Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2023 15:14

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Για το πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ στη Λαμία

Γράφτηκε από τον

Σήμερα Τετάρτη (19:00, Cosmote Sport 4) θα διεξαχθεί στο «Αθανάσιος Διάκος» η πρώτη αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Λαμία και ΠΑΟΚ.

Μία αναμέτρηση που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές… Αρχικά είχε οριστεί στις 9 Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν διεξήχθη λόγω κακοκαιρίας κι εν συνεχεία την 1η του Μάρτη, ωστόσο και πάλι αναβλήθηκε λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που είχε κηρυχθεί έπειτα από την τραγωδία των Τεμπών.
Οσο κι αν λέμε πως το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, το ζευγάρι Λαμία – ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρο φαβορί. Κι ας έχει κάνει βήματα προόδου η ομάδα της Φθιώτιδας, έπειτα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Λεωνίδα Βόκολο. Η νίκη της περασμένης Κυριακής επί του Άρη με 2-1, αφενός έβγαλε τη Λαμία από την τελευταία θέση της Super League, αφετέρου έδωσε και ψυχολογία εν όψει της συνέχειας των υποχρεώσεων στα δύο εγχώρια «ταμπλό».
Από την άλλη, οι «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου, παραμένουν στο κυνήγι του πρωταθλήματος, ωστόσο η διεκδίκηση του Κυπέλλου φαντάζει αρκετά πιο εύκολη υπόθεση στην παρούσα φάση. Ο ΠΑΟΚ έχει συμπληρώσει πάνω από ένα γύρο που είναι αήττητος, ενώ το πρόσφατο 6-0 επί του Ιωνικού έφερε στο προσκήνιο, πλην των Κωνσταντίνου Κουλιεράκη και Γιάννη Κωνσταντέλια, ακόμη ένα «παιδί-θαύμα» των ακαδημιών, τον 17χρονο Στέφανο Τζίμα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έχει ως εξής:
09/02/2023 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0
08/03/2023 Λαμία – ΠΑΟΚ 19:00
ΑΠΕ - ΜΠΕ