Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2023 14:04

ΣΚΑΠΙΝ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ: “Μας έκανε να νιώθουμε πως ήμασταν κοντά στην οικογένεια μας”

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΠΙΝ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ: “Μας έκανε να νιώθουμε πως ήμασταν κοντά στην οικογένεια μας”

Αν και τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, ποτέ δεν ξεχνά την Καλαμάτα και πάντα μέσω του διαδικτύου κυρίως, αλλά και από φίλους του μαθαίνει τα νέα για την ομάδα.

Ο λόγος για τον Σάντρο Σκαπίν (στη φωτό με τον γιό του Ματέο) ο οποίος πλέον είναι προπονητής και εργάζεται σε αθλητικό σχολείο όπου μαθαίνει ποδόσφαιρο σε νεαρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον εν λόγω άθλημα.
Ο Σάντρο Σκαπίν υπήρξε ποδοσφαιρικής και προπονητής στην ομάδα της Καλαμάτας και στην Ελλάδα και την πόλη μας τον είχε φέρει ο τότε πρόεδρος της Σταύρος Παπαδόπουλος. Οταν πληροφορήθηκε ότι έφυγε από τη ζωή, στενοχωρήθηκε γιατί ήταν σαν να έχασε τον ποδοσφαιρικό του πατέρα.
Από τις πρώτες κινήσεις του ήταν να επικοινωνήσει μαζί μας για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αείμνηστου προέδρου της ομάδας, αλλά και εκ μέρους και των υπόλοιπων Βραζιλιάνων με τους οποίους βρέθηκαν μαζί στην Μεσσηνιακή ομάδα επί των ημερών του Σταύρου Παπαδόπουλου.
“Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια εκ μέρους μου, αλλά και τις οικογένειας μου στην οικογένεια του Σταύρου Παπαδόπουλου για το χαμό του”, ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: “Ακόμη θέλω να μεταφέρω τα συλλυπητήρια και των υπόλοιπων Βραζιλιάνων, που αγωνιστήκαμε ως ποδοσφαιριστές, αλλά και προσφέραμε στην ομάδα της Καλαμάτας από άλλες θέσεις όσο ήταν στο τιμόνι της ο κύριος Σταύρος Παπαδόπουλος.
Από την πλευρά μου θέλω να τον ευχαριστήσω για όλα τα χρόνια που μας είχε στην ομάδα, για όλα όσα μας πρόσφερε, για την προστασία που μας έδινε γνωρίζοντας ότι ερχόμασταν από μια μακρινή χώρα και ήταν πάντα κοντά μας σε ότι τον χρειαστήκαμε. Εκτίμησα πολλά από όσα έκανε για εμάς, όλες τις στιγμές που ζήσαμε, όλο το διάστημα που ήμασταν στην Καλαμάτα.
Ηταν ένας άνθρωπος που νοιαζόταν πολύ για όλους μέσα στην ομάδα, ιδιαιτέρως, όσοι είχαν έρθει στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού και γνώρισε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για έναν άνθρωπο που φεύγει μακριά από το σπίτι του και μακριά από την οικογένεια του. Μας έκανε να νιώθουμε πως ήμασταν κοντά στην οικογένεια μας. Καλό ταξίδι και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.
Θυμίζουμε ότι ο Σάντρο Σκαπίν ήταν 13 χρόνια (1998-2011) στην Καλαμάτα, την οποία υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής, αλλά και προπονητής. Εχει συνεργαστεί με τον Σταύρο Παπαδόπουλο σε Καλαμάτα, Μεσσηνιακό, Απόλλων Καλαμαριάς, αλλά και στη Βραζιλία στην ομάδα που είναι κοντά στο Σάο Πάολο, τη Ζακαρεΐ, την οποία είχε αγοράσει.
Οι άλλοι Βραζιλιάνοι με τους οποίους συνεργάστηκε στη διάρκεια της θητείας του στην Καλαμάτα, επί προεδρίας του Σταύρου Παπαδόπουλου, ήταν οι Λουίς Ντακρός, Αλεξάντερ Σουάρες, Χίλτον, ο Εντουάρντο Αμορίμ (προπονητής) και Πάουλο Σέζαρ (γυμναστής).