Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 18:48

ΠΑΣ ΡΑΧΗ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 0-1: Σπουδαίο διπλό στις καθυστερήσεις

Γράφτηκε από τον

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις σημείωσε χθες το απόγευμα η Α.Ε. Αβίας, που κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΣ Ράχη στο “Π. Μπαχράμης”.

Ηταν παιχνίδι με λίγες φάσεις με τη γηπεδούχο ομάδα να έχει τις πιο πολλές χωρίς όμως να καταφέρει να τις αξιοποιήσει και όπως συνηθίζεται να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, επικρατεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όπου όταν δεν κάνεις τις ευκαιρίες που δημιουργείς γκολ, το δέχεσαι. Ετσι και έγινε και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που δεν ήταν εύκολο να αντιδράσει η γηπεδούχος ομάδα. Ηταν στο 2ό λεπτό των καθυστερήσεων όταν παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν να διεκδικήσουν την μπάλα. Εκεί η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και όλοι θεώρησαν ότι θα δοθεί φάουλ, όμως ο διαιτητής Σκόρδος δεν διαπίστωσε παράβαση και πρόλαβε ο Γαβράς έκανε τη σέντρα και ο Κ. Κορμπής πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 0-1.
Αμέσως μετά οι παίκτες της Καλαματιανής ομάδας έπεσαν πάνω στο διαιτητή για να διαμαρτυρηθούν θεωρώντας ότι έπρεπε να υποδείξει φάουλ. Από τις διαμαρτυρίες ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα σε Κιόρι και Μπέγκα, για εξύβριση.
Επίσης στο 33’ είχε αποβάλλει από τον πάγκο της Α.Ε. Αβίας τον προπονητή της ομάδας Διονύση Πουλή γιατί απώθησε τον παρατηρητή του αγώνα Χρ. Τάτση, ο οποίος έκανε συστάσεις στους ανθρώπους του πάγκου.
Το παιχνίδι είχε δυνατά μαρκαρίσματα και ο Ηλίας Σκόρδος έδειξε αρκετές κίτρινες κάρτες.
Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι είχαν καλές ευκαιρίες για γκολ στο α’ ημίχρονο με τους Μπέγκα (4’ πλασέ), Καραχάλιος (15’ κεφαλιά), Τσέρτος (57’ πλασέ), ενώ δύο από αυτές που είχε στο β’ μέρος πλησίασε πιο κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 63’ ο Μπέγκα εκτέλεσε κόρνερ και σχεδόν στο α’ δοκάρι ο Ζωγόπουλος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 70’ άλλαξαν ωραία την μπάλα ο Τσέρτος με τον Κράκουλι, αυτός μπήκε στην περιοχή και φάτσα με τον Νιάρχο σούταρε και η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Από την άλλη η Αβία είχε τρεις καλές φάσεις στο β’ ημίχρονο με τους Κ. Κορμπή (σουτ απέκρουσε ο Κυριακόπουλος), Δ. Μητσέα (πλάσαρε άουτ) και με Γαβρά (μακρινό φάουλ απέκρουσε ο Κυριακόπουλος).
Μάλιστα η νίκη αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα αγωνίστηκε με απουσίες των Δ. Τσουλάκου, Γεωργίκου, Τζανετέα, Αποστολίδη, ενώ οι Δημήτρης και Κώστας Κορμπής που αγωνίστηκαν ως αλλαγή στο ματς δεν είχαν ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.
Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Λιανός, Ταβουλαρέας.
ΠΑΣ ΡΑΧΗ: Κυριακόπουλος, Παυλής, Λιόλιος, Μπέγκα, Πιλάτης (82’ Θεοδωρόπουλος), Καραχάλιος (60’ Κιόρι), Ζωγόπουλος, Σκοπέτος (54’ Κράκουλι), Τσέρτος, Παναγιωτόπουλος, Αντώνακας.
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Νιάρχος, Σινάι, Ξυνός, Γαβράς, Καρδάσης (46’ Λυκουρέζος), Ε. Τσουλάκος, Αλντέσκου (46’ Κ. Κορμπής), Μπαζάνης, Δ. Μητσέας, Πανταζής, Χρ. Μητσέας (21’ Δ. Κορμπής).