Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2023 15:53

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-0: Πήρε το ντέρμπι και έκανε βήμα τίτλου

Γράφτηκε από τον

Πετυχαίνοντας γκολ σε καίρια χρονικά σημεία ο Πάμισος πήρε τη νίκη με 2-0 επί του Πανθουριακού το Σάββατο στη Μεσσήνη και διατήρησε το +3 από τη δεύτερη Εράνη, δώδεκα αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Α’ τοπικής.

Στο πρώτο μέρος οι Νησιώτες τα είχαν βρει… σκούρα απέναντι στη νεανική ομάδα της Θουρίας, όμως ο Βαγγέλης Κουλόπουλος βρήκε δίχτυα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και αυτό το γκολ ήταν το “μυστικό” για να έρθει το πολύτιμο τρίποντο.
Στη Μεσσήνη άλλωστε οι “πράσινοι” τα πηγαίνουν εξαιρετικά μιας και συμπλήρωσαν 9 νίκες σε 10 αγώνες, έχοντας μόνο μια ισοπαλία απέναντι στην Εράνη.
Παράλληλα στο γήπεδο τους έχουν κρατήσει το μηδέν στα 8 από τα 10 παιχνίδια που έχουν δώσει και μόνο η Εράνη (2 γκολ) και ο Ηρακλής (1 γκολ), έχουν βρει δίχτυα στη Μεσσήνη!
Από την άλλη ο Πανθουριακός έδειξε καλά στοιχεία, με πολλά νεαρά παιδιά στην 11αδα και δικαιούται να φωνάζει για ένα καθαρό πέναλτι που δεν του δόθηκε στο 43’ με το αποτέλεσμα να είναι 0-0, σε μαρκάρισμα του Κατσιβαρδέα πάνω στον Σαρδέλη. Αν είχε δοθεί το πέναλτι από τον κ. Παπακωνσταντίνου, τότε ίσως το αποτέλεσμα του αγώνα να ήταν διαφορετικό.

Λίγες καλές στιγμές
στο πρώτο μέρος

Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη που είχε την συμπαράσταση 200 και πλέον φιλάθλων της, μπήκε νωθρά στο ματς έχοντας να αντιμετωπίσει και τις κομβικές απουσίες των Παπαδόπουλου, Σαραντόπουλου και Δεμπεγιώτη.
Η πρώτη τελική σημειώθηκε στο 15’ με τον Βλάχο να ελίσσεται έξω από την περιοχή και να πιάνει το συρτό σουτ που μπλόκαρε ο Κόκκαλης.
Οι φιλοξενούμενοι με τους Ζαχαρόπουλο και Καρύδη να κάνουν πολλή δουλειά στο κέντρο, έβγαιναν συχνά πυκνά μπροστά και στο 20’ οι Σαρδέλης και Γιακουμής έπαιξαν το 1-2, με τον δεύτερο να πλασάρει και τον Ντίσα με τάκλιν να παραχωρεί κόρνερ.
Οσο περνούσε η ώρα ο Πάμισος ανέβαζε στροφές, παίζοντας κυρίως από τα δεξιά, όπου ο Αριστομενόπουλος έκανε καλό παιχνίδι και βοηθούσε στην επιθετική ανάπτυξη.
Στο 31’ ο Μπαστακός εκτέλεσε ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, με τον Κόκκαλη να διώχνει και με τη βοήθεια του δοκαριού η μπάλα έφυγε κόρνερ.
Νέα καλή στιγμή για τους Νησιώτες στο 40’ με τον Κουλόπουλο να δίνει δεξιά στον Τιμπλαλέξη που επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Κόκκαλης απέκρουσε σε κόρνερ.

Δεν δόθηκε πέναλτι στον
Πανθουριακό στο 43’

Στο 43’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιαννακόπουλου, ο Σαρδέλης μπήκε στην περιοχή με τον Κατσιβαρδέα να τον ανατρέπει με τάκλιν… Ο διαιτητής Παπακωνσταντίνου ήταν κοντά στη φάση, όμως δεν έδωσε το πεντακάθαρο πέναλτι, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Ο Κουλόπουλος τη λύση στις
καθυστερήσεις του ημιχρόνου

Και φτάνουμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, όταν ήρθε το γκολ για τους “πράσινους” ύστερα από μια άψογη συνεργασία…
Ο Τιμπλαλέξης έδωσε δεξιά στον Αριστομενόπουλο που έκοψε για τον Κουλόπουλο και εκείνος αφού κοντρόλαρε την μπάλα με ψύχραιμο σουτ την έστειλε στον ουρανό των διχτύων για το 1-0!
Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Παμίσου που μπήκαν καλά στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας και για ένα δεύτερο τέρμα.

Το “κλείδωσε” στο
56’ με Ρουμελιώτη

Αυτό το βρήκαν στο 56’ ύστερα από μια στατική φάση…
Ο Μπαστακός εκτέλεσε με φάλτσο ένα φάουλ από πλάγια θέση, ο Κουλόπουλος πήρε την γυριστή κεφαλιά και ο Κόκκαλης απέκρουσε…
Η μπάλα όμως έφτασε στον Ρουμελιώτη που με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.
Το δεύτερο γκολ έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους, που το διαχειρίστηκαν καλά και δεν κινδύνευσαν καθόλου μέχρι το 75’.
Στο τελευταίο τέταρτο η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου πήρε μέτρα στο γήπεδο, βοηθούμενη και από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.
Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για νέο πέναλτι σε σπρώξιμο του Βλάχου στον Μπούνα, χωρίς όμως να υπάρχει παράβαση.
Δύο λεπτά αργότερα το μακρινό σουτ του Καρύδη έδιωξε σε κόρνερ ο Οικονομόπουλος.
Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 86’ με το διαγώνιο σουτ του Γιακουμή να αποκρούει ξανά σε κόρνερ ο Οικονομόπουλος.
Με λάθη η διαιτησία του Παπακωνσταντίνου, ενώ καλά τα πήγαν οι βοηθοί Χ. Μπουρίκας και Μπαρδής.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα (46’ λ.τρ. Οικονομόπουλος), Αριστομενόπουλος, Βλάχος, Νινιός, Κατσιβαρδέας (87’ Υμεράσι), Φιλόπουλος, Μπαστακός, Ντίσα (71’ Χαραλαμπόπουλος), Ρουμελιώτης (71’ Αράπι), Τιμπλαλέξης (80’ Μπορχάν), Κουλόπουλος.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Οδεμισιώτης, Καραχάλιος, Γιαννακόπουλος, Μπούνας, Ζαχαρόπουλος, Σερπάνος (65’ Κουρεντζής), Ι. Σεντεμέντες (65’ Κουντάνης), Σαρδέλης (69’ Γεωργουλέας), Γιακουμής (90’ Γ. Σεντεμέντες), Καρύδης.