Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2023 20:48

Super League 2: Στις 11-12 Μαρτίου η σέντρα με την 14η αγωνιστική

Γράφτηκε από τον
Super League 2: Στις 11-12 Μαρτίου η σέντρα με την 14η αγωνιστική

Η Super League 2 έβγαλε ανακοίνωση αναφορικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης (1/3) και όπως έγινε γνωστό το πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει ξανά στις 11 Μαρτίου ενώ για τις 8/3 ορίστηκαν οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο της λίγκας. Μια σειρά από πρωτοβουλίες θα πάρει η διοργανώτρια αρχή για την καλυτέρευση του πρωταθλήματος.

Το πλέον επεισοδιακό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 διεξήχθη την Τετάρτη (1/3), εν μέσω μιας ανείπωτης τραγωδίας για την Ελλάδα μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, και ολοκληρώθηκε έξι ώρες αργότερα με πολλές και σημαντικές αποφάσεις.

Αρχικά υπήρξε απόφαση ώστε να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα στις 11 Μαρτίου με τη διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής ενώ για τις 8 Μαρτίου ορίστηκαν οι εκλογές για το νέο πρόεδρο μετά την παραίτηση του Λεωνίδα Λεουτσάκου.

Επίσης πάρθηκαν αρκετές αποφάσεις ώστε το πρωτάθλημα να γίνει καλύτερο, μέσω κάποιων ενεργειών, το επόμενο διάστημα και σε συνεργασία με την ΕΡΤ και τη Betsson αλλά και αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό όλων των λειτουργιών της λίγκας.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση η Super League 2 αναφέρει:

"Αποφάσεις Δ.Σ. Super League 2

Σε μια από τις δυσκολότερες ημέρες για τη χώρα μας, όπου οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, λόγω του εκτάκτου του θέματος, ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου Λεωνίδα Λεουτσάκου. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Α' αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Σταμούλης, έως τη διενέργεια εκλογών όπου ορίστηκαν για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00.

Οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορούν να κατατεθούν έως τη Δευτέρα 6.3.2023 και ώρα 11:00 στα γραφεία της Ένωσης, συνυποβάλλοντας μαζί:

α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα

β) Αντίγραφο τίτλων σπουδών ή έγγραφα που αποδεικνύουν την διοικητική τους εμπειρία και την εξειδίκευση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

γ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του αθλητικού νόμου, όπως αυτός ισχύει εκάστοτε και στα κωλύματα που προβλέπονται στο καταστατικό της Ε.Π.Ο.

δ) Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου με ημερομηνία έκδοσης ενός μηνός πριν την κατάθεσή του.

Υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορεί να θέσει ένας από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Α2 κατηγορίας ή και τρίτο πρόσωπο που δεν είναι μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ ή μέτοχος ΠΑΕ.

2. Ορίζει την επανέναρξη του Πρωταθλήματος για το σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου 2023 με την 14η αγωνιστική.

3. Αποδοχή των κριτηρίων και των προϋποθέσεων που θέτει η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 704, 10/02/2023) προκειμένου οι ΑΑΕ να χρηματοδοτούνται από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης, μέσω της φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων

4. Δέσμευση για τον αριθμητικό περιορισμό των συμμετεχόντων ομάδων από τη σεζόν 2023-2024 προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΠΑΕ.

5. Πλήρη συνεργασία και στήριξη για αμοιβαία οφέλη ανάπτυξης με τους εταίρους της κατηγορίας, την ΕΡΤ και τον χορηγό Betsson.

6. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός όλων των λειτουργιών της Λίγκας.

7. Πλέγμα μέτρων για να αποδείξουμε την απόλυτη διάθεσή μας για μια αμιγώς επαγγελματική και ελκυστική κατηγορία ποδοσφαίρου, με ανάκτηση της αξιοπιστίας και προστασία του προϊόντος μας".

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 14η αγωνιστική για κάθε όμιλο ας δούμε τα παιχνίδια σε Α' και Β' όμιλο με τα οποία θα έχουμε ξανά σέντρα:

Η 14η αγωνιστική στον Α' όμιλο

Παναθηναϊκός Β' - ΠΑΟΚ Β'
ΑΕΛ - Αναγέννηση Καρδίτσας
Πανσερραϊκός - Νίκη Βόλου
Βέροια - Διαγόρας
Ηρακλής - Απόλλων Λάρισας
Αλμωπός Αριδαίας - Θεσπρωτός
Μακεδονικός - Ηρακλής Λάρισας
Ρεπό: Απόλλων Πόντου

Η 14η αγωνιστική στον Β' όμιλο

Καλαμάτα - Κηφισιά
Επισκοπή - ΑΕΚ Β'
Αιγάλεω - Athens Kallithea
Ηλιούπολη - Προοδευτική
Χανιά - Ηρόδοτος
Παναχαϊκή - Ολυμπιακός
Β' Απόλλων Σμύρνης - ΟΦ Ιεράπετρας
Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ