Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2023 14:42

Champions League: Ματσάρες σε «Τζουζέπε Μεάτσα» και «Ρεντ Μπουλ Αρίνα»

Γράφτηκε από τον
Champions League: Ματσάρες σε «Τζουζέπε Μεάτσα» και «Ρεντ Μπουλ Αρίνα»

Με δύο μεγάλες αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η πρώτη πράξη των «16» του Champions League, με την Ίντερ να υποδέχεται την Πόρτο, και τη Μάντσεστερ Σίτι να δοκιμάζεται στην έδρα της πάντα δυνατής, Λειψίας.

Απόψε ολοκληρώνεται η πρώτη πράξη της φάσης των «16» του Champions League, με δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Τα «φώτα» πέφτουν πάνω στο παιχνίδι της Ίντερ με την Πόρτο, σε ένα αρκετά αμφίρροπο παιχνίδι, ενώ σπουδαίο ματς με... μπόλικα γκολ υπόσχεται το Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι!
Ίντερ-Πόρτο (Cosmote Sports3, 22:00): Το «Τζουζέπε Μεάτσα» βάζει τα γιορτινά του για να υποδεχθεί το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Ίντερ και την Πόρτο. Οι «νερατζούρι» βρίσκονται σε καλό αγωνιστικό «φεγγάρι», μετρώντας εννέα νίκες και μόλις μία ήττα στα 13 πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Στη φάση των ομίλων του Champions League, τερμάτισαν δεύτερη στο γκρουπ της πίσω από την Μπάγερν Μονάχου, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Μπαρτσελόνα. Στα αγωνιστικά, σημαντικό είναι το γεγονός πως πέραν του Κορέα, δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα.
Από την άλλη, η Πόρτο πραγματοποιεί ονειρική σεζόν, καθώς εδώ και περίπου τέσσερις μήνες δεν λέει... να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο μετράει δέκα διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και συνολικά 22 ματς αήττητη! Στον όμιλό της στη διοργάνωση, τερμάτισε στην πρώτη θέση, πάνω από Μπριζ, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Ατλέτικο Μαδρίτης.
Πιθανές ενδεκάδες:
Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα,Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μκιταριάν, Ντιμάρκο, Τζέκο, Μαρτίνες.
Πόρτο (Σέρζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Μαρκάνο, Ζαϊντου, Φράνκο, Γκρούγιτς, Εουστάκιο, Πεπέ, Ταρέμι, Μαρτίνεθ.
Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι (Cosmote Sports2, Mega, 22:00): Σκορ και θέαμα υπόσχονται Λειψία και Μάντσεστερ Σίτι στη «Ρεντ Μπουλ Αρίνα», σε ένα αντάμωμα στο οποίο οι Άγγλοι είναι το μεγάλο φαβορί, με τους Γερμανούς ωστόσο να έχουν τα επιθετικά «όπλα» για να βάλουν μπελάδες στο σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα.
Οι «ταύροι», προέρχονται από το σπουδαίο διπλό επί της Βόλφσμπουργκ (0-3), νίκη που αναπτέρωσε το ηθικό της ομάδας, μετά τις δύο σερί γκέλες που τους κράτησαν στην πέμπτη θέση της Bundesliga και στο -4 από την κορυφή. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε πάντως, μετρά μόνο μία ήττα στις τελευταίες είκοσι επίσημες υποχρεώσεις της σε όλες τις διοργανώσεις! Απόψε, καλείται να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες, καθώς εκτός των Γκούλασι και Ντάνι Όλμο που θα λείψουν λόγω τραυματισμό, εξαιρετικά αμφίβολος δίνεται και ο φορ, Ενκουκού.
Την ίδια ώρα τώρα, η Μάντσεστερ Σίτι, προέρχεται από το... πισωγύρισμα με την εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ (1-1), ένα αποτέλεσμα που την άφησε εκ νέου στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League και στο -2 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Τον τελευταίο μήνα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μοιάζει να έχει χάσει λίγο την φρεσκάδα της, κυρίως στην άμυνα, εκεί όπου έχει δεχθεί γκολ στα πέντε από τα επτά τελευταία της ματς. Στόχος και φέτος βέβαια, δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου του Champions League, που τόσο πολύ λείπει και κυνηγά... μανιωδώς, τόσο η ομάδα, όσο και οι Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της! Στα αγωνιστικά, εκτός έμεινε ο «εγκέφαλος» της ομάδας, Ντε Μπρόνιε, όπως και οι στόπερ Λαπόρτ και Στόουνς.
Πιθανές ενδεκάδες:
Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάζβιχ, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Λάιμερ, Σλάγκερ, Σόμποσλαϊ, Φόρσμπεργκ, Βέρνερ, Σίλβα.
Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι, Ακέ, Ρόδρι, Γκιουντογάν, Σίλβα, Μαχρέζ, Γκρίλις, Χάαλαντ.

Πηγή: sport-fm.gr