Τρίτη, 21 Μάρτιος 2023 10:40

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Απογοήτευσε στον πρώτο γύρο

Γράφτηκε από τον

Με την αναμέτρηση Κηφισιά – Απόλλων Σμύρνης ολοκληρώθηκε χθες ο πρώτος γύρος στον δεύτερο όμιλο της Super League 2.

Η Κηφισιά γνώρισε την παρθενική ήττα στο πρωτάθλημα (2-3), αλλά παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, με 4 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Καλλιθέα, 6 από τον τρίτο Απόλλωνα και 17 από την Καλαμάτα!
Η “Μαύρη Θύελλα”, που ξεκίνησε τη σεζόν ως πρώτο φαβορί για τον τίτλο, βρίσκεται με 20 βαθμούς στην 8η θέση και στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού, με δεδομένο ότι οι β’ ομάδες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, που είναι στις τελευταίες θέσεις δεν υποβιβάζονται, αλλά ούτε και έχουν δικαίωμα ανόδου.
Αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, θα αποχαιρετούσαν την κατηγορία ο ουραγός και χωρίς βαθμό ΠΑΟ Ρουφ, ο προτελευταίος Ηρόδοτος (4 βαθμοί), η Επισκοπή (8 βαθμοί) και η Προοδευτική (11 βαθμοί).
Πάνω από τη ζώνη είναι το Αιγάλεω με 19 βαθμούς, η Καλαμάτα και η Ηλιούπολη με 20 βαθμούς και τα Χανιά με 21, ενώ στο πιο πάνω γκρουπ συναντάμε τους μνηστήρες του τίτλου Κηφισιά (37 β.), Καλλιθέα (33 β.), Απόλλων Σμύρνης (31 β.), Παναχαϊκή (30 β.), ενώ ο ΟΦ Ιεράπετρας (24 β.) μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, υποχώρησε στην 5η θέση.
Η “Μαύρη Θύελλα” απογοήτευσε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης της ανόδου, ενώ είναι υποχρεωμένη να κοιτά πλέον και… πίσω της. ΠΑΟ Ρουφ και Ηρόδοτος, δείχνουν καταδικασμένοι σε υποβιβασμό, ενώ δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο και η Επισκοπή. Ως εκ τούτου στον β’ γύρο θα ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα συμπληρώσει την τετράδα. Η Προοδευτική βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
Η “Μαύρη Θύελλα”, βάση, μπάτζετ και ρόστερ, είναι απαράδεκτο να μπλέξει σε περιπέτειες παραμονής, αλλά αν δεν συνέλθει (αγνοεί σε 5 ματς τη νίκη), τότε θα αγχωθεί.
Η Καλαμάτα σε 14 παιχνίδια που έχει δώσει, μετρά 5 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 14-8.
Η άμυνά της είναι από τις καλύτερες στον όμιλο, αλλά η επίθεση δεν συνάδει με ομάδα, που απέκτησε το καλοκαίρι ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά. Στα αξιοσημείωτα ότι οι τέσσερις από τις πέντε νίκες είναι με ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις: Ηρόδοτο (2-0), Ολυμπιακό Β’ (0-2), Επισκοπή (1-0), ΠΑΟ Ρουφ (3-0). Η μοναδική επί της ουσίας σπουδαία νίκη είναι στη Νέα Σμύρνη, όταν κέρδισε με 2-0 τον Απόλλωνα, την ημέρα που η Αργεντινή κέρδιζε τη Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ! Μέσα στο 2023 η Καλαμάτα έχει κερδίσει μόνο τον αδύναμο ΠΑΟ Ρουφ (3-0) στις 7 Ιανουαρίου.
Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο και το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου δεν είχαμε δράση στη Super League 2 και μετά την επανεκκίνηση η Καλαμάτα έχει δώσει δύο παιχνίδια με την Κηφισιά (1-2) και με την ΑΕΚ Β’ (0-0).
Ο δεύτερος γύρος ξεκινά για τη “Μαύρη Θύελλα” την Κυριακή με την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρόδοτο, ενώ ακολουθεί στο Στάδιο ο Ολυμπιακός Β’. Δύο παιχνίδια που οφείλει να τα κερδίσει ώστε να ανέβει βαθμολογικά και ψυχολογικά και να κάνει καλύτερη πορεία στις επόμενες 15 αγωνιστικές.