Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2023 14:16

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ 2-1: Τρίτη νίκη με σκόρερ τον Ηλιόπουλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την τρίτη νίκη στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής κατέκτησε χθες το Διαβολίτσι που επικράτησε με 2-1 του ΑΠΣ Πάτραι στο γήπεδο του Μελιγαλά.

Ο ΑΟΔ είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Ηλιόπουλο που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ένα σε κάθε ημίχρονο, με την Πατρινή ομάδα να έχει ισοφαρίσει λίγο πριν το ημίχρονο με τον Ζέλο.
Η μεσσηνιακή ομάδα παραμένει στη 12η θέση και είναι δέκα βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, όμως δείχνει πως δεν τα παρατάει, παλεύει όλα τα ματς και θα συνεχίσει να διεκδικεί κάθε βαθμό στις έξι αγωνιστικές που απομένουν.
Μάλιστα η ομάδα του Μιχάλη Φασουλή είχε σημαντικές απουσίες στο σημερινό μας, αφού απουσίαζαν οι τιμωρημένοι Πάγια και Μπαλόπουλος, ο τραυματίας Μπούνας και ο στρατευμένος Βέλλης.

Δοκάρι και γκολ με Ηλιόπουλο

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 28’ με τον Σταματελόπουλο να βγάζει τη σέντρα και τον Ηλιόπουλο να πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν από το ξεκίνημα στο 41’…

Ο Δημητρίου έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ηλιόπουλος πετάχτηκε από την καρδιά της περιοχής και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ισοφάριση στο 43’ με Ζέλο

Ομως μια ασυνεννοησία στην άμυνα δεν επέτρεψε στον ΑΟΔ να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ηταν το 43’ με την Πατρινή ομάδα να εκτελεί κόρνερ με τον Σαμπανέι και τον Ζέλο με κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1-1.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με το Διαβολίτσι να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να έχει μεγάλες φάσεις μπροστά από τα καρέ της Πατρινής ομάδας.

Στο 75’ το νικητήριο γκολ ο Ηλιόπουλος

Στο 75’ οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, χάρις στην επιμονή και την εξυπνάδα του Ηλιόπουλου… Ο 34χρονος επιθετικός πίεσε τον τερματοφύλακα Φωτόπουλο, του πήρε την μπάλα με κόντρα και από πλάγια θέση με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

Στο τελευταίο τέταρτο το ΑΠΣ Πάτραι ανέβηκε μπροστά για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως με καλή αμυντική τακτική οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν να απειληθεί η εστία του Καπατσώρη.
Μάλιστα στο 88’ ο ΑΟΔ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ηλιόπουλος έβγαλε μόνο του το Τσιγαρίδη που πριν προλάβει να σουτάρει, το πρόλαβε ένας αμυντικός και χάθηκε η ευκαιρία για τρίτο γκολ.
Διαιτητής ήταν ο Κεφίλης (Κορίνθου), με βοηθούς τους Μπεκιάρη και Βαλκανά από τη Λακωνίας.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Σταματελόπουλος, Θώδης, Καντούτσης, Πιτσιλής, Δημητρίου, Στραβάκος, Μουλιάτος (75’ Γκελγκέρια), Ορλάντο (65’ Γουέσλεϊ), Αρβανίτης (60’ Τσιγαρίδης), Ηλιόπουλος.
ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ: Φωτόπουλος, Στανής, Ζέλος (85’ Κομπζάρου), Ν. Βλασόπουλος, Θεοφάνης, Γιαννόπουλος, Μαστραντωνάκης, Σαμπανέι, Σουγλέρης (62’ Μητρόπουλος), Παπαγεωργίου (62’ Ναβρόφσκι), Ζελενίτσας.