Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2023 15:35

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2-1: “Ζωντανός” στη μάχη της παραμονής στο ντεμπούτο Φασουλή (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Πολύ… σκληρός για να πεθάνει αποδείχθηκε ο Α.Ο. Διαβολιτσίου…

Η μεσσηνιακή ομάδα βγάζοντας πάθος και πείσμα για 95 λεπτά “λύγισε” με 2-1 την αντίσταση του Φοίνικα Νέας Επιδαύρου και έμεινε… ζωντανή στη μάχη της παραμονής στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής.
Στο ντεμπούτο του Μιχάλη Φασουλή ο ΑΟΔ έδειξε πως κανείς δεν πρέπει να τον ξεγράψει και να τον θεωρήσει “τελειωμένο” όσον αφορά τη σωτηρία.
Με τη νίκη αυτή και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής το Διαβολίτσι μείωσε στους επτά βαθμούς την απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού. Φυσικά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της μεσσηνιακής ομάδας, που όμως είναι αποφασισμένη να παλέψει μέχρι και την τελευταία πιθανότητα για παραμονή. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στη σεζόν για τους “νερατζούρι” και ήρθε χάρις στην κεφαλιά του Τάσου Καντούτση στο 86’ που έγραψε το 2-1.
Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί μόλις στο 4' με γκολ του νεοαποκτηθέντα Ορλάντο, ενώ είχαν και δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος με κεφαλιά του Μπαλόπουλου και εκτέλεση φάουλ του Τσιγαρίδη που χτύπησε στο κεφάλι του Καρέλη.

Η ομάδα της Αργολίδας βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 62' με κεφαλιά του Μπίτζη, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα, όμως τελευταίος “μίλησε” ο Καντούτσης.

Γούρικο το γήπεδο Μελιγαλά

Ο ΑΟΔ επέστρεψε χθες στο γήπεδο του Μελιγαλά μετά από 3,5 μήνες και το γήπεδο του δήμου Οιχαλίας αποδείχθηκε… γούρικο!
Συγκεκριμένα η ομάδα της Ανω Μεσσηνίας είχε δώσει στο γήπεδο του Μελιγαλά το ματς της πρεμιέρας με την Ρόδο και έκτοτε είχε μετακομίσει στο γήπεδο του Ασπροχώματος.

Ευκαιρία, δοκάρι και γκολ με
Ορλάντο στο πρώτο 5λεπτο!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια στο ματς υπό τις οδηγίες του Μιχάλη Φασουλή και στο πρώτο πεντάλεπτο είχαν ένα γκολ, ένα δοκάρι και μια χαμένη ευκαιρία! Μόλις στο 2’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιγαρίδη ο Καντούτσης πήρε την κεφαλιά, με τον Συνοδινό να διώχνει σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελέστηκε με πάσα με τον Μουλιάτο να βγάζει τη σέντρα και τον Μπαλόπουλο με καρφωτή κεφαλιά να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι!
Το Διαβολίτσι συνέχισε να πιέζει και στο 4’ ο Τσιγαρίδης έκανε ωραία κούρσα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και έκοψε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι όπου ο Ορλάντο με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-0!

Ενα ιδανικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους που τους έφερε το προβάδισμα στο σκορ, έχοντας και τον αέρα ευνοϊκό στο πρώτο ημίχρονο.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για την ομάδα της Αργολίδας σημειώθηκε στο 13’ με το σουτ από πλάγια θέση του Γεωργίου που έδιωξε ο Καπατσώρης.

Δοκάρι σε εκτέλεση
φάουλ του Τσιγαρίδη

Στο 25’ ο Τσιγαρίδης εκτέλεσε με φάλτσο ένα φάουλ από πλάγια θέση, με την μπάλα να χτυπά στο κεφάλι του Καρέλη, να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ!
Οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό στο ματς με πολλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή από τους Στραβάκο και Θώδη και στο 27’ ο Τσιγαρίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Μουλιάτο να μην πιάνει καλά την κεφαλιά και τον Καρέλη να τον ρίχνει κάτω… Οι άνθρωποι του ΑΟΔ ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο κ. Μάρκος έδωσε συνέχεια στο ματς.
Μέχρι το ημίχρονο δεν σημειώθηκε κάτι άλλο αξιόλογο, με την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων να μην ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ισοφάριση στο 62’ με Μπίτζη

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έχοντας υπέρ τους και τον αέρα μπήκαν με σκοπό να πιέσουν για την ισοφάριση. Το Διαβολίτσι είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμούς δύο παίκτες, τον Πιτσιλή που αποχώρησε στο 37’ και το Σταματελόπουλο που πρόλαβε να παίξει μόλις 12 λεπτά και βγήκε με διάστρεμμα, με τον Πάγια να παίρνει τη θέση του.
Στο 58’ το σουτ του Π. Κάπλατζη έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Π. Κάπλατζης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπίτζης, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα, με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί “Γ” για το 1-1.

Το γκολ αποσυντόνισε τους παίκτες του Διαβολιτσίου, με τον Φοίνικα να πατά καλύτερα στο γήπεδο και να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 75’… Υστερα από εκτέλεση κόρνερ του Π. Κάπλατζη, η μπάλα δεν έφυγε από την περιοχή και ο Χ. Κάπλατζης έπιασε το σουτ που χτύπησε στο πάνω μέρος του αριστερού δοκαριού…
Στην εξέλιξη της φάσης ο Π. Κάπλατζης έπιασε το σουτ που έφυγε ψηλά άουτ.
Η είσοδος του Πάγια στο ματς έδωσε ενέργεια πάντως στον ΑΟΔ και στο τελευταίο 12λεπτο ανέβασε την απόδοση του και έψαξε το νικητήριο γκολ, με τους Δημητρίου και Γκελγκέρια να μπαίνουν στο ματς.

“Λύτρωση” με κεφαλιά του Καντούτση

Τελικά η πίστη και το πάθος των παικτών του Διαβολιτσίου που πάλευαν κάθε μπάλα ανταμείφθηκε στο 86’… Ο Βέλλης με γλυκιά σέντρα έστειλε την μπάλα στην περιοχή και ο προωθημένος Καντούτσης με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα για το 2-1, που πανηγυρίστηκε έξαλλα!
Στα λεπτά που απέμεναν οι γηπεδούχοι… έτρωγαν σίδερα, δεν επέτρεψαν στο Φοίνικα να κάνει ευκαιρία και έδωσαν τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε συνεχόμενων ηττών!
Με λάθη η διαιτησία του Μάρκου (Λακωνίας), ενώ οι βοηθοί Μπεκιάρης και Σόβολος από τον ίδιο σύνδεσμο είχαν σωστές υποδείξεις.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Καντούτσης, Ηλιόπουλος, Στραβάκος, Θώδης και Λαθούρης.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Βέλλης, Πιτσιλής (37’ λ.τρ. Σταματελόπουλος 49’ λ.τρ. Πάγια), Ηλιόπουλος, Τσιγαρίδης (79’ Γκελγκέρια), Μουλιάτος, Στραβάκος, Ορλάντο (46’ Γουέσλεϊ), Θώδης (79’ Δημητρίου).
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: Συνοδινός, Μούγιος (85’ Γκουριώτης), Καρέλης, Χ. Κάπλατζης, Τριμπόνιας, Παπαϊωάννου, Π. Κάπλατζης, Χατζησοφρωνίου (59’ Μπίτζης), Λαθούρης, Μερκούρη (88’ Παπαγεωργίου), Γεωργίου.