Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2023 10:24

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πρόβα με Ολυμπιακό Β’ εν όψει Κηφισιάς

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πρόβα με Ολυμπιακό Β’ εν όψει Κηφισιάς

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος κινείται και πάλι η προετοιμασία της Καλαμάτας, καθώς την Τετάρτη ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση της Super League 2, ενώ χθες η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστό το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής.

Η ‘αυλαία” στο δεύτερο όμιλο θα ανοίξει μάλιστα με το ματς της Καλαμάτας με την πρωτοπόρο Κηφισιά, που ορίστηκε για την Παρασκευή 10 Μαρτίου. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 3.15 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3.
Θυμίζουμε, ότι το πρωτάθλημα είχε διακοπεί από τις αρχές Φεβρουαρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας των ομάδων, για τα χρήματα που τους αναλογούσαν από το Στοίχημα και δεν έχουν εισπράξει από την Πολιτεία. Οι ΠΑΕ έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι το κράτος η SL1, θα συνδράμουν οικονομικά, εφόσον παραιτηθεί ο πρόεδρος της SL2 Λεωνίδας Λεουτσάκος όπως και έγινε και επιστρέφουν έτσι στη δράση.
Η Καλαμάτα θα συνεχίσει το πρωτάθλημα με νέο προπονητή. Ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι ανέλαβε, ως γνωστόν, τα ηνία στις 2 Φεβρουαρίου και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο στον πάγκο σε μία ακριβώς εβδομάδα.
Ο προπονητής της “Μαύρης Θύελλας” έχει πάντως κοουτσάρει ήδη την ομάδα σε δυο φιλικά, καθώς την περασμένη εβδομάδα η μεσσηνιακή ομάδα αντιμετώπισε στο Ρέντη τον Ολυμπιακό Β’ και το Στάδιο τον Απόλλωνα Σμύρνης, έχοντας απολογισμό μια ισοπαλία (1-1) με τους “ερυθρόλευκους” και μια νίκη (2-0) με την “Ελαφρά Ταξιαρχία”. Ο Γκεοργκιόσκι είχε ένα μήνα για να δουλέψει και για την Καλαμάτα η διακοπή βοήθησε ώστε να περάσει τη δική του φιλοσοφία και να παρουσιαστεί βελτιωμένη στη συνέχεια.
Αύριο η Καλαμάτα θα δώσει ένα ακόμα φιλικό τεστ, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Β’, αυτή τη φορά στο Δημοτικό Στάδιο στις 3.30 το μεσημέρι. Ο αγώνας θα έχει τον χαρακτήρα της πρόβα τζενεράλε για το ματς πρωταθλήματος με την Κηφισιά. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε το σύστημα και τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο νέος τεχνικός.

Εκτός πλάνων Μπενίτεζ και Μπακαγιόκο

Ο Γκεοργκιόσκι δεν υπολογίζει για το επόμενο διάστημα τους Μπακαγιόκο και Μπενίτεζ. Ο πρώτος έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα (σύμφωνα με την ΠΑΕ) και είναι τιμωρημένος μέχρι τις 10 Απριλίου, ενώ ο Μπενίτεζ ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο πέλμα που ενδέχεται να τον κρατήσει τρεις μήνες εκτός δράσης.
Ακόμα τραυματίες είναι οι Μαρκόφσκι και Κωνσταντινόπουλος και δεν θα αγωνιστούν στο σαββατιάτικο φιλικό.
Ντιακιτέ και Μόζερ έχουν μπει στο πρόγραμμα των προπονήσεων, αυξάνοντας τις επιλογές για την τεχνική ηγεσία.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στον β’ όμιλο

Παρασκευή 10 Μαρτίου

Καλαμάτα – Κηφισιά (15:15,ΕΡΤ3)

Σάββατο 11 Μαρτίου

Επισκοπή – ΑΕΚ Β’ (14:45)
Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β (14:45)

Κυριακή 12 Μαρτίου

Αιγάλεω – Καλλιθέα (14:45)
Ηλιούπολη – Προοδευτική (14:45)
Χανιά – Ηρόδοτος (14:45)

Δευτέρα 13 Μαρτίου

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦ Ιεράπετρας (14:45)
Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ