Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2023 18:43

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 3-0: Με τρία γκολ στα τελευταία λεπτά!

Γράφτηκε από τον

Με τέρματα που σημείωσε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Πανθουριακός νίκησε το Σάββατο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού “Στ. Παπαδόπουλος” τον Ακρίτα Κορώνης με 3-0.

Η ομάδα της Θουρίας σύμφωνα με την εμφάνιση που πραγματοποίησε, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιούργησε στη διάρκεια του 90λεπτου δικαιούταν τη νίκη. Βέβαια δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Βαρβεράκη σε μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και το πέτυχε μέσα σε 4 λεπτά, στο τέλος και έφτασε στην 3η συνεχόμενη νίκη της (δεύτερη σερί στον αγωνιστικό χώρο), που την διατηρεί στην 4η θέση της βαθμολογίας. Για να φτάσει στη νίκη είχε και βοήθεια από τον πάγκο, με δύο από τους τρεις παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή στο παιχνίδι.
Από την άλλη ο Ακρίτας Κορώνης προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και από εκεί και μετά να δημιουργήσει φάσεις στην αντίπαλη εστία ώστε να σκοράρει και να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα είχε δύο καλές στιγμές στο 69’ με τον Κώστα Λυμπερόπουλο και στο 81’ με τον Πεΐδη, αλλά δεν τις αξιοποίησαν.

Τα γκολ

Ο Πανθουριακός προηγήθηκε στο σκορ με τον Ι. Γιακουμή στο 87’, ο οποίος προηγούμενες είχε προσπαθεί 4 φορές να σκοράρει. Ο Γιαννακόπουλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε σε σώματα και κατέληξε στον Ι. Γιακουμή, ο οποίος με σουτ από κοντά πέτυχε το 1-0. Δύο λεπτά μετά ο Καρύδης με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά πλευρά της εστίας του Βαρβεράκη και σημείωσε το 2-0. Στο 90’ ο Καραχάλιος έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι σχεδόν βρέθηκε ο Ι. Σεντεμέντες και υπό πίεση αμυντικού έπιασε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να φτάσει στην απέναντι πλευρά εκεί που κινήθηκε ο Νικολόπουλος και με διαγώνιο σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από τον Βαρβεράκη και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 3-0.

Καλές στιγμές

Στο 25’ ο Ι. Γιακουμής μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στον Γεωργουλέα, αυτός έκανε αμέσως το διαγώνιο σουτ, ο Βαρβεράκης απέκρουσε σωτήρια διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 40’ο Ι. Σεντεμέντες απέφυγε δύο αντιπάλους του μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια έκανε το συρτό σουτ όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία και έφυγε πλάγια. Στο 41’ ο Ι. Γιακουμής έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, ο Βαρβεράκης απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα πλάγια πρόλαβε ο Γεωργουλέας έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 63’ ο Καραχάλιος έκανε τη σέντρα και ο Φαββατάς με κεφαλιά σχεδόν από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 69’ ο Κ. Λυμπερόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια απέφυγε έναν αμυντικό και έκανε το διαγώνιο συρτό σουτ για να μπλοκάρει ο Π. Γιακουμής. Στο 81’ φάουλ Καγιανά από πλάγια θέση, έδιωξαν οι αμυντικοί και η μπάλα έφτασε στον Πεΐδη, ο οποίος με σουτ λίγο έξω περιοχή προσπάθησε να σκοράρει όμως ο Π. Γιακουμής έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.
Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Γεωργουλέας (19’ διαγώνιο σουτ), Ι. Σεντεμέντες (29’σουτ, 53’ σουτ), Γιακουμής (48’ σουτ, 52’ κεφαλιά, 58’ διαγώνιο σουτ) και Φαββατάς (57’ κεφαλιά).
στο 93’ ο Νικολόπουλος με πλασέ έκανε το 3-0 μέσα σε αποθέωση για τους γηπεδούχους και το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων για τους φιλοξενούμενους.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Τσουλάκος με βοηθούς διαιτητές τους Γιαλικάρη, Κορομηλά.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Π. Γιακουμής, Μπούνας, Καραχάλιος, Αγγελόπουλος, Οδεμισιώτης (64’ Γιαννακόπουλος), Ι. Σεντεμέντες, Γεωργουλέας (64’ Καρύδης), Ζαχαρόπουλος, Φαββατάς (64’ Δ. Σαρδέλης), Νικολόπουλος, Ι. Γιακουμής.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Βαρβεράκης, Παναγιωτόπουλος, Καγιανάς, Παπαγεωργίου, Κουτσουμπός, Τσελάι (15’ λ.τρ. κ. Σαρδέλης, 73’ Κουτίβας), Χοτζόλι, Κυριόπουλος, Κ. Λυμπερόπουλος, Μουτζούρης, Πεϊδης.