταντόπουλος, που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο.
Η απώλεια του φάνηκε στο δεύτερο μέρος, με τον Βλαχόπουλο που μπήκε στη θέση του να μην προβληματίζει την άμυνα των Φιλιατρινών.

Η Εράνη μπήκε με σκοπό να πιέσει ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκε την ισοφάριση από ένα αμυντικό λάθος των γηπεδούχων…

Ισοφάριση με Κόλλια,
μετά από τραγικό λάθος

Ο Μαλισόβας γύρισε παρακινδυνευμένα την μπάλα πίσω, ο Μιτρόφ άργησε να πάει σε αυτή, με τον Μπάρκα να την τσιμπάει και να προσπερνά τον Δασκαλόπουλο που έκανε έξοδο… Ο Χωραϊτης μεσοεπιθετικός έκανε το γύρισμα από πλάγια θέση και ο Κόλλιας δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να κάνει με πλασέ το 1-1.
Ο ΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο 55’ βγήκε μπροστά με τον Γεωργιόπουλο να βγάζει τη σέντρα από δεξιά και τον Κυβελίδη να στέλνει από κοντά την μπάλα άουτ, υπό την πίεση του Πέππα.
Η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου δυνάμωσε στον άξονα στο δεύτερο μέρος, με τον Γκεβόρι να “οργώνει” το γήπεδο και τον Βασιλόπουλο να παίρνει πρωτοβουλίες, βγάζοντας την ομάδα του μπροστά.

Συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία

Στο 70’ το διαγώνιο σουτ Μπακατσέλου μετά από ωραία ατομική ενέργεια, δεν βρήκε στόχο.
Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν όταν μετά από γέμισμα ακριβείας του Πέππα, ο Κόλλιας πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Γεωργιόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Κόλλιας επιχείρησε το ανάποδο ψαλίδι, με την μπάλα να φεύγει πολύ πάνω από τα δοκάρια.
Οσο περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες συμβιβάζονταν με την ισοπαλία και καμία δεν ρίσκαρε για να μην γνωρίσει την πρώτη της ήττα στη χρονιά. Η Εράνη έδειξε να βολεύεται περισσότερο με τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού έπαιζε εκτός έδρας και συνάμα θα διατηρούσε το +2 από τον ΑΟΚ. Ετσι οι “πράσινοι” έπαιξαν συντηρητικά στα τελευταία λεπτά, με την ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου να θέλει αλλά να μην μπορεί να απειλήσει, έχοντας όχι σε καλή ημέρα και το μεγάλο της αστέρι Λεωνίδα Κυβελίδη.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Παπακωνσταντίνου και των βοηθών του Γεωργαντά και Μπαρδή. Ο έμπειρος ρέφερι μοίρασε αρκετές κάρτες για να “κρατήσει” το παιχνίδι, δεν σφύριζε με το παραμικρό και έκανε μια πολύ καλή διαιτησία, χωρίς πάντως να έχει να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Δασκαλόπουλος, Γεωργιόπουλος, Καπλάνης, Μιτρόφ, Π. Μπουτσικάκης, Κατσιώλης, Μαλισόβας (79’ Ανδρουτσής), Κωνσταντόπουλος (45’ λ.τρ. Βλαχόπουλος), Κυβελίδης, Μπακατσέλος, Σπυρόπουλος.
ΕΡΑΝΗ: Κουμπαρούλης, Μπινιώρης. Τσόπελας, Πέππας, Γκότσης, Γκεβόρι, Βασιλόπουλος, Μιχαλόπουλος (84’ Χρονόπουλος), Γεωργιόπουλος (91’ Πλακάς), Κόλλιας (94’ Κουρούβανης), Μπάρκας.