Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 17:21

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0: Επέστρεψε στις νίκες στο ντεμπούτο Τσίκινη

Γράφτηκε από τον

Στις νίκες επέστρεψε ο Ακρίτας Κορώνης, ο οποίος με αυτογκόλ πήρε το τρίποντο επικρατώντας εντός έδρας με 1-0 τον Ηρακλή Καλαμάτας.

Μια νίκη που την ανέβασε μια θέση παραπάνω, στην 6η την οποία μοιράζεται με τη Μεθώνη.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση επιτεύχθηκε με αυτογκόλ του Μαγκλάρα. Ηταν στο 24’ όταν σε σέντρα του Κυριόπουλου η μπάλα βρήκε στο σώμα του παίκτη του Ηρακλή και κατέληξε στα δίχτυα.
Από εκεί και πέρα οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο να παίξουν ποδόσφαιρο και να φτάσουν σε κάποιο γκολ ώστε να φτάσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρά τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων το σκορ έμεινε στο 1-0.
Ο Ηρακλής σημείωσε γκολ στο 35’ με προβολή του Βαΐτση ύστερα από σέντρα του Φυκούρα, όμως ο διαιτητής Ηλ. Νικολόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη του βοηθού του, το ακύρωσε υποδεικνύοντας τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ.

Ο Ακρίτας φώναξε για πέναλτι στο 70’ σε μαρκάρισμα πάνω στον Κώστα Λυμπερόπουλο, όμως ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκει στους φιλοξενούμενους και συγκεκριμένα στο 93’ όταν μετά από ασταθή απόκρουση του Βαρβεράκη, ο Βαΐτσης έχασε την ευκαιρία για να σκοράρει όταν από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η νίκη μετά από καιρό συνδυάστηκε με το ντεμπούτο του Σπύρου Τσίκινη στον πάγκο της ομάδας μετά από σχεδόν έναν χρόνο.
Το ματς διαιτήτευσε ο Ηλ. Νικολόπουλος με βοηθούς διαιτητές τους Τσοπανάκη και Γ. Μιχαλόπουλο.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Βαρβεράκης, Παναγιωτόπουλος, Κυρ. Λυμπερόπουλος, Κουτσουμπός, Κουτίβας, Παπαγεωργίου, Φίλαϊ, Κυριόπουλος (87′ Χοτζόλι), Κώστας Λυμπερόπουλος, Πεΐδης, Μουτζούρης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπεσσής, Μπρακούλιας (46′ Βλαχάκης), Φυκούρας (75′ Ψωρομύτης), Μαγκλάρας, Χριστόπουλος (46′ Δαρσακλής), Κωνσταντόπουλος (84′ Μουρούφας), Τζ. Παπαδέας, Τρακάκης, Βαΐτσης, Γ. Παπαδέας, Γκρίτζαλης.

Φωτό: Χρυσοβαλάντη Λευτάκη