Σάββατο, 11 Μάρτιος 2023 11:55

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ 1-2: Με ανύπαρκτο πέναλτι έχασε από την πρωτοπόρο (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ 1-2: Με ανύπαρκτο πέναλτι έχασε από την πρωτοπόρο (φωτό & βίντεο)

Με ανύπαρκτο πέναλτι ενός πρώην παίκτη της Καλαμάτας, του Μιχάλη Κουιρουκίδη στο 49’ η Κηφισιά επικράτησε με 2-1 της “Μαύρης Θύελλας” στο εναρκτήριο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο της Super League 2.

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη δεν επηρεάστηκε από τη διακοπή των 40 ημερών του πρωταθλήματος και συνέχισε την προέλαση της προς την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας κερδίσει όλα όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση αυτό στα Χανιά (0-0).
Αντίθετα η Καλαμάτα γνώρισε την δεύτερη εντός έδρας ήττα και τέταρτη συνολικά και είναι στο -18 από την κορυφή της βαθμολογίας (η Κηφισιά θα πάρει στα χαρτιά και το ματς με τον Ηρόδοτο).
Η μεσσηνιακή ομάδα στο ντεμπούτο του Ιλτσο Γκεοργκιόσκι στον πάγκο, δεν ικανοποίησε με την απόδοση της, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Παρ’ όλα αυτά πήγε στα αποδυτήρια ισόπαλη (1-1) με πέναλτι του Γιάννη Πασά στις καθυστερήσεις και ενώ η Κηφισιά είχε ανοίξει το σκορ στο 27ο λεπτό με τον Ανδρέα Τετέι. Στο 49’ ο ρέφερι Βλάχος είδε πέναλτι σε βουτιά του Τετέι και ο Κουιρουκίδης από τα 11 βήματα έγραψε το 1-2. Μια απόφαση που σηκώνει μεν συζήτηση, αλλά η εικόνα των γηπεδούχων δεν ήταν αυτή που ανέμειναν οι φίλαθλοι. Η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία των πρωτοπόρων ούτε όταν αυτοί έμειναν με 10 παίκτες στο 83’ λόγω αποβολής του Παπασάββα. Της έλειψε η ένταση και το πάθος και έτσι έμεινε με άδεια χέρια.

Κακό πρώτο ημίχρονο

Ο νέος τεχνικός έχει πολλά να διορθώσει, ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς χθες χρειάστηκε να φθάσουμε στο 43’ για να κάνει η Καλαμάτα το πρώτο σουτ με τον Καραγκούνη. Η Κηφισιά μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Τετέι από αριστερά γύρισε στην μικρή περιοχή για τον Προβιδάκη, με τον Ταΐρη να αποκρούει εξ επαφής το πλασέ. Στο 23’ από κόρνερ του Πρίτσα, ο Κουιρουκίδης έπιασε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Ταϊρης με διπλή προσπάθεια.

Στο 27’ όμως ο Να’ α έκλεψε την μπάλα από τον Παπατόλιο, εκτός περιοχής, ο Τετέι δεν το σκέφτηκε για το σουτ και η μπάλα αφού κόντραρε στον Μπαξεβάνο, κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Η πρώτη τελική της Καλαμάτας ήρθε στο 43’ με το σουτ του Καραγκούνη εκτός περιοχής, που μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος. Στο 45’ ο γκολκίπερ της Κηφισιάς μπλόκαρε και την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αρναρέλλη.
Στο 47’ ο Βασιλόγιαννης επιχείρησε σέντρα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Να’α με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Πασάς ευστόχησε στο πέναλτι και η Καλαμάτα ανέλπιστα ισοφάρισε.

Πέναλτι που δεν ήταν

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 49’ ο ρέφερι Βλάχος θεώρησε ότι υπάρχει παράβαση, όταν ο Τετέι στην προσπάθειά του να αποφύγει τον Ταΐρη βρέθηκε στο έδαφος. Ο γκολκίπερ της Καλαμάτας όμως μαζεύει τα πόδια του και ο επιθετικός της Κηφισιάς κάνει βουτιά, ξεγελώντας τον ρέφερι. Ο Κουιρουκίδης ευστόχησε και έγραψε το 1-2. Το εκ νέου προβάδισμα της Κηφισιάς έφερε και τις πρώτες κινήσεις από τον πάγκο της Καλαμάτας. Ρόβας και Τάτος μπήκαν στο ματς αντί των Ματέους και Αρναρέλλη.

Η “Μαύρη Θύελλα” κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα, χωρίς όμως να έχει τη μεγάλη ευκαιρία. Αυτή ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 76’ όταν ο Ταλάλ έβγαλε τετ α τετ τον Αντερέγκεν που πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η Κηφισιά διαχειρίστηκε το προβάδισμα ακόμα και όταν αποβλήθηκε ο Παπασσάβας με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Παπατόλιο στο 83’.
Πριν την αποβολή η Καλαμάτα είχε δύο καλές στιγμές με τις σέντρες από αριστερά του Λιποράσε στο 80’ και του Καραγκούνη στο 81’ που εξουδετερώθηκαν από τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα, αντίστοιχα.
* Στα αξιοσημείωτα ότι ο αγώνας μεταδόθηκε μεν ζωντανά από την ΕΡΤ3, αλλά ο σπίκερ της κρατικής τηλεόρασης έκανε τη μετάδοση από την Αθήνα!
* Πριν το ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Στο γήπεδο υπήρχε και πανό που στρεφόταν κατά των πολιτικών, με αναφορά στα Τέμπη και σε άλλες τραγωδίες.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μόζερ (87’ Τριανταφυλλάκης), Λουπάνο (82’ Ασίγκμπα), Μπαξεβάνος, Λιποράσε, Παπατόλιος, Ματέους (55’ Τάτος), Καραγκούνης, Αρναρέλλης (55’ Ρόβας), Βασιλόγιαννης, Πασάς (87’ Λούκατσικ)
ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Προβυδάκης, Σωτηράκος, Γκίνη (61’ Παπασάββας), Πέιος, Πρίτσας (68’ Ταλάλ), Να' α, Κουιρουκίδης (61’ Αντερέγκεν), Τετέι (85’ Νοικοκυράκης).

Γκεοργκιόσκι: “Πρέπει να βελτιωθούμε”

Για ατομικά λάθη που στοίχησαν έκανε λόγο ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Ο προπονητής της Καλαμάτας δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση λέγοντας ότι: “Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά πράγματα. Αν βάζαμε εμείς πρώτοι γκολ, η εικόνα θα ήταν διαφορετική, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Προχωράμε μπροστά, δεν είμαστε ομάδα για έναν αγώνα”. Για το πέναλτι που έκρινε τον αγώνα, σημείωσε ότι πρέπει να το δει στην τηλεόραση αν ήταν, ενώ για την κακή εικόνα του πρώτου μέρους και αν ήταν τακτική της Καλαμάτας να περιμένει τον αντίπαλο δήλωσε: “Oχι δεν ήταν αυτή η τακτική μας. Το γκολ που δεχτήκαμε άλλαξε τον τρόπο του αγώνα και το πλάνο που είχαμε και αυτό που δουλέψαμε στην προπόνηση δεν μας βγήκε. Η Κηφισιά είναι μια έμπειρη ομάδα, που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας”.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Καλαμάτα – Κηφισιά 1-2

Σάββατο

Επισκοπή – ΑΕΚ Β’ , 2.45 μ.μ.
Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’, 2.45 μ.μ.

Κυριακή

Αιγάλεω – Καλλιθέα, 2.45 μ.μ.
Ηλιούπολη – Προοδευτική, 2.45 μ.μ.
Χανιά – Ηρόδοτος, 2.45 μ.μ.

Δευτέρα

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦ Ιεράπετρας, 3.15 μ.μ.
Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κηφισιά 29-2 34
2. Καλλιθέα 22-7 29
3. Απόλλων Σμύρνης 15-5 27
-. Παναχαϊκή 16-7 27
5. ΟΦ Ιεράπετρας 20-8 25
6. Χανιά 13-7 20
7. Καλαμάτα 14-8 19
8. Ηλιούπολη 12-11 18
9. Αιγάλεω 8-9 15
10.Προοδευτική 5-18 10
11. Ολυμπιακός Β' 10-11 9
12. ΑΕΚ Β' 10-17 8
13. Ηρόδοτος 3-21 3
14. Επισκοπή 2-21 2
15. ΠΑΟ Ρουφ 6-33 0
* Από τον Ολυμπιακό Β’ έχουν αφαιρεθεί πέντε βαθμοί.
* Εκκρεμεί η απόφαση για το ματς της Κηφισιάς με τον Ηρόδοτο.
* Καλαμάτα και Κηφισιά έχουν ένα ματς περισσότερο.