Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2023 17:08

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-2: Με ανατροπή στο… κόλπο του τίτλου (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-2: Με ανατροπή στο… κόλπο του τίτλου (φωτό)

 

Δυνατά στο “κόλπο” της πρωτιάς μπήκε η Κυπαρισσία μετά το σπουδαίο διπλό που πήρε χθες στον Κάμπο επί της Μάνης με σκορ 2-1!

Ενα διπλό που ήρθε με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, με τους “κυανόλευκους” να βγάζουν πάθος και να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση.
Ετσι μετά την ήττα του Παμίσου στη Μεθώνη, ο ΑΟΚ βρέθηκε στο -4 από την κορυφή και ενώ απομένουν δέκα αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Αυτό ήταν το έκτο διπλό τη φετινή σεζόν για την ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου, που είχε σκόρερ τους Θανάση Μπακατσέλο και Σίντι Ντιόπ.
Από την άλλη η Α.Ε. Μάνης γνώρισε την πρώτη ήττα στο γήπεδο της, που μέχρι τώρα είχε απολογισμό 8 νίκες και μία ισοπαλία!
Το συγκρότημα του Πάνου Πολίμου προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Μπάλα, κόντρα στη ροή του αγώνα, μιας και ο ΑΟΚ ήταν καλύτερος και έλεγχε το παιχνίδι.
Στο δεύτερο μέρος έγινε το… αντίστροφο!

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν νωρίς το γκολ της ισοφάρισης και στη συνέχεια η Μάνη ανέβασε την απόδοση της και έψαξε το γκολ χωρίς αποτέλεσμα, με συνέπεια να το δεχτεί σε μία στατική φάση και να χάσει το ματς.
Η αναμέτρηση είχε πολλή ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα, αμφισβητούμενες φάσεις και εκατέρωθεν διαμαρτυρίες προς το διαιτητικό τρίο.

Ακυρώθηκε γκολ του
Βλαχόπουλου στο 1’

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και συγκεκριμένα στο 13ο δευτερόλεπτο (!) η Τριφυλιακή ομάδα ύστερα από εξαιρετική συνεργασία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ…
Ο Κυβελίδης βρήκε δεξιά τον Κατσιώλη που έβγαλε τη σέντρα και ο Βλαχόπουλος στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην κίνηση την έστειλε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα… Ομως ο β’ βοηθός κ. Ταβουλαρέας υπέδειξε έγκαιρα τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ και ο κ. Ρέκκας ακύρωσε το γκολ, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Από τη θέση που ήμασταν φάνηκε πάντως πως το γκολ ήταν κανονικό, με τον Βλαχόπουλο να καλύπτεται, σε μία πάντως οριακή φάση.

Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου με εξαιρετική κυκλοφορία προσπαθούσε κυρίως από τα πλάγια να απειλήσει, με τους Βλαχόπουλο και Κωνσταντόπουλο να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι. Στο 6’ ο Μπουτσικάκης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Βλαχόπουλο που πάτησε περιοχή και έκανε τη σέντρα σουτ, με τον Μπάλα να διώχνει σε κόρνερ… φλερτάροντας με το αυτογκόλ!
Στο 17’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπακατσέλου, ο Κυβελίδης πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και πήρε την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.

Γκολ με Μπάλλα στο 22’

Η Μάνη είχε δώσει χώρο στην Κυπαρισσία και ευτύχησε στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς να ανοίξει το σκορ… Ηταν το 22’ όταν ο Φετάχου πήρε την μπάλα από τον Γιάννη από αριστερά και έκανε την παράλληλη μπαλιά, με την Καπλάνη να μη διώχνει σωστά και Μπάλα από κοντά με προβολή να γράφει το 1-0.
Παρά το γκολ που δέχθηκε η Τριφυλιακή ομάδα συνέχισε να υπερέχει και στο 27’ ο Κωνσταντόπουλος έβγαλε τη σέντρα και ο Μπακατσέλος επιχείρησε το σουτ στην κίνηση που έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 40’ ο Κουρούπης μπήκε από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα με την μπάλα να χτυπά στον Κατσιώλη και να βγαίνει κόρνερ… Οι γηπεδούχοι ζήτησαν χέρι του Κατσιώλη και πέναλτι, χωρίς να φαίνεται να έχουν δίκιο.
Στο β’ ημίχρονο ο Π. Πολίμος έβαλε στο ματς τον Χατζηπαναγιώτη και έβγαλε τον σκόρερ Μπάλα. Ο Χατζηπαναγιώτης πήγε δεξιά στην άμυνα και ο Δουρούμης πέρασε στο κέντρο, με τους Μανιάτες να λειτουργούν καλύτερα με αυτή τη σύνθεση, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία.

Ισοφάριση στο 48’
με Μπακατσέλο

Ομως αυτή που βρήκε γκολ στην πρώτη της καλή επιθετική ενέργεια στο β’ μέρος ήταν η Κυπαρισσία…
Στο 48’ ο Κωνσταντόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά και επιχείρησε τη σέντρα, με τον Κυβελίδη να πιάνει την κεφαλιά και εν συνεχεία το σουτ, που αποκρούστηκαν από τον Γιαννή… Η μπάλα όμως δεν απομακρύνθηκε, έφτασε πλάγια στον Μπακατσέλο που με ένα φαλτσαριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Με αυτό το γκολ ο Ηλειος μεσοεπιθετικός έφτασε τα 15 στο πρωτάθλημα και είναι στην 3η θέση του σχετικού πίνακα.
Το γκολ αυτό πείσμωσε τους γηπεδούχους που πήραν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ. Ο ΑΟΚ είδε τον Βλαχόπουλο να αποχωρεί τραυματίας στο 53’, με τον Μαλισόβα να περνάει στη θέση του.
Η μεγάλη φάση έλειψε στη συνέχεια, με το συγκρότημα του Πάνου Πολίμου να αναζητεί με μεγαλύτερο ζήλο το γκολ. Στο 67' ο Κουρούπης μετά από ατομική ενέργεια, έκανε και το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Δασκαλόπουλο να μπλοκάρει.

Ο Ντιόπ το νικητήριο γκολ στο 75’

Αυτή όμως που πέτυχε δεύτερο τέρμα ήταν η Κυπαρισσία στο 75’…

Ο Γεωργιόπουλος εκτέλεσε με δύναμη ένα πλάγιο άουτ, ο Κυβελίδης πήρε την κεφαλιά πάσα και ο Ντιόπ με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, γράφοντας το 1-2!
Δύο λεπτά αργότερα η Μάνη προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με τον Αλεξανδρόπουλο από αριστερά να πλασάρει και τον Δασκαλόπουλο να τον σταματά.
Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα, ανέβηκαν μαζικά στην επίθεση, όμως η Κυπαρισσία με σωστή αμυντική λειτουργία δεν της επέτρεψε να κάνει άλλη φάση και το ματς ολοκληρώθηκε με σπουδαία νίκη της Τριφυλιακής ομάδας.
Καλή ήταν η διαιτησία του Ρέκκα σε ένα δύσκολο ματς, όπως και του α’ βοηθού Η. Μπουρίκα. Ο β’ βοηθός Ταβουλαρέας ελέγχεται για την υπόδειξη οφσάιντ που υπέδειξε στο γκολ της Κυπαρισσίας στο 1’.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Δουρούμης, Π. Πουλάκος, Γιαννής, Γουρνάς, Γλέζος, Μπάλας (46’ Χατζηπαναγιώτης), Κουρούπης, Φετάχου (31’ λ.τρ. Κ. Πουλάκος), Αλεξανδρόπουλος, Μπέρμπερη (84’ Σπυρέας).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Δασκαλόπουλος, Καπλάνης, Γεωργιόπουλος, Μιτρόφ, Π. Μπουτσικάκης, Ντιόπ, Μπακατσέλος (89’ Ζαφείρης), Βλαχόπουλος (53’ λ.τρ. Μαλισόβας), Κυβελίδης, Κωνσταντόπουλος (83’ λ.τρ. Ανδρουτσής), Κατσιώλης.