Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2023 14:53

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ 1-1: Καταδικαστική ισοπαλία με τον ουραγό (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ 1-1: Καταδικαστική ισοπαλία με τον ουραγό (φωτό)

Οι όποιες ελπίδες είχε το Διαβολίτσι για παραμονή στη Γ’ εθνική εξανεμίστηκαν μετά την χθεσινή ισοπαλία με σκορ 1-1 που παραχώρησε στον Πανγυθεατικό.

Ο ΑΟΔ παρά την καλή του εμφάνιση δεν μπόρεσε να πετύχει την τρίτη νίκη στη σεζόν απέναντι στον ουραγό και καταδικασμένο Πανγυθεατικό και πλέον διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής (είναι στο -9 από την ζώνη του υποβιβασμού), εννέα αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Μάλιστα η μεσσηνιακή ομάδα απέκτησε και συγκάτοικο στην προτελευταία θέση το ΑΠΣ Πάτραι που πήρε τη νίκη επί του Πανηλειακού
Για να έρθει πάντως αυτό το 1-1 χθες στο γήπεδο του Μελιγαλά, χρειάστηκε να… σπάσουν τα δοκάρια οι παίκτες του Μιχάλη Φασουλή, μιας και μία φορά ο Πάγια στο πρώτο και άλλες δύο φορές ο Τσιγαρίδης στο δεύτερο είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη!
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης που ήταν στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ εθνικής, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Δυνατό ξεκίνημα και
δοκάρι στο 9’ με Πάγια

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 2’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τσιγαρίδη, ο αμαρκάριστος Μπαλόπουλος πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.
Η ομάδα του Γυθείου απάντησε στις ευκαιρίες στο 4’ με τον Σαμπατάκο να κάνει το πλασέ από πλάγια θέση και τον Καπατσώρη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 9’ ο ΑΟΔ άγγιξε το γκολ όταν ο Βέλλης έβγαλε ωραία σέντρα και ο Πάγια πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Μετά το πρώτο τέταρτο η ορμή των γηπεδούχων κόπασε, με τον Πανγυθεατικό να κρατά μπάλα και να απειλεί στο 34’ όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Κουρτέση, ο Σαμπατάκος πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το Διαβολίτσι ανέβασε εκ νέου στροφές, κλείνοντας στα καρέ του τον Πανγυθεατικό.
Στο 36’ το σουτ του Πάγια 7-8 μέτρα έξω από την περιοχή έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Ορλάντο βρήκε τον Πάγια μέσα στην περιοχή, το σουτ του οποίου αποσόβησε ο Καβαλιώτης.
Ενα λεπτό αργότερα οι “νερατζούρι” έχασαν κλασική ευκαιρία, με τον Τσιγαρίδη να πραγματοποιεί εξαιρετική ενέργεια από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή να κόβει για τον Ηλιόπουλο που πλάσαρε από κοντά δίπλα από το δεξί δοκάρι!

Προβάδισμα με Σαμπατάκο στο 49’

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε υπό βροχή και με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν δίχτυα στην πρώτη τους καλή επίσκεψη στα καρέ του Καπατσώρη… Ηταν το 49’ με τον Γιαννόπουλο να βρίσκει στην περιοχή τον Σαμπατάκο, ο οποίος αφού απέφυγε με ωραία τρίπλα τον Καντούτση με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 0-1.
Ο Μιχάλης Φασουλής προχώρησε σε αλλαγές με τους Δημητρίου και Αρβανίτη να μπαίνουν στο ματς και το Διαβολίτσι να πιέζει για την ισοφάριση.

Δύο δοκάρια ο Τσιγαρίδης
μέσα σε πέντε λεπτά!

Στο 62’ ο Τσιγαρίδης εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, χτύπησε στο δεξί δοκάρι και έφυγε άουτ.
Ιδια κατάληξη είχε και η εντυπωσιακή προσπάθεια του νεαρού εξτρέμ τέσσερα λεπτά αργότερα… Συγκεκριμένα στο 66’ ο Τσιγαρίδης συνέκλινε από δεξιά και επιχείρησε ένα φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ!
Στο τελευταίο 20λεπτο στο ματς μπήκαν και οι Σταματελόπουλος και Γκελγκέρια, με τον ΑΟΔ να τα παίζει όλα για όλα.

Το 1-1 με κεφαλιά του
Ηλιόπουλου στο 73’

Τελικά στο 73’ ήρθε η ισοφάριση που δικαιούταν απόλυτα η μεσσηνιακή ομάδα, με τον Γκελγκέρια να κάνει ωραία προσπάθεια και να βγάζει “γλυκιά” σέντρα και τον Ηλιόπουλο με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά να γράφει το 1-1.
Στα λεπτά που απέμεναν οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά μπροστά για την ανατροπή, όμως δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, με την ομάδα του Γυθείου να κλείνεται στα καρέ της.
Στο 75’ σε μια αντεπίθεση ο Πανγυθεατικός έγινε απειλητικός, όμως ο Καπατσώρης βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε προ του Μανωλάκου.
Η τελευταία καλή στιγμή για τον ΑΟΔ σημειώθηκε στο 87’ με τον Τσιγαρίδη να βρίσκει με μπαλιά τρύπα στην περιοχή τον Γκελγκέρια που άργησε και ο Κουρτέσης κατάφερε να τον σταματήσει, με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Καλή ήταν η διαιτησία του Κεφίλη (Κορίνθου) και των βοηθών του Τούμπα και Δημητρόπουλου (Αργολίδας). Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πιτσιλής, Μπούνας, Μπαλόπουλος και Μπουρελάκος.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Πιτσιλής (67’ Αρβανίτης), Μουλιάτος (67’ Σταματελόπουλος), Βέλλης, Καντούτσης, Μπούνας (71’ λ.τρ. Γκελγκέρια), Μπαλόπουλος, Τσιγαρίδης, Ορλάντο (61’ Δημητρίου), Ηλιόπουλος, Πάγια.
ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ: Καβαλιώτης, Μπουρελάκος, Κουρτέσης, Πετρόπουλος, Μανωλάκος, Μπερδούσης (90’ Κουτσιουμάρης), Φράνκο, Διαμαντάκος, Παναγόπουλος, Σαμπατάκος, Γιαννόπουλος.